ارتباط اندازه سنسور دوربین گوشی با کیفیت عکسها (مزایا و معایب سنسورهای بزرگ)
آیا هرچه مگاپیکسل دوربین بیشتر باشد کیفیت عکس نیز بهترست؟ امروز قصد داریم در تیم تخصصی ۱۹کالامگ این موضوع را بررسی کنیم. امروزه یکی از ترفندهای جذب مشتری گوشیهای هوشمند، بزرگی اندازه سنسور دوربین موبایل و استفاده از سنسور دوربین گوشی با مگاپیکسلهای عجیب و غریب است. همانطور که سنسور دوربین گوشی سامسونگ و شیائومی روزبهروز بزرگتر میشوند. سازندگان سنسور دوربین گوشی و کیفیت لنز شاید حتی از اندازه آن مهمتر باشد، همانطور که در آیفون هنوز شاهد لنزهای ۱۲ مگاپیکسلی هستیم. تعداد مگاپیکسل بالاتر منجر به پیکسلهای بیشتر در هر تصویر شده و در نتیجه تصویر واضحتری ایجاد میشود. اما آیا بزرگ بودن سایز سنسور دوربین گوشی منجر به تصاویر بهتر میشود؟ در اینجا به برخی از علوم پشت عکاسی گوشیهای هوشمند و اینکه چرا مگاپیکسل بیشتر ممکن است بهترین کیفیت را برای شما به ارمغان نیاورد، اشاره میکنیم.
سنسور دوربین گوشی چیست و عملکرد آن
دوربین گوشیهای هوشمند از اجزای مختلفی تشکیل شده است. سنسور دوربین گوشی قسمتی است که نور را جذب میکند و معمولاً بسیار کوچک است و اندازهای و بین ۰.۴ تا ۰.۵۹ اینچ وارد. این سنسور به مجموعهای از محفظههای کوچک به نام فوتوسایت تقسیم میشود که هر یک نشان دهنده یک پیکسل است و هنگامی که عکس میگیرید، نور از این طریق وارد لنزها میشود.
هر فتوسایت به صورت جداگانه مقدار کمی نور جذب میکند و این مقدار نور به یک جریان الکتریکی تبدیل شده و سپس به پردازنده ارسال میشود و در آخر پردازنده همه دادههایی که فوتوسایتها برایش ارسال کردهاند را کنار یکدیگر قرار داده و در تصویر نهایی به شما نشان میدهد.
مگاپیکسل دوربین گوشی چیست ؟
شاید برای شما هم سوال شده باشد که پیکسل دوربین گوشی چیست ؟ در پاسخ باید گفت که مگاپیکسلها شاید یکی از سادهترین ابزار تبلیغاتی برندها برای بولد کردن دوربین گوشی خود و برتری آن باشد. هرچند این قضیه بیشتر یک بازی تبلیغاتی است. یک مگاپیکسل از یک میلیون پیکسل تشکیل میشود که در ادامه توضیح خواهیم داد منظور از پیکسل چیست ؟
پیکسل دوربین گوشی چیست ؟
یک عکس دیجیتالی از تعداد زیادی پیکسل تشکیل میشود. به زبان ساده پیکسلها مربعهای بسیار کوچکی هستند که دارای یک رنگ مشخص بوده و به جزء کوچکتری قابل تقسیم نیستند و از قرار گرفتن میلیونها پیکسل کنار هم عکس خروجی تشکیل میشود.
برای محاسبهی مگاپیکسل دوربینها هم میتوان تعداد پیکسلهای روی سنسور را شمرد.
تراکم پیکسلی گوشی چیست ؟
معیار اصلی کیفیت تراکم پیکسلی محسوب میشود. اصطلاح PPI که خلاصه پیکسل درهر اینچ است، واحد شمارش تراکم پیکسلی محسوب میشود. هر اینچ برابر با ۲.۵۴ سانتیمتر بوده و به زبان سادهتر هرچه تراکم پیکسلی بالاتر باشد، کیفیت بیشتر است.
رزولوشن دوربین گوشی چیست ؟
رزولوشن در اصل همان وضوح دوربین دیجیتال است که اندازه آن به واسطه اندازه تصویر دیجیتالی که دوربین تولید میکند، مشخص میشود. اگر هنوز کنجکاوید که رزولوشن در گوشی چیست و چه قدر تاثیر گذار است، کافی است عکسی که با گوشی خود گرفتید را به یک نمایشگر بزرگتر مثل تلویزیون وصل کنید تا معنی رزولوشن را به خوبی لمس کنید.
مزایای بیشتر بودن اندازه پیکسل دوربین گوشی
بالا بودن اندازه پیکسل دوربین گوشی منجر به ثبت جزئیات بیشتر میشود. اگر قصد داشته باشید تصویر را بزرگ چاپ کنید یا روی آن زوم کنید، برخورداری تصویر از پیکسلهای بیشتر به شما در این زمینه کمک شایانی میکند. همچنین سنسوررهایی که پیکسل بیشتری دارند در عکس گرفتن از سوژههایی با جزئیات کوچک و پیچیده نیز بهتر عمل میکنند و جزئیات بیشتری را در برگهای درختان، نخهای مو، دانههای ریز و جزئیات دیگر به تصویر میکشند. از این نظر اندازه پیکسل دوربین گوشی هر چه بیشتر باشد، بهتر است.
معایب بیشتر بودن اندازه پیکسل دوربین گوشی
لازم به ذکرست تشخیص سنسور دوربین گوشی و کیفیت آن توسط یک فرد عادی ساده نیست، بعلاوه بالا بودن اندازه سنسور دوربین گوشی و برخورداری از پیکسل بالا همیشه هم خوب نیست و معایب خود را دارد که در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره شده است:
ثبت تصاویر به صورت تیرهتر
از آنجا که تعداد فوتوسایتها در مگاپیکسلهای بالا بیشتر است و نیاز به نور بیشتری است، وجود نور کافی یکی از مهمترین موارد در عکاسی است. در صورت کم بودن نور برای عکاسی، فوتو سایتها کوچکتر شده و فشار بیشتری به آنها میآید و هرچه فوتوسایتها کوچکتر شوند، نور کمتری جذب کرده و در نهایت تصویر ثبت شده تیره و تاریک خواهد بود.
نویز بیشتر تصاویر
وقتی که تصویر به طور کلی تیرهتر باشد، نرم افزار برای جبران کاستی آن، دست بکار میشود. در نتیجه ایزو را بالا میبرد تا تصویر را روشن کند. شاید نور عکس بهتر شود، ولی از طرفی موجب ایجاد نویز دیجیتال در تصاویر میشود. نویز دیجیتال در واقع در قالب یک تصویر دارای لایهای از پیکسلهای رنگی تصادفی که در سراسر آن پراکنده شده خود را نشان میدهد و زمانی رخ میدهد که نور کم تصاویر به کمک نرمافزار جبران شود.
اهمیت پردازش صحیح در عکاسی
مهمتر از مگاپیکسل، قطعاً پردازش تصاویر است. مهم نیست که یک شرکت چند مگاپیکسل در سنسور استفاده میکند، اگر پردازش تصویر بد باشد، خروجی نهایی بدون شک بد خواهد بود. شرکتهای مختلف روشهای متفاوتی برای پردازش نوری که از سنسورهای گوشی عبور میکند، دارند. به عنوان مثال، سامسونگ به خاطر تولید تصاویری با رنگهای اشباع شده و وضوح بیش از حد مشهور است. در صورتی که، محصولات اپل به دلیل تولید عکسهایی با رنگ طبیعی و وضوح کمتر شناخته میشوند.
بزرگترین سنسور دوربین موبایل های هوشمند
جالب است بدانید بزرگترین سنسور دوربین موبایل متعلق به پرچمدار جدید شیائومی یعنی شیائومی می ۱۱ اولترا است که توسط سامسونگ با نام SOCELL GN2 ساخته شده است. دگزومارک نیز یکی از بالاترین امتیازهای دوربین را برای این گوشی در نظر گرفته، اما واقعاً دوربین این گوشی در مقایسه با پرچمداران سامسونگ و اپل عملکرد بهتری دارد؟ بررسی این مورد در مقالهای جداگانه تهیه شده که میتوانید آن را مشاهده کنید.
جمعبندی
در نتیجه مگاپیکسل بیشتر قرار نیست همیشه بهتر باشد. شاید در تئوری، داشتن سنسور با پیکسلهای بیشتر بهتر باشد، اما در واقعیت، عوامل متعددی وجود دارند که منجر به ثبت یک عکس باکیفیت میشود؛ برای مثال کیفیت لنز، شرایط نورپردازی و مهارتهای عکاسی شما همهی عناصر تعیین کننده در ایجاد یک عکس خوب هستند و مهمترین نکته پردازش تصویر و همخوانی نرم افزار با سنسورهای دوربین شماست.
نظر شما چیست؟ چه عناصری برای ایجاد یک عکس خوب با گوشی هوشمند مهم است؟ تجربه عکاسی خود با دوربینهای مگاپیکسل بالا و پایین را برای ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
آیا مگاپیکسل بیشتر در دوربین به معنای کیفیت بیشتر در عکاسی است؟
✔️ درست است که مگاپیکسل بیشتر منجر به وضوح بالاتری میشود، ولی به تنهایی موجب کیفیت بالاتر نمیشود و عوامل مهمتری مثل قدرت پردازش تصاویر، شرایط نوری، کیفیت لنز استفاده شده و هنر عکاسی و نرم افزار دوربین نیز در کیفیت عکس دخیل هستند که به صورت دقیق در مقاله توضیح داده شده است.
در حال حاضر بزرگترین سنسور دوربین گوشیهای هوشمند در بین برندهای معروف متعلق به کدام گوشی است؟
✔️ بزرگترین سنسور دوربین موبایل متعلق به پرچمدار جدید شیائومی یعنی MI11ultra است که توسط شرکت سامسونگ با نام SOCELL GN2 ساخته شده و در این گوشی بکار رفته است. دگزومارک نیز بالاترین امتیاز دوربین را به این گوشی داده است.
معایب بیشتر بودن مگاپیکسل دوربین چیست؟
✔️ مگاپیکسل بیشتر نیز ممکن است معایبی برای شما به همراه داشته باشد، از جمله ثبت تصاویر به صورت تیرهتر نسبت به دوربینهایی با مگاپیکسل پایینتر و همچنین نویز بیشتر تصاویر در شرایط نوری نامناسب که به دلیل ادیتهایی است که نرم افزار مجبور میشود برای بهبود تصاویر انجام دهد.
مزایای بیشتر بودن مگاپیکسل دوربین گوشی های هوشمند چیست؟
✔️ پیکسل های بیشتر منجر به ثبت جزئیات بیشتر میشود. اگر قصد داشته باشید تصویر را بزرگ چاپ کنید یا روی آن زوم کنید، پیکسل بیشتر به شما در این زمینه کمک شایانی میکند. همچنین حسگرهایی با پیکسل بیشتر در عکس گرفتن از سوژه هایی با جزئیات کوچک و پیچیده نیز بهتر عمل می کنند و جزئیات بیشتری را در چمن، مو، دانه های ریز و سایر جزئیات به تصویر میکشند. از این نظر اندازه پیکسل دوربین گوشی هر چه بیشتر باشد، بهتر است.
کمپانی سازندهی سنسور هم خیلی مهمه، به صورت مثال کمپانی سونی سنسورهای خیلی بهتری از کمپانی سامسونگ میسازه و از خیلی قبلتر تا همین الان سابقهیِ ساختِ سنسورهای دوربینهایِ عکاسیِ کمپانیِ نیکون را داره و همچنین بعدها ساختِ سنسورهایِ دوربینهایِ عکاسی خودش را