اخبار تکنولوژیهوش مصنوعی
رباتهای تفکیک زباله گوگل و کاهش آلودگی پسماند از ۲۰ به ۵ درصد
برخی معتقدند رباتها در آینده نه چندان دور بسیاری از امور را به دست خواهند گرفت. اعتقاد برخی دیگر نیز بر این است که آنها به انسانها تسلط پیدا کرده، بسیاری از مشاغل حذف شده و رباتها بسیاری از کارهای سخت را انجام خواهند داد. شرکتهای زیادی هستند که هر ساله پروژههایی را ارائه میدهند. ظاهراً نظر گوگل-غول ارتباطات و جست جو- نیز به این امر جلب شده است.
تیم اکس آلفابت که مدیریت پروژههای بلندپروازانه این شرکت را برعهده دارد در دفتر خود از رباتهای جمعآوری زباله استفاده میکند. این رباتها با استفاده از قابلیتهایی چون دید کامپیوتری و بازوهای روباتیک میتوانند زبالهها را جمعآوری کنند.
رباتهای تفکیک زباله گوگل و کاهش آلودگی پسماند از ۲۰ به ۵ درصد
امروز در تاریخ ۲۲ نوامبر ۲۰۱۹ این تیم گوگل از پروژه بلندپروازانه دیگری به نام Everyday Robot رونمایی کرد. در واقع هدف از این پروژه بهبود و کمتر کردن فعالیت انسان در انجام کارهاست. این پروژه در واقع برای صرف انرژی کمتر و بهبود انجام کارها، در محیطهایی مثل خانه و محل کار سازماندهی شده است. سالهاست که مهندسین گوگل بر روی پروژه «اوری دی ربات» کار میکنند و از سال ۲۰۱۵ تاکنون افراد زیادی جذب این پروژه شدهاند.
رئیس پروژه رباتیک آلفابت در پستی گفته است:
«رباتهای ساخته شده در طی چند ماه گذشته زبالههای زیادی را تفکیک و سازماندهی کرده به طوری که سطح آلودگی پسماندهای دفاتر کار شرکت از ۲۰ درصد به کمتر از ۵ درصد کاهش پیدا کرده است. به گفته این شخص سالها طول میکشد که رباتهای یاریگر بتوانند به معنای واقعی ظهور پیدا کنند؛ اما بدون شک به زودی شاهد کارهای خارقالعادهای در این زمینه خواهید بود.»
علاوه بر آلفابت گوگل که اکنون روی پروژه رباتهای حامل زباله کار میکند، شرکت های دیگری نیز هستند که در این حوزه فعالیت میکنند؛ از این میان میتوان به AMP Robotics اشاره کرد. این شرکت نیز اخیرا اعلام کرده که با صرف هزینهای برابر با ۱۶ میلیون دلار در حال توسعه الگوریتمهایی از هوش مصنوعی است که تفکیک زبالهها را راحتتر انجام دهد. در برخی از دفاتر کار ایالت متحده امریکا نیز برای تفکیک زبالهها، یک سیستم دید کامپیوتری به نام اسکار مورد استفاده قرار میگیرد. شرکت ام.ای.تی نیز سیستمی را توسعه داده که برای تشخیص و تفکیک زبالههای بازیافتی مثل کاغذ از قابلیت لمس استفاده میکند.