Solar Orbiter در یک قدمی خورشید!
در اواخر ژانویه ۲۰۲۰ بود که ناسا و ESA فاش کردند که مأموریت مشترکی با مدارگرد خورشیدی خود به نام Solar Orbiter را برای مطالعه قطبهای خورشید بزودی آغاز میکنند. به نظر میرسد همه کارها طبق برنامه بوده و این مأموریت از امروز ۹ فوریه آغاز خواهد شد.
طبق گفته ناسا، این پرتاب از «پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال» در ایالت فلوریدا و رأس ساعت ۱۱ صبح به وقت آمریکا انجام خواهد شد. آماده سازی مقدمات و بازه زمانی پرتاب دو ساعت به طول میانجامد.
Solar Orbiter در یک قدمی خورشید:
همانطور که آژانس فضایی پیشتر توضیح داده بود، مدارگرد خورشیدی به گونهای طراحی شده تا بیش از پیش به خورشید نزدیک شده و قطب های خورشید را به روشی که قبلاً محقق نشده بود، مشاهده کند. محققان این دو نهاد فضایی امید دارند که با کاوشهای Solar Orbiter موفق به مشاهده مواردی شوند که قبلاً ندیدهاند و به آنها کمک کند تا به سؤالاتی دربارهی میدان مغناطیسی خورشید و طوفانهای خورشیدی پاسخ دهند.
انتظار میرود مأموریت خورشیدی Solar Orbiter هفت سال به طول انجامد. در طی این مدت، Solar Orbiter در فاصله ۲۶ میلیون مایل از خورشید قرار خواهد گرفت. این فضاپیما در مجموع ۱۰ ابزار حمل میکند که به آن قدرت جمع آوری داده را به عنوان یک آزمایشگاه کوچک خورشیدی میدهد.
کارشناسان این ابزارها را به گونهای طراحی کردهاند تا با همکاری حداکثری باهم، قابلیت به حداکثر رساندن ثبت اطلاعات توسط فضاپیما را فراهم کنند. به عنوان مثال ، اگر یکی از ابزار داده یا شواهد جدیدی تشخیص دهد، سایر ابزارها را به فعالیت سوق میدهد تا اطمینان حاصل شود که هنگام وقوع رویداد، همه اطلاعات موجود ضبط شوند.
رئیس ESA ؛ آن پاکروس، در شرح فعالیت مداگرد خورشیدی گفته است: «این مأموریت، نویدبخش افزایش چشمگیر دانش و اطلاعات در مورد خورشید به نسبت آنچه تاکنون در اختیار ما بوده خواهد بود.»