تغییر آی پی چیست (معرفی انواع IP و روشهای پیدا کردن آن)
احتمالاً تابحال اسم تغییر آی پی به گوشتان خورده است، اما سؤال اصلی اینست که آی پی چیست و اصلاً چرا و چگونه آی پی را تغییر دهیم؟ در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا در مورد تمام نکاتی که باید در زمینه این شناسه بدانید، صحبت کنیم…
آی پی چیست؟
در ابتدا بگوییم که IP شکل مختصر شده عبارت Internet Protocol است که باعث میشود دادهها بر اساس قوانین کشوری که وجود دارد، از طریق اینترنت یا شبکه محلی، بین دستگاهها جابجا شوند. برای اینکه بهتر در مورد آدرس آی پی اطلاعات کسب کنید، در ادامه در مورد مفهوم IP، انواع آن و روش پیدا کردن آن توضیح خواهیم داد…
شناسه یا آدرس آی پی به شکل یک رشته از ارقام نوشته میشود که بخشهای متفاوت آن توسط نقطه از هم جدا شدهاند. به عنوان مثال، یک آدرس آی پی میتواند به شکل ۱۹۲.۱۵۸.۱.۳۸ نوشته شود. دامنه هر کدام از بخشهای این رشته بین ۰ تا ۲۵۵ قرار میگیرد؛ به بیانی دیگر رنج آدرس آی پی میتواند بین ۰.۰.۰.۰ تا ۲۵۵.۲۵۵.۲۵۵.۲۵۵ دیده شود.
البته در همین بخش اضافه کنیم که برای تغییر آی پی نمیشود آدرسی به صورتی تصادفی انتخاب کرد، چراکه شناسه IP توسط ارائه دهندگان سرویس مربوطه تولید میشود.
اینکه اطلاعات بین دستگاهها جابجا شود یا نه را آدرس IP تعیین میکند و اینکه چه قوانین و شرایطی این موضوع را تحتالشعاع قرار میدهد، بستگی به موقعیت جغرافیایی شما دارد، چراکه آدرس IP دقیقاً اطلاعات جغرفیایی را نشان میدهد و به همین دلیلست که کاربران برای انجام برخی از کارهای خود مجبور به تغییر IP میشوند. برای مثال در بیشتر مواقع عوض کردن IP و تغییر کشور در گوگل پلی باعث میشود اپلیکیشنهای بیشتری برای دانلود در دسترستان قرار بگیرد که تیم ما در این مقالهای جداگانه این موضوع را بررسی کرده است.
هر زمان که درخواستی برای وبسایتی ارسال میشود، کامپیوتر یا هر دستگاه دیگر باید بداند که آدرس وب کجاست و چگونه میتواند به آن برسد و همین پروسه جاییست که شناسه IP وارد عمل میشود. درخواست وارد مسیر شبکهای میشود تا در آخر به سرور وب یا همان آدرس وبسایت اصلی برسد و سپس اطلاعات سایت مورد نظر توسط سرور وب، جمعآوری میشود و آن را ارسال میکند. دستگاه اولیه، سرور وب و دستگاه روتر، هر کدام آدرس آی پی خود را دارند که اگر این IP نباشد، هیچ انتقال اطلاعاتی انجام نمیشود.
مردم سایتها را از طریق اسم آنها، اما دستگاهها از طریق آدرس آی پی میشناسند. دیاناسها در واقع این اسامی را به آدرس آی پی تبدیل میکنند تا در آخر پیج مورد نظر لود شود. حال که میدانید آی پی چیست و چگونه از طریق آن موقعیت جغرافیایی دیده میشود، نوبت به این رسیده تا با انواع این شناسه آشنا شوید تا برای تغییر IP سوال و ابهامی نداشته باشید.
البته قبل از معرفی انواع آی پی اضافه کنیم که اگر به دنبال خرید محصول جدیدی هستید، میتوانید قیمت موبایل باتوجه به نرخ روز را در سایت ۱۹کالا دنبال کنید.
انواع آی پی
همانطورکه پیشتر اشاره کردیم، هر دستگاه آی پی مخصوص خود را دارد که در این بخش با توضیح مختصری در مورد انواع آنها این موضوع را بهتر شفافسازی خواهیم کرد…
انواع آی پی از نظر شکل نوشتاری
از نظر نوع نوشتار، دو نوع آدرس IP وجود دارد، IPv4 و IPv6 که هر کدام از ویژگیهای زیر برخوردارند:
IPv4: در ۹۹ درصد از شبکهها از این نوع پروتکل استفاده میشود. با اینکه این پروتکل حدود ۴.۳ میلیارد آدرس در خود ذخیره کرده، اما در حال حاضر ورژن ششم آن نیز عرضه شده است. آدرس IPv4 از نظر ساختاری به ۴ قسمت تقسیم شده که هر کدام از بخشهای آن با (.) از هم جدا شدهاند.
IPv6: این نوع از آدرس IP جدیدست و خیلی کم نام آن به گوش خورده، چراکه هنوز هم بیشتر ارائهدهنگان از پروتکل بالایی استفاده میکنند. از نظر ظاهر نوشتاری فرق این نسخه با ورژن بالایی اینست که برای جدا کردن بخشهای آن از (:) استفاده میشود.
انواع آی پی از نظر نوع کاربرد
IP داینامیک یا پویا: تغییر آیپی در این مدل به صورت مداوم اتفاق میافتد. کار این نوع آی پی بدین صورت است که هر زمان دستگاه دوباره به اینترنت وصل شود، آی پی داینامیک جدیدی برای آن ساخته میشود. اگر دوست دارید که در این نوع، چگونه آی پی را تغییر دهیم یکی از روشها استفاده از وی.پی.ان است.
سرویسهایی که اینترنت ارائه میکنند، به اصطلاح استخری پر از آدرسهای IP خریداری میکنند. هر زمان که یک مشتری اتصال اینترنت را قطع کرد، این آی پی به مشتری بعدی ارسال میشود و به این ترتیب برای تغییر آی پی این شناسهها بین کاربران جابجا میشود؛ بنابراین در این حالت گاهی قطع و وصل کردن روتر منجر به عوض کردن IP میشود.
آی پی استاتیک یا ثابت: این نوع شناسه کاملاً با مورد بالایی متفاوت است. در این نوع آدرس تغییر آی پی اتفاق نمیافتد. گاهی اوقات از طریق وی.پی.ان، IPهای ثابت بین هزاران کاربر به اشتراک گذاشته میشود. برخی از وبسایتها این نوع آدرسها را مسدود کردهاند.
آی پی وبسایت: این نوع آی پی برای کسانی ارائه میشود که تنها به دنبال وبسایت هستند و سرور وب نمیخواهند و در این حالت به شرکت ارائه دهنده آی پی اعتماد کردهاند. این نوع IP به دو نوع Shared و Dedicated تقسیمبندی میشود:
- آی پی وبسایت Shared یا اشتراکی: این نوع آی پی بین چندین وبسایت مختلف به اشتراک گذاشته شده و عموماً افرادی که صاحب کسب و کار کوچک هستند از آن استفاده میکنند. به عنوان مثال، یکی از معروفترین سرویسها که احتمالاً نام آن به گوشتان خورده، وردپرس نام دارد.
- آی پی وبسایت Dedicated: این آدرس به صورت انحصاری برای بیزینس افراد ساخته میشود. مزایای استفاده از این سرویس اینست که صاحبان بیزینیس میتوانند یک سری چیزها که نمیخواهند را مسدود کنند. به عنوان مثال، نتفلیکس یکی از بیزینسهاییست که پروکسی را مسدود کرده است.
آی پی عمومی: هر دستگاهی که به اینترنت وصل میشود، یک آدرس آی پی عمومی دارد که سرویس ارائه کننده اینترنت تولید کننده آنست. این آی پی قابل سرچ است و میتوان موقعیت جغرافیایی دستگاه را هم از طریق آن پیدا کرد. اگر دوست دارید بدانید که برای دسترسی به برخی از سایتها چگونه IP خود را تغییر دهیم این نوع IP را باید تغییر دهید.
آی پی خصوصی/محلی: این آدرس توسط روترها تولید میشود. به این ترتیب که برای هر دستگاهی که به شبکه آن وصل است، آدرس آی پی انتخاب میشود و در نتیجه باعث برقراری ارتباط بین دستگاهها میشود. معمولاً آدرس این نوع آی پی با شناسه ۱۰.۱۷۲ یا ۱۹۲ شروع میشود. در خانهها و ادارات معمولاً این نوع آی پی کاربرد دارد.
روش پیدا کردن آی پی برای تغییر دادن آن
قبل از اینکه بپرسید چگونه IP را تغییر دهیم باید بدانید که اصلاً آی پی دستگاه شما چیست و در کجا میتوان آن را پیدا کرد… اولین راهی که به شما پیشنهاد میکنیم، اینست که در مرورگر اینترنت، ترجیحاً کروم، عبارت “What is my IP address?” را جستجو کنید. در این حالت در وبسایتهایی که باز میشود، میتوانید آدرس آی پی عمومی خود را مشاهده کنید. اگر به دنبال راههای مطمئنتری هستید، میتوانید از طریق این روشها وارد عمل شده و IPv4 را پیدا کنید:
ویندوز:
- به منوی استارت بروید.
- بر روی تنظیمات کلیک کنید.
- به بخش Network & Internet بروید.
- بر روی Properties کلیک کنید.
- در جلوی بخش IPv4 Address شناسه مورد نظر نوشته شده است.
در اندروید:
- وارد تنظیمات شوید.
- در آخر منو، بر روی “About یا درباره” کلیک کنید.
- به بخش “Status یا وضعیت” بروید.
اگر سوال شما اینست که در گوشی اندروید چگونه تغییر آی پی دهیم به مقاله تغییر آی پی گوشی بروید. در آنجا تمام مراحل را برای نحوه تغییر IP آموزش دادهایم.
در آیفون:
- در تنظیمات آیفون خود به بخش وای فای بروید.
- بر روی نماد «i» که کنار شبکه اینترنتی که به آن وصلید، قرار گرفته، کلیک کنید.
در مک:
- به System Preferences بروید.
- بر روی نتورک ضربه بزنید.
ما سعی کردهایم اموزش تغییر ای پی در دیواسهای مختلف را در اختیار شما قرار دهیم، برای مثال اگر کاربر ایفون هستید و میخواهید بدانید که در این دستگاهها چطور ای پی خود را تغییر دهیم میتوانید در مقاله تغییرای پی ایفون آموزش دقیق و مرحله به مرحله آن را ببینید.
تغییر آی پی برای بازی
تغییر آی پی برای بازی کردن در بیشتر مواقع میتواند مفید واقع شود. اول از همه، این کار از بسته شدن اکانت توسط سرور بازی جلوگیری میکند. اگر هم این مشکل تابحال برایتان رخ داده، با تغییر دادن ای پی میتوانید دوباره به بازی برگردید. دومین مزایای تغییر IP برای بازی اینست که از پینگ یا تاخیر در تبادل دادهها جلوگیری میکند؛ به بیانی دیگر، این کار به دلیل کم کردن لگ، تجربه بازی را شیرینتر میکند.
روشهای تغییر IP
تغییر IP را میتوان در چند راه مختلف انجام داد. مرسومترین روش تغییر آی پی استفاده از وی.پی.ان است. وی.پی.انها در اصل بر روی آدرس IP یک پوشش قرار میدهند و با تغییر موقعیت مکانی شما استفاده از خدمات اپلیکیشن یا سایت مورد نظر را شدنی میکنند. برخی از این اپلیکیشنها به صورت رایگان قابل استفادهاند و برخی هم نیاز به خرید اشتراک دارند. اینکه استفاده از این سرویس قانونیست یا خیر، به این بستگی دارد که شما از این برنامه به چه منظوری استفاده میکنید، اما در مجموع در برخی از کشورها نظیر چین و ایران استفاده از این خدمات قانونی شمرده نمیشود.
دیگر روش تغییر آی پی استفاده از پروکسیست. این سروریس هم تا حد زیادی شبیه به استفاده از وی.پی.ان است و استفاده کردن از آن باعث میشود تا با یک آدرس جعلی کار خود را انجام دهید. احتمالاً هنگام استفاده از تلگرام نام پروکسی به گوشتان خورده است.
مورد بعدی که بیشتر برای بازیهای آنلاین انجام میشود، قطع و وصل کردن روتر یا مودم وای فای است. به این ترتیب که شما با این کار یک آدرس آی پی جدید برای دستگاهتان دریافت میکنید. تنها کافیست که به مدت چند دقیقه مودم خود را از برق بیرون بکشید و سپس آن را روشن کنید.
آخرین روش تغییر آی پی هم برای زمانیست که IP جدیدی خریداری یا دریافت کردهاید و قصد دارید مشخصات آن را به صورت دستی در دستگاه خود وارد کنید. در این حالت باید به تنظیمات دستگاهتان بروید و در بخش تنظیمات شبکه اینترنت، تنظیمات آدرس IP را بر روی حالت Manual یا Static قرار دهید (بستگی به نوع دستگاهتان دارد) و سپس در بخش IPv4، تنظیمات مورد نظر را اعمال کنید. یعنی باتوجه به مشخصاتی که از قبل دریافت کردهاید، کادرهای مربوطه را پر کنید.
مزایا و معایب تغییر آی پی
به نظر شما مزایا و معایت تغییر آی پی چیست ؟ باتوجه به مواردی که در بالا برای تعریف این اصطلاح بکار بردیم، میتوان این موضوع را استنباط کرد که تغییرIP باعث میشود لوکیشن شما مخفی شود. در بسیاری مواقع با تغییر سریع آی پی میتوان از جاسوسی دیگران و یا هکرها در امان بود.
بعد از آشنایی با نحوه تغییر آی پی میدانید که چگونه با طی کردن میتوان قوانین سایت را تغییر داد. به عنوان مثال، فرض کنید کاربران در برخی از لوکیشنها نتوانند به برخی از سایتها دسترسی پیدا کنند. در این حالت تغییر IP کمک میکند تا با آدرسی جدید وارد آن سایت شوید.
گاهی اوقات هم توسط روترها آی پی اشتباهی برای دستگاه انتخاب میشود که انجام دادن روش تغییر آی پی به صورت دستی در این حالت مشکل را حل میکند. همچنین اگر گیم مورد نظر شما با تاخیر لود میشود، تغییر IP برای بازی میتواند کاملاً مفید باشد.
تغییر آی پی کامپیوتر در ویندوز به صورت دستی و خودکار
روش تغییر آی پی کامپیوتر با گوشی متفاوت است؛ بنابراین لازم دانستیم این بخش را به شما توضیح دهیم که اگر نیاز بود از این راهنمایی بهره ببرید. در این آموزش، تغییر IP در ویندوز ۱۰ و ۱۱ را آموزش خواهیم داد:
تغییر آی پی در ویندوز ۱۰:
- در منوی استارت بر روی تنظیمات کلیک کنید.
- به بخش Network & Internet بروید.
- بر روی Properties کلیک کنید.
- در زیر IP Assignment بر روی Edit ضربه بزنید.
- گزینه Manual را انتخاب کنید.
- کلید IPv4 را روشن کنید و در ادامه تنظیماتی که برای وارد کردن آی پی جدید لازمست را اضافه کنید.
تغییر آی پی در ویندوز ۱۱:
- بر روی منوی استارت کلیک کنید.
- وارد تنظیمات شوید.
- به بخش Network & Internet بروید.
- در زیر Edit network IP settings بر روی Automatic (DHCP) یا Manual ضربه بزنید.
- برای اینکه تغییر آی پی شروع شود، IPv4 را فعال کنید. سپس تنظیمات آی پی را در IP address ،Subnet mask و Gateway boxes وارد کنید.
- برای طی کردن آخرین مرحله و ذخیره اطلاعات حتماً بر روی Save کلیک کنید.
بروزرسانی آدرس IP به صورت خودکار در ویندوز
اگر در این مراحل اشتباه کردید و شبکه اینترنتیتان به کل قطع شد، یکبار سیستم خود را روشن و خاموش کنید تا دوباره تنظیمات قبلی اعمال شود.
- دکمههای ویندوز و کلید حرف «R» را با هم فشار دهید.
- در کادری که میبینید، ( .cmd ) را تایپ کرده و بر روی OK کلیک کنید.
- دقیقاً عبارت ipconfig /release را با فاصلهای که میبینید تایپ کرده و دکمه Enter را فشار دهید.
- اکنون عبارت ipconfig /renew را بنویسید و بر روی کلید Enter ضربه بزنید.
همیشه این سوال وجود دارد که چگونه ای پی خود را عوض کنیم و آیا اصلاً این کار مناسب است یا نه. اگرچه گاهی اوقات ممکنست هر آی پی دسترسی به سایتهای دیگر را از بین ببرد و حتی در برخی از کشورها تغییر دادن ای پی نیز جرم محسوب شود، اما برای بالا بردن امنیت و دسترسی به سرور کشورهای دیگر، مزایای خود را دارد. به نظر شما مزایا و معایب تغییر IP چیست؟
سوالات متداول
چرا باید به تغییر آی پی به کشور دیگر اقدام کنیم؟
پروتکل اینترنتی هر کشور براساس قوانین و مقررات آن کشور تعیین میشود. حتماً تابحال دیدهاید که وقتی برای دانلود برنامه یا رفتن به سایتی نمیتوانید کاری انجام دهید، به شما میگویند که چاره تغییر دادن IP است. این کار باعث میشود تا بر روی موقعیت جغرافیایی خود پوشش قرار دهید.
تغییر آی پی چیست؟
آی پی در واقع یک نوع آدرس است که برای اینترنت، دستگاهها و وبسایتها انتخاب میشود. در اصل این شناسه است که باعث برقراری ارتباط بین دستگاهها از طریق اینترنت میشود. در مجموع، تغییر آی پی باعث میشود تا آدرس و موقعیت جغرافیایی دستگاه تغییر کند.
برای تغییر آی پی من این آدرس را کجا پیدا کنم؟
برای هر نوع دستگاه روش متفاوتی وجود دارد که در این مقاله آنها را برای شما آموزش دادهایم.
برای تغيير IP چکارهایی میتوانیم انجام دهیم؟
برای تغییر آی پی میتوانید از طریق اپلیکیشنهای مرتبط یا خرید اشتراک اقدام کنید. البته گاهی اوقات هم قطع و وصل کردن روتر باعث تغییر آی پی میشود.