-
سبد خرید خالی است
رقابت در زمینهی تولید موبایل با پیشرفت علم وتکنولوژی روزبهروز درحال افزایش است و برندهای متنوعی در این زمینه مشغول به فعالیت و رقابت با برندهای دیگر هستند. شاید سامسونگ، اپل و ... از جمله شناخته شدهترین برندهایی باشند که در ایران نیز سابقه طولانی دارند. یکی از شرکتهایی که هنوز دست از رقابت برنداشته و همچنان به فکر تولید گوشیهای جدید و بروزست، بلک بری یا همان «BlackBerry» است. در ادامه قصد داریم به معرفی این برند بپردازیم و تغییراتی که در طول زمان دستخوش این کمپانی شده است را بیان کنیم. در ابتدا این کمپانی با نام «Research In Motion» یا «RIM» پا به عرصه وجود گذاشت و در سال 1999 فعالیت خود را با تجهیزات مخابراتی آغاز کرد و شناخه شدن خود را مدیون اولین دستگاه خود است که ارتباط بیسیم دوطرفه را فراهم میکرد. بکارگیری این محصول در آموبلانسها، ماشین پلیس و آتش نشانی با رضایت زیادی همراه بود و طولی نکشید که محصولات این شرکت به بازار آمریکا نیز راه پیدا کرد.
زمانیکه ساخت بیسیم در این شرکت با استقبال زیادی روبرو شد، جرقهی ساخت تلفن همراه در ذهن مدیران این شرکت زده شد، اما موفق بودن در بازار رقابتی موبایل تنها با ساخت گوشی کفایت نمیکرد، به همین دلیل این شرکت با نصب ایمیل و امکان اتصال به اینترنت خیلی زود در بین کاربران موبایل جایگاه خودش را پیدا کرد. نام این شرکت از سال 2013 به بلک بری تغییر پیدا کرد، هدف از انتخاب این نام، شباهت صفحه کلید اولین گوشی تولید این شرکت به شاه توت بود. از آنجایکه که محصولات این شرکت بواسطه فروش بیسیم، به بازار آمریکا راه پیدا کرده بود، فروش گوشی بلک بری در این کشور با استقبال زیادی همراه بود.
گوشی بلک بری مدل Pearl که به مروارید بلک بری نیز مشهور شد، در سال 2006 به رقیبی سخت برای نوکیا و موتورلا تبدیل شد و سودی خوبی را نصیب این کمپانی کرد. امنیت بالایی که این کمپانی برای گوشیهای خود در نظر میگیرد، دلیل اصلی استقبال بینظیر از این مدلها بود که با کدگذاری اطلاعات، امکان هک کردن را به صفر میرساند. بلک بری درست مانند هر شرکت دیگری با فراز و نشیبهای زیادی همراه بوده است؛ با اینکه در سال 2009 با افتتاح فروشگاه Appword، سود زیادی عایدیش شد؛ اما خرید گوشی بلک بری در کشورهای آسیایی طرفداران زیادی نداشت، از طرفی ورود گوشیهای اندرویدی نیز این کمپانی متحمل ضررهای کرد و باعث شد طرفدارن زیادی را از دست دهد. هرچند که 2 مدل Z10 و Q10 در سال 2013 به داد این شرکت رسیدند و سودهی را به گوشی BlackBerry برگردانند.
قصه به همین جا ختم نشد و بلک بری دست از تلاش بر نداشت و در سال 2014 اولین گوشی هوشمند خود را معرفی کرد، نقطه قوت این مدل باتری آن بود که نسبت به گوشیهای هوشمند موجود در بازار برای مدت زمان بیشتر باتری را نگه میداشت حتی بعد از موفقیت این مدل مدیران بلک بری اعلام کردنند که برای تولید گوشیهای هوشمند جدیدتر نیز در حال برنامهریزی هستند. در طی سالهای 2014 و 2015 این شرکت در کنار کمپانیهای مطرحی مثل سامسونگ و اپل با شرکت در نمایشگاههای مختلف، از محصولات جدیدیش رونمایی میکرد و توانست رضایت خاطر مشتریان زیادی را کسب کند.
شاید امروزه بلک بری به اندازهی برندهایی نظیر شیائومی، هواوی، ریلمی و ... در
بازار ایران شناخته شده نباشد و مانند این برندها مدلهای زیادی را روانهی بازار
نکند، اما امنیت گوشیهای بلک بری زبان زد خاص و عام است و همچنان طرفداران خاص
خودش را در کشورهای مختلف دارد. در واقع سعی کرده که همگام با تکنولوژی به حرکت
خود ادامه دهد و با اینکه تنوع محصولاتش به نسبت کمتر است، اما همراه سعی دارد با
استفاده از جدیدترین نوآوریها، بکاریگیری
بروزترین طراحیها را در محصولات خود بگنجاند. شاید برای شما هم جالب باشد که
بدانید بلک بری تولید مدلی که در سال 2018 وارد بازار شده بود را بتازگی و بعد از
2 سال متوقف کرده است. این مدل علاوهبر نمایشگر لمسی یک صفحهکلید کوچک نیز در
طراحی پایین نمایشگر نیز دارد. شاید در مورد قیمت گوشی تولید این برند برایتان
سوال پیش آید، گفتنیست که فروشگاه آنلاین 19کالا به عنوان یک مرجع معتبر موبایل به
محض موجود شدن محصول، لیست قیمت گوشی بلک بری را در اختیار کاربران خود میگذارد. به
نظر شما بازار آیندهی ایران بستر مناسبی برای رشد برندی نظیر بلک بری را دارد؟ به
نظر شما کیفیت و قیمت گوشی بلک بری میتواند رضایت کاربران ایرانی را جلب کند؟
© حقوق کپی رایت طراحی،توسعه و محتوا برای 19 کالا محفوظ می باشد© حقوق کپی رایت طراحی،توسعه و محتوا برای 19 کالا محفوظ می باشد