فعالیت سامسونگ در چین به کجا خواهد رسید؟
به نظر میرسد که با وجود تلاش سامسونگ و تغییر استراتژی تولید و فروش خود در حوزه گوشیهای میانرده هنوز هم سهم مهمی از بازار چین در دست شرکتهایی مثل شیائومی و هوآوی است. این شرکت در سال گذشته نتوانسته در این بازار از نظر فروش حرفی برای گفتن داشته باشد. بعد از جنگ تجاری امریکا با دولت چین شرکتهای بسیاری تولید محصولات خود را به خارج از این بازار منتقل کردهاند. در گزارشی که در خبرگزاری رویترز منتشر شد؛ این شرکت اعلام کرد که به دلیل فروش پایین گوشیهای سامسونگ، تولید گوشیهای خود را در چین متوقف خواهد کرد.
اکنون زمزمههای جدیدی به گوشی میرسد که نشان میدهد؛ سامسونگ براحتی قصد عقب نشینی از این بازار را ندارد. گزارشهای جدید از این حکایت دارد که این شرکت برای رقابت با شیائومی و هواوی قصد دارد تولید یک پنچم از گوشیهای خود را به چین منتقل کند.
گرچه این امر خطراتی را برای این شرکت به دنبال خواهد داشت؛ اما ظاهراً سامسونگ مصمم است که تولید بخشی از مدلهای گلکسی A ای خود را به شرکتهای چینی واگذار کند. از جمله این شرکتها میتوان به Wingtech اشاره کرد که در سطح بینالملل نیز چندان شناخته شده نیستند.
واگذاری خط تولید گوشیهای سری A به شرکتهای چینی چه مشکلاتی را برای این برند در پی خواهد داشت؟
گرچه سامسونگ در این خصوص اطلاعیه رسمی را منتشر نکرده است؛ اما به نقل از برخی منابع، این شرکت قصد دارد ۶۰ میلیون دستگاه از موبایلهای ساخت چین را در بازارهای بینالمللی به فروش برساند. سامسونگ قصد دارد ساخت این موبایلها را به شرکتهای ODM واگذار کند. وینگتک و دیگر ODMها تاکنون دستگاههای شرکتهایی مثل هوآوی و شیائومی، اپو و … را تولید کردهاند. شاید دلیل قیمت پایین این گوشیها نسبت به سایر برندها نیز همین باشد.
این نکته را نیز میبایست در نظر داشت زمانی که سامسونگ تولید سری A خود را به این شرکتهای تولید کننده واگذار کند، این احتمال هست که کیفیت محصولات نهایی آن پایین آید. از طرفی شرکتهای رقیب این شرکت نیز میتوانند با افزایش حجم تولید گوشیهای خود را با هزینه کمتری تولید کنند. بعد از آتش گرفتن گوشیهای نوت ۷ و یا مشکلاتی که بعد از اولین مرحله سامسونگ گلکسی فولد به وجود آمد و این شرکت مجبور به جمعآوری این محصولات از بازار گردید.
در رابطه با کیفیت پایین محصولات سامسونگ برخی معتقداند که چوب خط سامسونگ پر شده و این شرکت دیگر جای اشتباه ندارد. از طرفی هم برای پوشش دادن هزینههای خود مجبور است به روشی متوسل شود که به نحو قابل توجهی هزینهها را پایین آورد.