بررسی A55؛ ستاره محبوب سامسونگ یا میانردهای کم ارزش؟
در این مقاله ما به بررسی A55 مدل جدید و البته در کلاس میانرده این کمپانی میپردازیم و عملکرد و جزئیات آن را با هم بررسی میکنیم. با ما همراه باشید.
ویدیو بررسی A55
سختافزار
کمپانی سامسونگ امسال تحول بزرگی در مدل های جدید و میانرده خود ایجاد کرد تا بتواند از رقبای چینی خود سبقت بگیرد. مغز فرمانروای گوشی A55، تراشه «Exynos 1480» بوده که از چهار هسته Cortex A78 با حداکثر کلاک ۲.۷۵ گیگاهرتز و چهار هسته دیگر Cortex A55 با حداکثر کلاک ۲ گیگاهرتز تشکیل شده و با لیتوگرافی ۴ نانومتری ساخته شده است.
پردازنده گرافیکی این مدل نیز «Xclipse 530» بوده که به لطف تکنولوژی بکار رفته در آن، نسبت به نسل قبلی خود تا ۴۰ درصد بهبود عملکرد داشته است. این مدل جدید دارای اولین تراشه میانرده با پردازنده گرافیکی مبتنی بر معماری گرافیکی RDNA AMD است که تجربهی روان رابط کاربری را برای شما به ارمغان میآورد، در حالی که فرصتی دیگر به سامسونگ میدهد تا ثابت کند تراشههای ساخت این کمپانی هنوز در مبارزه شکست نخوردهاند.
بررسی A55 از نظر عملکرد سختافزاری شما را غافلگیر میکند. اگر فکر میکنید چیپستهای میانرده اگزینوس کارایی خوبی ندارند، بهتر است بدانید که این مدل تقریبا تمام آنچه که از آن انتظار دارید را به خوبی انجام میدهد. اگزینوس ۱۴۸۰، قدرت کافی برای اجرای روان اکثر بازیهای گرافیکی مثل «Call of Duty Mobile» و «PUBG Mobile» را با تنظیمات گرافیک متوسط در اختیارتان میگذارد و با وجود اینکه یک مدل اختصاصی برای بازی نیست، اما تست گیم A55 نشان داد که به خوبی از پس بازیهای مختلف برمیآید و برای کارهای سنگین هم میتوانید روی آن حساب کنید.
تراشه | Exynos 1480 |
حداکثر نرخ کلاک | ۲.۷۵ گیگا هرتز |
لیتوگرافی | ۴ نانومتری |
امتیازی گیگ بنچ تک/چند هستهای | ۱۱۴۸/۳۴۴۷ |
آنتوتو بنچ مارک | ۷۲۶۱۵۸ |
پردازنده گرافیکی | Xclipse 530 |
سوگولی جدید سامسونگ در سه نسخه ۱۲۸/۶، ۲۵۶/۸ و ۲۵۶/۱۲ راهی بازار شده تا کاربران با توجه به نیاز خود یکی را انتخاب کنند. این مدل از دو سیمکارت پشتیبانی میکند، اما این نکته را در نظر داشته باشید که درگاه یکی از سیمکارتها با درگاه کارت حافظه مشترک است به این معنی که برای استفاده از سیم کارت دوم باید قید استفاده از کارت حافظه جانبی را بزنید.
به طور کلی، میتوان گفت قدرت و عملکرد این گوشی چیزی از پرچمداران کم ندارد و در کارکرد آن به هیچ وجه شاهد لگ و تاخیر نخواهید بود.
نرمافزار
میانرده جدید سامسونگ با آخرین نسخه اندروید یعنی اندروید ۱۴ و رابط کاربری One UI 6.1 در دسترس کاربران قرار گرفته که تا ۴ سال نیز آپدیتهای نرمافزاری و تا ۵ سال پچهای امنیتی را دریافت میکند. این موضوع ارزش خرید این مدل را نسبت به گزینههای دیگر در این محدوده قیمت، بیشتر میکند.
لازم به ذکر است که این نسخه از رابط کاربری، ممکن است در نگاه اول بسیار به نسخه ۶.۰ One UI شبیه باشد، چرا که به جز تغییرات کلی، هیچ یک از ویژگیهای هوش مصنوعی سامسونگ ( که در مقالهای مجزا مفصل به آن پرداختیم) را نخواهد داشت و البته جز این هم انتظار نمیرفت و نمیتوان بخاطر این تصمیم، سامسونگ را مقصر دانست؛ چرا که تراشه میانرده اگزینوس اگرچه در کلاس خود چیپستی بیرقیب و پریمیوم محسوب میشود، اما به اندازه کافی برای اجرای کامل ویژگیهای پیشرفته هوش مصنوعی قدرتمند نیست.
از نظر اتصالات، این میانرده پرقدرت از NFC پشتیبانی میکند که البته در کشور ما کاربردی ندارد. همچنین از شبکه 5G اینترنت همراه پشتیبانی میکند، گرچه باید در نظر داشته باشید که زیرساختهای لازم برای بهرهمندی از این تکنولوژی، هنوز در داخل کشور فراهم نیست. در عین حال نکات مثبت دیگر مثل پشتیبانی از نسخه بلوتوث ۵.۳ و Wi-Fi 802.11 خیال شما را از بابت سرعت اتصالات راحت میکند.
طراحی
وقتی بحث طراحی به میان میآید، یک نکته مثبت و یک نکته منفی نظر شما را جلب میکند. نکته مثبتی که در طراحی آن مشاهده میشود، استفاده از فریم آلومینیوم در طراحی بدنه است که برای اولین بار در سری A دیده میشود. بالاخره کارشناسان این برند کرهای تصمیم گرفتند متریال ساخت خود را در میانردهها، از پلاستیک به فلز ارتقاء دهند تا از رقبای چینی خود جا نمانند و با توجه تا در این کلاس، همچنان محبوبیت خود را در بازار اقتصادیها حفظ کنند. البته اگر سری به قیمت گوشی سامسونگ بزنید متوجه میشوید این برند برای رقابت بیشتر با چینیها اندکی سیاست قیمت گذاری خود را بهبود بخشیده است.
ولیکن نکته منفی که میتوان به آن اشاره کرد طراحی و دیزاین تکراری این مدل است که با اینکه نکات زیادی را از نسخه پلاس پرچمدار امسال قرض گرفته، ولی نقدهای زیادی برآن وارد شده، چرا که به نظر میآید سامسونگ قصد ندارد از این ماژول طراحی پرتکرار خود دست بکشد.
همانطور که گفنیم درست مشابه نسخه پلاس پرچمدار، در این مدل هم دکمه پاور و دکمه تنظیم صدا در سمت راست قرار گرفته در حالی که میکروفون حذف نویز و اسلات سیمکارت در لبه بالایی قرار دارد. لبه پایین نیز میزبان بلندگو، پورت USB Type-C و میکروفون اصلی است. سه لنز دوربین که بهصورت جداگانه نصب شدهاند، در بالا سمت چپ قرار گرفتهاند.
این مدل با ابعاد ۸.۲×۷۷.۴×۱۶۱.۱ میلیمتر و با وزن ۲۱۳ گرم نسبتاً خوشدست بوده و به سادگی جای خود را در بازار گوشیهای همراه هوشمند باز کرده است. در عین حال این دومین بار در این سری از گوشیهاست است که پنلهای پشت و جلوی آن از شیشه ساخته شده است و این علاوه براینکه روندی عالی برای این کمپانی بوده، این گوشی را به یک میانرده سطح بالا تبدیل میکند.
از نظر آپشنهای رنگی نیز این برند کرهای سعی کرده تا تنوع خوبی را ارائه دهد و شما میتوانید از بین رنگهای آبی یخی، یاسی، زرد لیمویی و مشکی زغالی یکی را انتخاب کنید. علاوه بر اینکه پنل پشت و جلوی این مدل از شیشه ساخته شده، با گوریلاگلس ویکتوس پلاس نیز محافظت میشود که این هم یک نکته مثبت قابلتوجه است. طبق ادعای کمپانی سازنده، این مدل گلس نسبت به مدل قبلی ۲ برابر بیشتر در معرض خط و خش مقاومت میکند و این اولین بار است که سامسونگ از گلسهای سری ویکتوس پلاس برای میانردههای خود استفاده میکند.
در پاسخ به سؤال دوستانی که پرسیدند آیا گوشی A55 ضد آب است باید بگوییم که به گفته کمپانی سامسونگ، این مدل با برخورداری از استاندارد ضد آب IP67، تا یک متر و به مدت ۳۰ دقیقه در برابر نفوذ آب مقاوم است. لازم به ذکر است نسبت صفحه نمایش به بدنه در این مدل ۸۵.۸ درصد بوده و همین موضوع باعث جذابیت بیشتر گوشی میشود.
به طور کلی طراحی تخت و بدون زاویه فریم دور گوشی، استفاده از قاب آلومینیومی، پنل شیشهای و موارد بسیار دیگری وجود دارد که باعث شده طراحی این مدل به عنوان یک میانرده، نسبتاْ بیعیبونقص شناخته شود.
نمایشگر
صفحه نمایش ۶.۶ اینچی Super AMOLED این گوشی کمی بزرگتر از مدل قبلی خود است که به جذابیتهای آن اضافه میکند. حداکثر روشنایی این نمایشگر ۱۰۰۰ نیت بوده خیال شما را از بابت وضوح و خوانایی آن در نور زیاد راحت میکند. همچنین در محیطهای کمنور نیز، حداقل روشنایی صفحه به حدی است که چشم شما را اذیت نکرده و درعین حال خوانایی خود را حفظ میکند.
رزولوشن ۲۳۴۰*۱۰۸۰ پیکسل و پشتیبانی از HDR10 پلاس گواه کیفیت عالی این صفحه نمایش بوده و میتواند تجربهای عالی از گیمینگ و یا تماشای فیلم برای شما به ارمغان بیاورد. تراکم پیکسلی ۳۹۶ ppi که در مشخصات آن دیده میشود نیز مهر تائیدی بر عالی بودن این نمایشگر است. در نظر داشته باشید که پشتیبانی این نمایشگر از کیفیت HDR10 مزیتی عالی محسوب میشود و ممکن است در تمامی میانردهها دیده نشود. نرخ نوسازی این مدل در حالت حداکثر ۱۲۰ هرتزی بوده و جایی برای بحث راجعبه کارکرد روان آن باقی نمیگذارد.
این نمایشگر چه در محیط بسته و چه در محیط باز وضوح خوبی داشته و بازتولید رنگهای آن نیز نزدیک به واقعیت است و مانند مدل قبلی خود، از ویژگی نمایشگر همیشه روشن پشتیبانی میکند. همچنین لازم به ذکر است که در رتبهبندی DXOMARK که وبسایت مرجع رتبهبندی دوربین و نمایشگر برای گوشیهای موبایل است، این نمایشگر با نمره کلی ۱۴۱ در رتبه ۲۸ام دنیا قرار دارد که برای یک مدل میانرده بینظیر است.
با تمامی این تفاسیر از نظر صفحه نمایشگر این گزینه در لیست بهترینهای رنج قیمتی خود قرار میگیرد.
دوربین
قطعات دوربین نشان میدهد که این مدل همان پیکربندی نسل قبلی خود را دارد که ما را به یاد پرچمداران این برند میاندازد. دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی f/1.8 با رزولوشن تصویر ۸۱۶۰×۶۱۲۰ عکسهای با کیفیت مناسب ثبت میکند که از نظر روشنایی و وضوح نسبت به مدل قبلی بهتر است، مخصوصا اگر نور محیط کافی باشد.
لنز ۱۲ مگاپیکسلی f/2.2 اولتراواید برای زمانهایی که قصد ثبت عکسهایی با بیشترین مساحت پسزمینه را دارید به کمک شما میآید. این مدل نسبت به مدل قبلی خود محدوده دینامیکی بیشتری ارائه میدهد و مانند لنز اصلی این دوربین جزئیات مناسبی در عکسها جای میدهد. فقط در نور کم گاهی شاهد نویزهای محدودی خواهید بود.
همین امر در مورد دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی جلویی نیز صادق است، چرا که در نور مناسب روز بهترین کیفیت عکاسی و فیلمبرداری را ارئه میدهد. در بحث فیلمبرداری قابلتوجهترین ویژگی آن، Stabilizer یا تثبیتکننده قوی آن است که نسبت به نسل قبلی خود پیشرفت خوبی داشته و بهترین امتیاز را در میان ویژگیهای فیلمبرداری این دوربین دریافت میکند. با این حال، در موقعیتهای چالشبرانگیزتر، برای مثال موقعیتهایی با نور پسزمینه قوی و یا نور بسیار کم تیم ما مشکلاتی از جمله تغییر رنگ جزئی، کاهش قابلیتهای فوکوس خودکار را مشاهده کردند.
ناگفته نماند که شرکت سامسونگ در این مدل هم به جای استفاده از دوربین سوم تله فوتو، دوباره از لنز ماکرو استفاده کرده است. با تست کردن لنز ماکرو ۵ مگاپیکسلی f/2.4، در حالت زوم کم و متوسط تصویر خوبی را مشاهده میکنیم اما اگر زوم را به حداکثر آن برسانیم به دلیل نداشتن ماژول تله فوتو اختصاصی کمی نویز و رنگپریدگی در عکسها مشاهده میکنیم و کیفیت آن محدودتر میشود.
البته این مورد مشکل زیادی محسوب نمیشود چرا که این ویژگی معمولا زیاد مورد استفاده کاربران نیست، اما اگر برای شما مهم است پیشنهاد میدهیم برای کیفیت دوربین بیشتر نیمنگاهی به مدلهای بالاتر داشته باشید.
اما پیشرفتی که دوربین این مدل نسبت به مدل قبلی خود داشته بیشتر در بخش نرمافزاری آن به چشم میآید، مثلا لرزشگیر آن کمی قویتر و عملکرد تصویربرداری نایت مود (حالت شب) نسبت به قبل پیشرفت داشته است. با این حال این دوربینها به لطف چیپست جدید سامسونگ، نتایج بهتری در عکاسی ارائه میدهند و به پردازش تصویر پیشرفته با هوش مصنوعی (ISP) مجهز شدهاند که تصاویر خوبی در نور کم تولید میکند و قبلاً نیز در این سری دیده نشده است.
بطور کلی میتوان گفت لنز دوربینها در این مدل تغییر چشمگیری نکرده، اما به لطف افزودن هوش مصنوعی، NPU و تثبیتکننده تصویر، کیفیت عکسها از نسل قبل بهتر شده است.
باتری
یکی از مواردی که کمپانی سامسونگ روی آن مانور زیادی داده باتری این مدل است. وقتی صحبت از عمر باتری به میان میآید، میتوان عمکلرد باتری ۵۰۰۰ میلیآمپری این گوشی را این گونه توصیف کرد که در حالت پخش ویدئو با کیفیت FHD به مدت ۱۵ ساعت و در حالت استفاده از شبکههای اجتماعی و اتصال به اینترنت WIFI تقریباْ ۱۱ ساعت شارژدهی خواهد داشت، البته در نظر داشته باشید که این عدد تقریبی است و عوامل دیگری نیز ممکن است بر عملکرد کلی یک باتری تاثیر داشته باشد.
به صورت کلی هم میتوان گفت که باتری خارقالعاده آن با استفاده روزانه تا یک روز و با استفاده سبک تا دو روز دوام میآورد. باتری این گوشی با فست شارژ ۲۵ واتی شارژ میشود که نمیتوان آن را امتیاز ویژهای برای این مدل دانست و در مدلهای قبلی هم این قابلیت دیده میشود.
در مجموع، این مدل با داشتن چیپست اگزینوس و نرمافزار قویای که دارد، نسبت به نسل قبلی پیشرفتهای چشمگیری داشته و نظر و رضایت کاربران خود را جلب کرده است.
اگر این مقاله شما را برای خرید این مدل متقاعد کرد و قصد خرید گوشی دارید، میتوانید با مراجعه به وبسایت ۱۹ کالامشخصات و قیمت بهروز گوشیهای مختلف را مشاهده کرده و با گارانتی معتبر و نازلترین قیمت محصولات موردنظر خود را خریداری کنید.
جمع بندی
بد نیست در آخر نیمنگاهی به مزایا و معایب کلی این محصول محبوب بیندازیم:
- صفحه نمایش Super AMOLED با رفرشریت ۱۲۰ هرتزی
- فریم آلومینیومی
- محافظت نمایشگر توسط گوریلاگلس ویکتس پلاس
- بروز بودن نرمافزار
- عدم پشتیبانی از جک ۳.۵ میلیمتری هدفون
نظر شما درباره بررسی گوشی A55 چیست؟ آیا از نظر شما ویژگیهای این مدل ارزش خرید و قیمت آن را توجیه میکند؟ یا فکر میکنید در این رنج قیمت گزینههای مناسبتری وجود دارد؟ سوالات و نظرات در مورد گوشی A55 را با ما به اشتراک بگذارید.
متاسفانه من امروز یک مدل فیک رو خریدم که صفحه شیشه اى گوریلا گلاس رو نداره و اینو گفتم که بدونید مدل فیک هم خیلى تو بازار ( البته به نصف قیمت) زیاده و مواظب باشید از فروشگاه هاى معتبر خرید کنید.
سلام خدمت ۱۹ کالا عزیز
ی سوالی داشتم من حافظه a55برام کمه
چطوری میتونم از سیمکارت و حافظه جانبی به صورت همزمان استفاده کنم ؟
سلام دوست عزیز
شما از یک سیمکارت و یک کارت حافظه به طور همزمان میتونید استفاده کنید
ضمنا از فضای ابری هم میتونید استفاده کنید
یک ماه اسا استفاده میکنم واقعن عالیه.
تو گیم خوب هست ایا
به نظرتون X6بگیرم یا همین بازی میکنم اینستا اینا هم برام مهمه
سلام داداش برای بازی خوبه بدون لگ میاره اینو بگیرم یا *X6
من a5.4 دارم و ازش خیلی راضی هستم، ولی خب بلاخره a5.5 جدیدتره وبه روزتر پس مطمئنا کمی قوی تر و بهتر از گوشی منه (a5..4) پس بنظره بنده، شما a5..5 بگیری قطعا بهتره.
سلام سیدیحیی طباطبایی هستم من یک گوشی A52sدارم خیلیم راضیم مقدارزیادی باهاش کارمیکنم داغ میکند آیابه نظرشماگوشی A55بگیرم واین گوشی دست دوم ۴تا۵میلیون اگربردارن وگوشی بگیرم بهتره یانه گوشی خودم تازه یک ماه ازگارانتی گذشته حالا من چکارکنم.
هرچند قیمتش بالاس ولی خوبه
این مدل ارزش خرید داره؟ یا شیائومی بهتره؟
صد در صد این مدل
این گوشی واقعا عالیه
تو گیم خوب هست ایا
اینو بگیرم یا نسل قبلیش رو؟
توجیهی نداره ۱۰۰ دلار بدی نسل قبلی بهتره
بررسی خوبی بود