نقد و بررسی کامل گوشی آنر ۲۰: طراحی زیبا و سخت افزار سریع
بدون شک یکی از گوشی هایی که به دلیل طرح زیبای خود معروف شده هوآوی آنر ۲۰ است. همان طور که می دانید این زیر برند هوآوی اخیراً تمرکز زیادی بر طراحی داشته و توانسته دستگاه های منحصر به فردی را از نظر طراحی تولید کند. این طراحی و نوع پرداخت و آپشن های رنگی خاص به کار رفته در آن همانند یک اثر انگشت برای آن عمل کرده است.
این مدل به همراه مدل آنر ۲۰ پرو معرفی شده است. با وجود اینکه طراحی آنها و سخت افزار یکسانی را به کار گرفته اند از قیمت گوشی به نسبت کمتری نسبت به آن برخوردار است. می توان تفاوت این دو را در این موارد عنوان کرد که پنل عقب آنر ۲۰ حالت خمیدگی خود را از دست داده است. باتری آن هم نسبت به نسخه پرو ظرفیت کمتری دارد.
آخرین خبرها از این حکایت دارد که این گوشی به اندروید Q به روز رسانی خواهد شد اما هنوز هیچ چیز مشخص نیست. از همه این حرفا که بگذریم Honor 20 از مشخصات عالی برخوردار بوده که در ادامه به برخی از این موارد اشاره خواهیم کرد.
طراحی:
برای مثال در رنگ آبی پرتوهای روشن تری در مقابل نور نمایش داده می شود. علاوه بر رنگ آبی، یک نسخه مشکی از آن نیز ساخته شده که جلوه ساده تری را به نمایش خواهد گذاشت. به خدمت گرفتن نمایشگر هول-پانچ یکی دیگر از مشخصاتی که است که در طراحی آن جدید به نظر می رسد.
همچنین در ساخت آن هوآوی به خوبی تناسب بین اندازه و کاربرد پذیری را رعایت کرده اما موردی که در طراحی آن دیده می شود و شاید برخی کاربران دوست نداشته باشند این است که ماژول دوربین ها حدود چند میلی متر با صفحه پشتی اختلاف سطح دارد. در لبه بالایی آن بلستر مادون قرمز به چشم می خورد که می توان از آن به عنوان ریموت کنترل یونیورسال استفاده کرد. جک ۳٫۵ میلی متری هدفون در اینجا حذف شده و در لبه پایین آن هم اسپیکر تک پنجره ای قرار داده شده است.
صفحه نمایش:
صفحه نمایش موجود در آنر ۲۰ اندازه ای متوسط داشته و از تکنولوژی میان رده ها نیز بهره برده است. اندازه آن ۶٫۲۶ اینچ و پنل IPS LCD آن دارای رزولوشن ۱۰۸۰×۲۳۴۰ پیکسل و کیفیت تصویر Full HD بوده که یک تجربه عالی از مالتی مدیا را به ارمغان آورده است. به طور کلی برخورداری پنل نمایش هول-پانچ تمام صفحه، استفاده از فضای کامل نمایشگر را برای کاربران فراهم کرده است.
این صفحه نمایش ارائه رنگ خوبی هم دارد. Honor 20 از دو حالت رنگ روشن و سرزنده و نرمال بهره برده که بسته به سلیقه خود می توانید در یکی از این حالت ها آن را تنظیم کنید.ارائه رنگ آن عالی است اما در مقایسه با پنل های OLED زاویه دید و روشنایی آن تا اندازه ای ضعیف تر است. اما این نکته را فراموش نکنید که این یک میان رده بوده، واضح است که کیفیت آن به پای نمایشگر پرچم داران قدر بازار نمی رسد.
در کل عملکرد آن از بسیاری گوشی هایی که در حال حاضر در بازار موجود هستند بهتر است. در مورد کیفیت صدای آن هم گفته می شود که تنها یک پنجره اسپیکر را به کار گرفته اما صدای شفاف و واضحی را ارائه داده به علاوه اینکه از میکروفون اختصاصی جهت حذف نویز صدا هم برخوردار است.
نرم افزار و سخت افزار:
Honor 20، پردازنده Kirin 980 را به خدمت گرفته که در حال حاضر در موارد دیگری مثل پی ۳۰ پرو، هوآوی پی ۳۰ و نوا ۵ پرو هم به کار رفته است که از جمله بهترین گوشی های هوآوی محسوب می شوند. این پردازنده زمانی که رونمایی شد عنوان اولین پردازنده ۷ نانومتری هوآوی را از آن خود کرد. حتی اگر عملکرد این پردازنده ضعیف تر از پردازنده Snapdragon 855 باشد باز هم به نسبت قیمتی که دارد عملکرد بسیار خوبی را در اختیار شما قرار خواهد داد.
این پردازنده هم ۸ هسته ای بوده که ۲ هسته پر سرعت Cortex-A76 (فرکانس ۲٫۶ گیگاهرتز)، ۲ هسته Cortex-A76 (با فرکانس ۱٫۹۲گیگاهرتز) و ۴ هسته کم مصرف Cortex-A55 (با فرکانس ۱٫۸ گیگاهرتز) معماری این تراشه را تشکیل داده اند.
رم ۶ گیگابایت برای آن در نظر گرفته شده درحالی که نسخه پرو آن ۲ گیگابایت رم بیشتری دارد. به گفته برخی از کاربران زمانی که این دو گوشی مورد استفاده قرار گیرند در عمل تفاوت چندانی را در عملکرد از خود نشان نمی دهند. در هرحال، پردازنده درجه یک افکت های گرافیکی بیشتری را برای بازی ها به ارمغان آورده است.
بازی PUBG به خوبی با تنظیمات بالا اجرا می شود. چیزی که حتی در Pixel 3a XL هم نمی توانید مشاهده کنید. Geekbench 4 امتیازی برابر با ۹۶۷۴ را به آن اختصاص داده که برای یک موبایل در این قیمت امتیاز بسیار خوبی به شمار می رود.
همچنین امتیاز بنچمارک آنتوتو هم به طور میانگین ۳۰۹۰۶۰ بوده که از بسیاری از گوشی های پرچم دار سال ۲۰۱۸ هم بالاتر قرار گرفته است. از نظر حافظه هم این مدل در یک نسخه ۱۲۸ گیگابایتی عرضه شده و این مقدار حافظه به اندازه کافی است از این رو عدم بهرمندی از پشتیبانی کارت حافظه هم برای اکثر کاربران مورد خیلی نگران کننده نیست چرا که این مقدار حافظه به خوبی پاسخ گوی نیاز آنها خواهد بود.
در رابطه با نرم افزار خاطر نشان می شود که با نسخه ۹ اندروید و پوسته سفارشی Magic UI 2.1 اجرا شده که همان تاثیر EMUI استفاده شده در موبایل های هوآوی را دارد. با این نرم افزار برنامه ها بسیار روان اجرا شده اما مشکلاتی مثل نداشتن منو برنامه و استایل بصری از جمله مواردی است که ممکن است برخی از کاربران دوست نداشته باشند.
دوربین:
از جمله مواردی که در خرید گوشی موبایل برای کاربران مهم به شمار می رود دوربین ها هستند. این دستگاه از یک ماژول عمودی دوربین متشکل از ۴ دوربین بهره برده است. از نظر تعداد لنزها با آنر ۲۰ پرو تفاوتی نداشته اما عملکرد کلی آنها کمی فرق دارد. لنز اصلی در این موبایل ۴۸ مگاپیکسلی اولترا واید بوده که تا ۶ برابر زوم دارد اما این نکته را مد نظر داشته باشید که زوم واقعی در آن دیده نمی شود.
در حالی که زوم واقعی را می توانید در نسخه گران قیمت آن بیابید. لنز ثانویه آن هم ۱۶ مگاپیکسلی اولترا واید بوده که نقش به سزایی در ثبت یک فریم کامل دارد.
از دو لنز ۲ مگاپیکسلی دیگر نیز برخوردار بوده که یکی از آنها یک دوربین ماکرو اختصاصی است درحالی که لنز دیگر وظیفه ثبت عمق تصویر را بر عهده داشته و در عکس های پرتره کاربرد دارد. دوربین سلفی آن هم ۳۲ مگاپیکسلی است از این رو نسبت به بسیاری دیگر عکس های سلفی بسیار با کیفیت تری را ارائه داده که می تواند گزینه ای ایده آل برای علاقمندان به عکاسی سلفی در نظر گرفته شود.
همان طور که مشاهده می کنید تنها دو تا لنز اصلی تاثیر زیادی بر کیفیت عکس ها دارند و دو لنز دیگر تاثیر چشمگیری بر کیفیت عکس ها نخواهند داشت. در واقع هر یک کاربردی مجزا خواهد داشت.
در مورد کیفیت عکس های آن هم می بایست گفت که در اکثر موقعیت ها عکس ها عالی و رضایت بخش به نظر می رسند. به طور کلی جزئیات و دامنه دینامیکی عکس ها خوب بوده و شاتر هم سرعت قابل قبولی را از خود به نمایش گذاشته است. لنزهای f/1.8 دوربین اصلی، بوکه های طبیعی را خلق می کنند. این دوربین همچنین از یک حالت اختصاصی برخوردار بوده که تنها در گوشی های پرچم دار دیده می شود.
به کمک این حالت چندین عکس پشت سر هم گرفته می شود، گر چه چند ثانیه طول می کشد که تصویر ثبت شود اما در کل وضوح تصاویر و دامنه دینامیکی عکس هایی که در شب گرفته می شود را افزایش می دهد. ویدئوها هم عالی به نظر می رسند، توانایی ثبت ویدئو ۴K با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه را دارد.
باتری:
آنر ۲۰ یک باتری ۳۷۵۰ میلی آمپری را جهت تغذیه به خدمت گرفته که از این نظر کمی از ظرفیت باتری آنر ۲۰ پرو کمتر بوده و وجه تمایز این دو به شمار می رود. اما این به معنای عملکرد ضعیف این باتری نیست. در واقع یک روز کامل نیاز به شارژ نخواهید داشت. نکته دیگر اینکه این باتری از شارژ سریع ۲۲٫۵ وات پشتیبانی می کند.
به طور کلی می تواند در طی نیم ساعت ۵۰% شارژ شود. این مقدار شارژ زمانی که به WiFi متصل باشد در طی ۳۰ دقیقه ۴۴% خواهد بود.
نظر شما در مورد خرید گوشی چیست؟