۵ ویژگی کایرین ۹۰۰۰ که آن را به یک پردازندهی منحصربهفرد تبدیل میکند!
اگر اخبار دنیای موبایل و تکنولوژی را دنبال میکنید، حتما شنیدهاید که هوآوی از سری جدید پرچمدار خود یعنی هواوی میت ۴۰ رونمایی کرده است، اما هوآوی فقط گوشی پرچمدار خود را معرفی نکرده و از پردازنده کایرین ۹۰۰۰ خود که در دل این سری قرارگرفته نیز پرده برداشته است. در ادامه با ما همراه باشید تا ۵ ویژگی کایرین ۹۰۰۰ که آن را به یک پردازندهی منحصربهفرد تبدیل میکند را شرح دهیم.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید کایرین ۹۰۰۰ تنها تراشه 5G در دنیاست که با معماری ۵ نانومتری ساخته شده و ۱۵.۳ میلیارد ترانزیسوتور دارد پس چیز عجیبی نیست که وقتی هنوز به بازار نیامده نظر طرفدارن زیادی را به خود جلب کرده باشد، اما چرا یک تراشه باید انقدر سروصدا به پا کند؟
۵ ویژگی کایرین ۹۰۰۰ که آن را به یک پردازندهی منحصربهفرد تبدیل میکند
۱. ۱۵.۳ میلیارد ترانزیستور
به لطف فرایند ساخت ۵ نانومتری انتظار میرود که از نظر عملکرد CPU، GPU و NPU این تراشه بسیار فراتر از مدلهای موجود در بازار باشد و استفاده از ۱۵.۳ میلیارد ترانزیستور که حدود ۳۰ درصد بیشتر از چیزیست که در پردازنده اپل Bionic A14 بکار رفته مهر تاییدی بر این ادعاست که احتمالاً کایرین ۹۰۰۰ یکی از قدرتمندترین پردازندههای حال حاضر است و بیشترین تعداد ترانزیستور را هم دارد. کارشناسان براین باورند که بسیاری از مردم دنیا صرفاً به خاطر پردازنده کایرین ۹۰۰۰ سری میت ۴۰ هوآوی را میخرند!
۲. اولین پردازنده 5G که با فناوری ۵ نانومتری ساخته شده است
فرایند ساخت نانومتری این امکان را فراهم میکند تا تعداد بیشتری ترانزیستور در دل تراشه جا شود. تعداد بیشتر ترانزیستور در اغلب موارد باعث میشوند از نظر مصرف انرژی، پردازنده تا حد زیادی ارتقا یابد. شاید به همین دلیل باشد که هوآوی تنها از یک باتری ۴۴۰۰ میلیمتری در سری میت ۴۰ استفاده کرده و ظرفیت بیشتری برای چمداران خود در نظر نگرفته است.
شاید از خودتان بپرسید با وجود Bionic A14 چرا عنوان اولین پردازنده با معماری ۵ نانومتری به کایرین ۹۰۰۰ رسیده است؟ در پاسخ باید گفت که اپل از مودم کوالکام x55 استفاده کرده و نتوانسته به طور مستقل یک پردازنده 5G بسازد پس اگر عنوان اولین را به Bionic A14 دهیم، در حق هوآوی که کاملاً در این زمینه مستقل بوده، کم لطفی کردهایم!
گفتنیست که هوآوی مودم 5G Balong را نیز خودش ساخته که از نظر میزان مصرف و اتلاف انرژی نسبت به سایر پردازندههای 5G یک سر و گردن بالاتر است .
۳. ارتقاء CPU، GPU و NPU- عملکرد بینظیر نسبت به رقبا
اول از همه باید گفت که این تراشه ۸ هستهای بالاترین فرکانس را دارد و سرعتش به ۳.۱۳ گیگاهرتز میرسد و از این نظر ۱۰ درصد نسبت به رقبا قویتر است. پردازنده گرافیکی این مدل(Mail-G78) اولین GPU 24 هستهای دنیاست و نسبت به تراشههای همتراز خود ۵۲ درصد عملکرد بهتری دارد. جایگاه دوم GPU دنیا متعلق به (Mail-G77) است که تنها ۹ هسته دارد، پس تعجب نکنید که چرا عملکرد گرافیکی بیش از ۵۰درصد بهبود داشته!
با توجه به آنچه گفت شد میتوان نتیجه گرفت که کایرین ۹۰۰۰ یک گزینه فوقالعاده برای اجرای روان بازیهای پرگرافیک است و احتمالاً گیمرها از گوشی هوآوی سری میت ۴۰ استقبال زیادی خواهند کرد.
NPU هم از ترکیب یک هسته دوتایی+ میکروهسته ساخته شده و موفق شده بالاترین امتیاز را از بنچمارکهای مختلف کسب کند و نسبت به رقبا ۲.۴ برابر عملکرد بهتری داشته باشد.
جدا از این موارد کایرین ۹۰۰۰ نرخ مصرف انرژی بهتری دارد به صورتی که CPU از این نظر ۲۵ درصد و GPU تا ۵۰ درصد و NPU تا ۱۵۰ درصد ارتقاء یافته.
۴.سرعت بینظیر 5G
شرکتهای بزرگی نظیر آیفون به تازگی اولین نسل 5G موبایل را راهی بازار کردهاند و این درحالیست که هوآوی پیش از این چندین مدل 5G را معرفی و عرضه کرده است پس وقتی حرف از 5G باشد، هوآوی به پشتوانه تجربه در این زمینه قابل اعتمادتر از سایرین است زیرا این کمپانی تلاش کرده تا تمامی ایرادات نسل قبلی خود را برطرف سازد و تراشه 5G کارآمدتری را تولید کند.
سرعت آپلود این تراشه انقدر بالاست که رقیبی مثل اپل باید از آن بترسد! سرعتی که از بهترین مدلهای بازار ۵ برابر بیشتر است!
۵. IPS هوآوی یکی از ۵ ویژگی کایرین ۹۰۰۰
کایرین ۹۰۰۰ با .IPS 6.0 همراه است و توان عملیاتی آن نسبت به نسل قبل تا ۵۰ درصد ارتقا یافته و تا ۴۸ درصد میتواند تولید نویز در ویدیو را کاهش دهد.
حال باید صبر کرد و منتظر ماند تا گوشی هوآوی سری Mate 40 در دسترس کاربران قرارگیرد و در عمل هم این پردازنده بررسی شود. به نظر شما آیا کایرین ۹۰۰۰ به همان خوبی است که آمار و ارقام نشان میدهد؟ آیا هوآوی با وجود تحریمها میتواند در ساخت تراشه هم موفق بماند؟
برای اطلاع از قیمت گوشی هواوی از سایت ۱۹کالا غافل نشوید!
سوالات متداول
کدام شرکتها اولین نسل از ۵G را استفاده کردند؟
✔️ شرکتهای بزرگی نظیر آیفون به تازگی اولین نسل ۵G موبایل را راهی بازار کردهاند و این درحالیست که هوآوی پیش از این چندین مدل ۵G را معرفی و عرضه کرده است پس وقتی حرف از ۵G باشد، هوآوی به پشتوانه تجربه در این زمینه قابل اعتمادتر از سایرین است زیرا این کمپانی تلاش کرده تا تمامی ایرادات نسل قبلی خود را برطرف سازد و تراشه ۵G کارآمدتری را تولید کند.سرعت آپلود این تراشه انقدر بالاست که رقیبی مثل اپل باید از آن بترسد! سرعتی که از بهترین مدلهای بازار ۵ برابر بیشتر است!
پردازنده کایرین ۹۰۰۰ از چه گرافیکی استفاده کرده است؟
✔️ اول از همه باید گفت که این تراشه ۸ هستهای بالاترین فرکانس را دارد و سرعتش به ۳.۱۳ گیگاهرتز میرسد و از این نظر ۱۰ درصد نسبت به رقبا قویتر است. پردازنده گرافیکی این مدل(Mail-G78) اولین GPU 24 هستهای دنیاست و نسبت به تراشههای همتراز خود ۵۲ درصد عملکرد بهتری دارد. جایگاه دوم GPU دنیا متعلق به (Mail-G77) است که تنها ۹ هسته دارد، پس تعجب نکنید که چرا عملکرد گرافیکی بیش از ۵۰ درصد بهبود داشته!
پردازنده کایرین ۹۰۰۰ با چه فناوری ساخته شده است و چه مزیتی دارد؟
✔️ پردازنده کایرین ۹۰۰۰ با فناوری ۵ نانومتری ساخته شده است. فرایند ساخت نانومتری این امکان را فراهم میکند تا تعداد بیشتری ترانزیستور در دل تراشه جا شود. تعداد بیشتر ترانزیستور در اغلب موارد باعث میشوند از نظر مصرف انرژی، پردازنده تا حد زیادی ارتقا یابد. شاید به همین دلیل باشد که هوآوی تنها از یک باتری ۴۴۰۰ میلیمتری در سری میت ۴۰ استفاده کرده و ظرفیت بیشتری برای پرچمداران خود در نظر نگرفته است.