گوشی موبایل شیائومی Black Shark ظرفیت 128 گیگابایت رم 8GB
گوشی شیائومی بلک شارک بهترین گوشی گیمینگ عرضه شده تا به امروز
معرفی گوشی شیائومی بلک شارک
در عصر بازی ها واژه بازی های موبایل برای ما واژه ای آشناست. در طی دو سال گذشته صنعت بازی های موبایل به صورت فزاینده ای گسترش یافته و تعداد این بازی ها نیز رشد قابل توجه ای پیدا کرده به طوری که همانند یک واکنش شیمیایی همه گیر شده اند. بنابراین ظهور مقوله جدیدی ازمدل های گوشی موبایل به نام گوشی های گیمینگ تصادفی نبوده و برای این منظور طراحی شده اند و در این عصر وجود چنین دستگاهی برای برخی از کاربران علاقمند بازی های موبایل ضروری به نظر می رسد.
شیائومی یکی از شرکت هایی است که همیشه بر اساس نیاز مشتریان خود نوآورانه ترین ایده ها را ارائه داده است. این شرکت که علاوه بر تولید مقوله های مختلف محصولات از جمله پاوربانک های شیائومی، گجت های سلامت شیائومی ،تولید انواع دستگاهای مرتبط با سبک زندگی و غیره در زمینه تولید گوشی های هوشمند شیائومی نیز یکی از شرکت های مطرح در دنیا به حساب می آید و هر ساله با تولید گوشی های بسیار خوب با طراحی های عالی به همراه قیمت مقرون به صرفه در مقایسه با سایر برند های موجود در بازار همچون گوشی اپل، گوشی سامسونگ و گوشی هوآوی و غیره کاربران خود را شگفت زده می کند امثال نیز علاوه بر معرفی گوشی می میکس 2 اس که در واقع اولین گوشی این برند بوده که از پردازنده اسنپدراگون 845 استفاده کرده است سورپرایز دیگری نیز برای کاربران خود ارائه داده است. این شرکت با معرفی گوشی گیمینگ شیائومی بلک شارک عده زیادی از کاربران علاقمند به بازی های موبایل را تحت تاثیر قرار داده است. در ادامه به معرفی این گوشی فوق العاده می پردازیم.
در واقع می توان گفت شیائومی بلک شارک اولین گوشی واقعی گیمینگ در نظر گرفته می شود که ویژگی های اکثر گوشی های پرچم دار معمولی را در خود جای داده است. گر چه برخی تصور می کنند که این گوشی اولین گوشی گیمینگ نیست که تا به حال به بازار عرضه شده است؛ اما به جرأت می توان گفت که این گوشی با این خصیصه های خارق العاده ای که دارد بدون شک جهان را در اختیار خود خواهد گرفت. در رسیدن به این هدف تنها گوشی که ممکن است رغیب سرسختی برای آن در نظر گرفته شود یکی از مدل های Nubia است که قرار است در تاریخ 19 آوریل به بازار آید؛ اما تاکنون به بازار نیامده است اما چیزی که مهم است این گوشی در حال حاضر در اختیار کاربران قرار داشته و عملکرد آن نیز مورد آزمایش قرار گرفته است.
طراحی:
طراحی این گوشی خاص بودن را در ذهن تداعی می کند. در نگاه اول تنها واژه ای که برای توصیف این گوشی می توان نام برد خاص و منحصر به فرد آن بودن است. برای مثال زمانی که صحبت از یک گوشی گیمینگ به میدان می آید می بایست از یک طراحی خاص و منحصر به فردی برخوردار باشد در غیر این صورت ما نمی توانیم آن را از سایر گوشی های هوشمند تشخیص دهیم. برای مثال شاید مهمترین نقص گوشی گیمینگ Razer همین باشد که از طراحی معمول و متداول سایر گوشی های هوشمند استفاده کرده است. در این زمینه گوشی شیائومی بلک شارک کاملا مناسب و اختصاصی طراحی شده و برای بازی کردن ایده ال است.
زمانی که به گوشی گیمینگ شیائومی نگاه می کنیم متوجه می شویم که از یک صفحه نمایش آشنای 5.99 اینچی با رزلوشن Full HD+ با نسبت 18:9 استفاده کرده است که در سایر مدل های این برند نیز دیده می شود. در پایین این صفحه نمایش می توان دکمه غیر لمسی هوم را مشاهده کرد؛ اما خاص بودن و اوج خلاقیت در طراحی این گوشی در پنل پشت نمایان شده است. در واقع پنل پشت این گوشی نشان می دهد که ما با یک گوشی گیمینگ منحصر به فرد سروکار داریم. این گوشی از یک طراحی اسپورت با یک بدنه برجسته استفاده کرده است.
استفاده از فلز به رنگ مشکی به همراه نوارهای نوری سبز ظاهر خیره کننده ای به این گوشی بخشیده است. زمانی که این گوشی را از نزدیک مشاهده کنید می توانید ببینید که قسمت بالا و پایین این گوشی از شیشه ساخته شده و در قسمت بالای این صفحه دوربین های دوگانه و فلش دوربین قرار گرفته است. در قسمت پایین پنل نیز نام ‘Black Shark’ به چشم می خورد. در قسمت وسط آن نیز حرف S قرار گرفته است که به جای Shark استفاده شده است که با مثلثی از شیارهای لیزری احاطه شده است. قسمت مرکزی به قسمت های بیرونی کشیده شده و به تدریج شیب این ناحیه به سمت کناره ها کاهش یافته است. جالب تر اینکه زمانی که شما تماس دارید و یا پیامی دریافت می کنید لوگو S به رنگ سبز روشن شده و زمانی که تماسی دریافت می کنید این لوگو با ضرب آهنگ چشمک می زند.
در قسمت چپ بلک شارک شیائومی دکمه پاور و کلیدهای کنترل صدا قرار دارد در حالی که در قسمت راست نیز دکمه مخصوصی وجود دارد که بعدا راجع به آن صحبت می کنیم.
در بالای این دکمه نیز ما می توانیم درگاه مخصوص سیم کارت این گوشی را ببینیم.
تولید کننده این گوشی قبلا تصاویری از این گوشی منتشر کرد که نشان داد که این گوشی از طراحی آنتن نوع X استفاده خواهد کرد. این یک نوآوری است که توسط خود این شرکت ابداع شده است. خطوط آنتن دهی گوشی های متداول در هر 4 گوشه گوشی جای گرفته اند. در حالی که خطوط آنتن دهی این گوشی کمی متمایل به محور مرکزی است. به همین دلیل است که هنگام بازی کردن آنتن دهی قطع نمی شود. 4 نوار در گوشه ها قرار گرفته است که مربوط به آنتن های GPS/WiFi، dual-4G LTE، WiFi MIMO است.
گوشی شیائومی بلک شارک با یک گیم پد عرضه شده است. شاید دلیلی که بسیاری از افراد فکر می کنند که ظاهر این گوشی مشابه به یک گیم پد دستی است همین لوازم جانبی باشد که به همراه این گوشی عرضه خواهد شد. این وسیله از جنس پلاستیک بوده و به لبه بالایی گوشی می چسبد. بنابرین زمانی که شما به حالت افقی می روید در دست چپ شما قرار می گیرد.
از جمله خصیصه های این پد بازی می توان گفت که کلید L در گوشه سمت چپ بالا و جوی استیک یا دسته بازی در قسمت میانی پنل رو به رو قرار گرفته است. این پد از یک طراحی ضد لغزش برخوردار نیز بوده و پورت USB Type-C شارژ نیز در قسمت پایین آن قرار گرفته است. همچنین از یک باتری داخلی 340 میلی آمپری استفاده کرده که می توان تنها با یک بار شارژ 30 ساعت با آن بازی کرد؛ و وزن آن تنها 40 گرم بوده و می تواند به صورت یکپارچه با گوشی نیز حمل شود. در پایان می توان گفت که این پد از بلوتوث نسخه 4.0 پشتیبانی کرده و از تمام دستگاه هایی که با اندروید 4.4 به بالا اجرا می شوند نیز پشتیبانی می کند. ابعاد این گوشی
صفحه نمایش:
همان طور که در بالا نیز اشاره شد این گوشی از یک صفحه نمایش 5.99 از نوع IPS LCD استفاده کرده است که رزولوشن 1080 × 2160 پیکسل را ارائه داده است. برخورداری از پردازنده گرافیکی جدید دنیا عملکرد بسیار خوبی را برای این صفحه نمایش به ارمغان آورده است.
دوربین:
یکی از سورپرایز های شرکت شیائومی برای کاربران خود استفاده از یک دوربین دوگانه در این گوشی است که از یک لنز 20 مگاپیکسلی و یک لنز 12 مگاپیکسلی استفاده کرده است لنز 20 مگاپیکسلی دارای دیافراگم f/1.8 و اندازه پیکسلی برابر با 1.0 میکرون بوده درحالی که لنز 12 مگاپیکسلی از دیافراگم f/1.8 که برابر با اندازه دیافراگم ارائه شده در لنز 40 مگاپیکسلی گوشی هوآوی پی 20 پرو بوده و از اندازه پیکسلی برابر با 1.25 میکرون برخوردار است. این دوربین ها به همراه فلش LED دوگانه عرضه شده اند. علاوه بر این دوربین سلفی استفاده شده در آن نیز 20 مگاپیکسلی است که تا به امروز عده کمی از گوشی های هوشمند از این خصیصه برخوردار هستند و از اندازه پیکسلی 1.0 میکرون و دیافراگم f/2.2 نیز برخوردار است.
سخت افزار:
این گوشی از چیپست اسنپدراگون 845 استفاده کرده است که در حال حاضر یکی از بهترین و جدیدترین پردازنده های موجود در بازار است در حال حاضر گوشی هایی چون سامسونگ گلکسی اس 9 و سامسونگ گکلسی اس 9 پلاس و شیائومی می میکس 2 از این چیپست استفاده کرده اند. پردازنده این گوشی 8 هسته ای از نوع Kryo 385 بوده که 4 هسته آن با سرعت 2.8 و 4 هسته دیگر با سرعت 1.8 گیگاهرتز در ساعت عمل می کنند و در دو نسخه حافظه 128 و رم 8 گیگابایتی و نسخه 64 و رم 6 گیگابایتی موجود است. پردازنده گرافیکی که در این گوشی مورد استفاده قرار گرفته است نیز Adreno 630 است که عمکرد بی نظیری را برای این گوشی گیمینگ به ارمغان آورده است.
این سخت افزار قدرتمند به کاربران امکان می دهد که ساعت ها به بازی با این گوشی بپردازند از طرفی نیز این امر ممکن است تا حدودی دمای گوشی را بالا ببرد. بنابرین برای رفع این مشکل نیز شیائومی بلک شارک از مکانیسم های محافظتی خاصی به نام liquid cooling استفاده کرده است. ابتدا منبع حرارت تولید شده از طریق موادی که رسانایی بسیار بالایی دارند به لوله حرارتی منتقل شده و در مرحله دوم لوله حرارتی حرارت تولید شده را به بستر گرمازدا که دارای خنک کننده و فلز مس فوق رسانا منتقل می کند و در نهایت چند گرافیت که عملکرد عالی در انتقال گرما از بستر گرمازدا به کل گوشی دارند گرما را به طور یکنواخت به کل گوشی منتقل می کنند سپس به لایه خارجی گوشی منتقل می شود در نتیجه، گرما در سطح گوشی متعادل می شود حتی زمانی که در حال بازی کردن هستید نیز این امر اتفاق می افتد و نیازی به خاموش کردن دستگاه نیست.
نرم افزار:
گرچه ما این گوشی را گوشی شیائومی می نامیم اما در واقع توسط شرکت دیگری ساخته شده است بنابرین این منطقی است که در آن از نرم افزار متفاوتی استفاده شود. گوشی شیائومی بلک شارک از یک رابط کاربری سفارشی Joy استفاده کرده است که بسیاری از خصیصه های رابط کاربری MIUI را دارا است. این نرم افزار از فضای ابری برخوردار بوده و از خصیصه های داخلی بسیاری نیز برخوردار است و با اندورید Android 8.0 اجرا می شود. بنابرین همانند بسیاری از گوشی هایی که از اندورید 8 استفاده می کنند از قابلیت های نرم افزاری زیادی برخوردار خواهد بود.
حال نگاهی به کلیدهای موجود در سمت راست گوشی می اندازیم. این کلید ها به صورت رسمی ‘Shark key’ نامیده می شود که در بالای درگاه سیم کارت قرار گرفته اند. این خصیصه برای وارد کردن حالت خاص بازی بعد از شماره گیری قسمت بالا طراحی شده است. در این حالت همه بازی های موجود در گوشی هوشمند به صورت عمودی نمایش داده خواهد شد. این خصیصه مشابه به سبک نمایش بازی نینتندو دستی است. علاوه بر این کاربران می توانند بازی هایی که دوست دارند را در این حالت قرار دهند. در حالت شارک به منظور فراخوانی یک نوار داک به آرامی دکمه هوم را از بالا به پایین اسکله می کنیم در این قسمت می توانید مقدار بار منبع CPU /GPU و برخی از جزئیات عملکرد کلید سویچ را مشاهده کنیم. آن عملکردها شامل خصیصه ضد گم شدن، حالت ‘do not Interference، بلاک کردن ناتیفیکیشن ها و خصیصه های پاک کردن صفحه نمایش می شود. برای اینکه قابلیت و عملکرد بازی این گوشی را مورد بررسی قرار دهیم ابزار آزمایش بازی حرفه ای Gamebench را انتخاب کرده و به منظور مقایسه با پرچم داران این گوشی را با گوشی می میکس 2 اس مورد آزمایش قرار داده شده که از سخت افزار مشابه ای استفاده کرده اند . در این میدان رقابت بدون شک بلک شارک پیروز میدان بوده و عملکرد فوق العاده ای را از خودبه نمایش گذاشته است.
باتری:
بدون شک گوشی هوشمندی که برای گیمینگ طراحی می شود می بایست از باتری بسیارخوبی برخوردار باشد. در این مورد نیز گوشی بلک شارک از یک باتری بزرگ 4000 میلی آمپری استفاده کرده که بدون شک عملکرد بی نظیری را برای این گوشی گیمینگ به وجود آورده است. علاوه بر این از قابلیت شارژ سریع نسخه 3.0 نیز پشتیبانی می کند.
اطلاعات کلی | |
برند | شیائومی |
GPU (گرافیک) | Adreno 630 |
نوع صفحه نمایش | IPS LCD لمسی خازنی ، 16 میلیون رنگ |
سیم کارت | 2 سیم کارت 4G |
دوربین | 20 مگاپیکسل (دوگانه) |
اندازه | 9.3 × 75.4 × 161.6 میلی متر |
وزن | 190 گرم |
جنس بدنه | ترکیبی |
حافظه | 128 گیگابایت حافظه داخلی-8 گیگابایت رم |
تاریخ معرفی | 2018, April |
سال تولید | 2018 |
پردازنده (CPU) | |
CPU (پردازنده) | (Octa-core (4x2.8 GHz Kryo 385 Gold & 4x1.8 GHz Kryo 385 Silver |
سازنده چیپست | Qualcomm |
چیپست | Qualcomm SDM845 Snapdragon 845 |
سرعت | 2.8 گیگاهرتز |
تعداد هسته | 8 هسته ای |
سیستم عامل | |
نوع سیستم عامل | اندروید |
نسخه | 8.0 Oreo |
صفحه نمایش | |
رزولوشن | 2160 × 1080 پیکسل |
نسبت صفحه نمایش به بدنه | ~76.0% |
تراکم پیکسل در هر اینچ | ~403 |
چند لمسی | |
مشخصات حافظه | |
حافظه RAM | 8 گیگابایت |
حافظه داخلی | 128گیگابایت |
درگاه حافظه | |
مشخصات صفحه نمایش | |
رزولوشن | 2160 × 1080 پیکسل |
دوربین | |
دوربین اصلی | 20 مگاپیکسل(دوگانه) |
کیفیت فیلمبرداری | فیلمبرداری 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه، فیلمبرداری Full HD با سرعت 30 فریم در ثانیه ، فیلمبرداری HD با سرعت 120 فریم بر ثانیه |
فلش | LED (دوگانه) |
دوربین دوم | 20 مگاپیکسل |
امکانات | ژئوتگینگ، فوکوس لمسی، تشخیص چهره ، HDR ، پانوراما |
سنسور | |
سنسور ها | حسگر اثر انگشت - قطب نما - شتاب سنج(حسگر حرکتی) - حسگر مجاورتی - ژیروسکوپ |
شبکه | |
تکنولوژی | (GSM / CDMA / HSPA / EVDO / LTE-A (3CA |
باندهای 4G | پشتیبانی کامل از اپراتورهای 4G |
باندهای 3G | پشتیبانی کامل از اپراتورهای 3G |
باندهای 2G | پشتیبانی کامل از اپراتورهای 2G |
EDGE | |
GPRS | |
نوع زنگ | |
نوع هشدار | Vibration; MP3, WAV ringtones |
بلندگو | استریو |
جک 3.5 میلیمتری | |
اینترنت و ارتباطات | |
وایرلس | Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, WiFi Direct, hotspot |
GPS (مکان یاب) | A-GPS به همراه GLONASS , BDS |
رادیو | |
بلوتوث | 5.0, A2DP, aptX HD, LE |
مادون قرمز | |
USB | 2.0, Type-C 1.0 reversible connector |
امکانات | |
ارسال پیام | SMS , MMS , Email , Push Mail , IM |
تکنولوژی مرورگر | HTML5 |
جاوا | |
سایر | پشتیبانی از قابلیت شارژ سریع(9V/2A (Quick Charge 3.00-حذف نویز صدا با کمک میکروفن جداگانه-پشتیبانی از فرمت های تصویری divx/xvid/mp4/h.264 - پشتیبانی از فرمت های صوتی mp3/wav/eaac+/flac-ویرایش عکس و فیلم-قابلیت نمایش فایلهای آفیس و پی دی اف، |
باتری | |
باتری | لیتیوم یونی 4000 میلی آمپر(غیر قابل تعویض توسط کاربر) |