فست شارژ گوشی چیست (تفاوت شارژ سریع و معمولی)
در این مقاله سعی داریم به قابلیت فست شارژ گوشی و مقایسه آن با شارژر معمولی بپردازیم.
برای مشاهده قیمت گوشی موبایل به لینک مشخصشده سر بزنید.
فست شارژ چیست
احتمالاً میپرسید فست شارژ یعنی چی ؟ تکنولوژی Fast Charging شارژ سریع، همانطور که از نامش پیداست، برای سریعتر شارژ شدن باتری گوشی موبایل ساخته شده است. اگر بخواهیم به طور کلی بررسی کنیم، تکنولوژی شارژ سریع گوشی با ارسال ولتاژ و توان بیشتر باتری گوشی را در زمان کمتری شارژ میکند.
برای اینکه بدانید ایا فست شارژ به گوشی آسیب میزند باید بگوییم که در این خصوص مفصلاً مقالهای برای شما آماده کردهایم که توصیه میشود به آن مراجعه کنید.
در برخی از برندها نیاز است که این قابلیت فعال شود در مقالهای جداگانه ما به این سوال پاسخ دادهایم که چگونه شارژ سریع را فعال کنیم و مراحل آن را مرحلهبهمرحله آموزش دادهایم.
فناوری شارژ سریع دستگاه شما را قادر میسازد به جریانهای بالاتری در حدود ۵ ولت، ۹ ولت یا بیشتر برسد و سرعت شارژ را از شارژرهای معمولی بیشتر کند. این مزیت به ویژه هنگامی که به شدت به گوشی خود نیاز پیدا میکنید، به خصوص در طول سفر بسیار ارزشمند میشود.
شارژ سریع گوشی و نسخه های مختلف آن
امروزه این تکنولوژی در برندهای مختلف گوشی مثل سامسونگ، آیفون، شیائومی و… استفاده میشود و حتی برخی از برندها جهشهایی را در این زمینه دارند که از آن جمله میتوان به شرکت اپو اشاره کرد که در حال حاضر یکی از سریعترین نسخههای فست شارژ را به کاربران خود ارائه داده است. دستگاههای مختلف دارای قابلیت متفاوت شارژ سریع هستند که در جدول زیر به اختصار به آن پرداختیم…
Qualcomm Quick Charge (QC)
یک فناوری شارژ سریع است که توسط Qualcomm Technologies Inc توسعه یافته است. QC برای کار با هر دستگاهی با پردازنده Qualcomm Snapdragon طراحی شد. فناوری QC در مقایسه با USB استاندارد که اکثر گوشیهای همراه را شارژ میکند، توان بیشتری را ارائه میدهد.
فناوری شارژ QC ولتاژ شارژ را بالا برده و در عین حال از گرم شدن بیش از حد کابل USB جلوگیری میکند. Quick Charge 5 میتواند بیش از ۱۰۰ وات برق را به کاربران خود ارائه دهد و دارای چندین ویژگی ایمنی ضروری برای محافظت از دستگاههای شما در برابر گرما، ولتاژ یا جریان بیش از حد است.
در حالی که QC با دستگاههای دارای تراشه Qualcomm Snapdragon به خوبی کار میکند، اما به این دستگاهها محدود نمیشود. فناوری شارژ سریع Qualcomm دارای سرعت شارژ بین ۰ تا ۵۰ درصد در عرض پنج دقیقه پس از شارژ است.
USB power delivery (PD)
این روش، یک استاندارد فناوری شارژ سریع در برخی از دستگاههای iOS و Android است. این روش در مقایسه با شارژ استاندارد سطوح توان بالاتری را ارائه میدهد. همه دستگاههایی که شارژ سریع PD را اجرا میکنند با یک درگاه USB-C شارژ میشوند که آن را برای افرادی که با درگاه USB-A سنتی کار میکنند، نامناسب میکند.
اگر گوشی شیائومی دارید و نمیدانید تنظیم شارژ گوشی تا ۸۵ درصد شیائومی به چه صورت است، به مقاله مربوطه سر بزنید.
فست شارژ بهتر است یا معمولی
برای هر مدل گوشی، یک سرعت شارژ مشخص از طرف کمپانی تعیین شده است که توصیه میشود گوشی را با آن سرعت و با شارژر اختصاصی خود شارژ شود، بنابراین نمیتوان گفت بین فست شارژ یا معمولی کدام بهتر است. چون این مورد کاملا به گوشی بستگی دارد.
تفاوت شارژر فست با معمولی
یک شارژر ۵ واتی یا ۱۰ واتی یا یک شارژر ۱۲ واتی یک شارژر معمولی است، زیرا این شارژرها دارای مدار معمولی و کم قدرتی هستند. یک شارژر سریع در مقایسه با یک شارژر معمولی تا حدودی سنگین و عریض است و مدار پیچیده و وسیع تری دارد.
انتخاب بهترین گوشی از نظر باتری نیز کار آسانی نیست، اما اگر اولویت شما برای خرید این گزینه است، به مقاله مربوطه مراجعه کنید.قویترین شارژ سریع گوشیپرچمداران مطرح تا به امروز از این نسخهها از فست شارژها استفاده کردهاند.
- OnePlus 12 — 100W
- Motorola Edge 2024 — 68W
- Samsung’s Galaxy S24 Ultra / S24 Plus — 45W
- Google’s Pixel 9 Pro XL — 37W
- Sony Xperia 1 VI — 30W
- Apple’s iPhone 16 Pro Max/Plus — 26W
در حالی که سریعترین گوشی های شارژ سریع که به صورت جهانی به فروش میرسند، به شرح زیر هستند:
- Motorola Edge 50 Ultra — 125W
- OnePlus 13 — 100W
- Honor 200 Pro — 100W
- Vivo X Fold 3 Pro — 100W
- OPPO Find X7 Ultra — 100W
- Xiaomi 14 Ultra / Xiaomi 15 series — 90W
نوع فست شارژ | توضیحات |
USB power delivery (PD) | یک استاندارد فناوری شارژ سریع در برخی از دستگاههای iOS و Android است. این روش در مقایسه با شارژ استاندارد سطوح توان بالاتری را ارائه می دهد و میتواند تا ۱۰۰ وات برق را به یک دستگاه برساند که برای دستگاههای بزرگتر مفید است. شارژ USB PD 3.0 امکان انتقال توان تا ۱۰۰ وات از طریق یک کابل را فراهم میکند و میتواند چندین دستگاه را به طور همزمان تغذیه کند. Power Delivery 3.0 نیاز به آداپتورهای متناوب AC را برای چندین دستگاه کاربر از بین برد. |
Qualcomm Quick Charge 1.0 | زمانی که Qualcomm Quick Charge 1.0 با دستگاههایی مانند گوشیها استفاده میشود، میتواند یک دستگاه را تا ۴۰ درصد سریعتر از مدلهای قدیمیتر از این فناوری در سال ۲۰۱۳ شارژ کند. Qualcomm Quick Charge 1.0 با بسیاری از گوشیهای هوشمند نسل اول کار میکرد. |
Qualcomm Quick Charge 2.0 | فناوری Qualcomm Quick Charge 2.0 که در سال ۲۰۱۴ معرفی شد و با USB Type-A، USB micro، USB Type-C و کانکتورهای اختصاصی مختلف کار میکند. فناوری QC 2.0 خود را از روشهای USB معمولی متمایز میکند، چراکه از سطوح قدرت بالا برای شارژ کارآمد دستگاهها بهره میبرد. |
Qualcomm Quick Charge 3.0 | فناوری QC 3.0 که در سال ۲۰۱۵ معرفی شد، نسبت به پیشینیان خود به طور قابل توجهی بهبود یافت. Quick Charge 3.0 میتواند دستگاهها را چهار برابر سریعتر از شارژ سنتی و دو برابر سریعتر از QC 1.0 شارژ کند در حالی که ۳۸ درصد کارآمدتر از QC 2.0 است. |
Qualcomm Quick Charge 5.0 | آخرین نسخه فناوری QC که در سال ۲۰۲۰ معرفی شد، سرعت های بالایی را ارائه میدهد و آن را به سریع ترین شارژ گوشی جهان برای دستگاه های اندرویدی تبدیل میکند. Qualcomm Quick Charge 5.0 نسبت به نسخههای قبلی فناوری QC از طریق بهبودهای متعدد در کارایی و فناوری باتری، لوازم جانبی و ویژگیهای ایمنی، بهبود یافته است. |
در این مقاله سعی کردیم فرق شارژر فست با معمولی را برای شما شرح دهیم. به نظر شما تفاوت شارژر فست و معمولی چیزی غیر از آنچه به آن اشاره شد، است؟
من فعال کردم خیلی وقته ولی احساس میکنم داره باتری گوشیمو خراب میکنه و همه ش تند تند شارژ خالی میکنه. ایا بخاطر این موضوعه؟