نقد و بررسی شیائومی می ۹ تی پرو؛ با قابلیتهای پرچمداران و قیمت میانردهها
می ۹ تی پرو یکی از میانردههای شیائومی است که در ماه اگوست ۲۰۱۹ معرفی شده و توانسته به نحو احسن تناسب میان مشخصات سختافزاری و برچسب قیمتی مناسب را حفظ نماید. بعد از عرضه Honor 20 و OnePlus 7، شیائومی نیز گوشی می ۹ تی پرو خود را روانه بازار کرد. اگر بخواهیم یک جایگزین ارزانقیمت را برای پی ۳۰ پرو و یا سامسونگ گلکسی نوت ۱۰ پلاس مثال بزنیم، قطعاً شیائومی می ۹ تی پرو با برچسب قیمتی بسیار مناسبی که دارد میتواند گزینهای بسیار عالی برای خرید گوشی موبایل در نظر گرفته شود.
طراحی:
در رابطه با طراحی می ۹ تی پرو میبایست گفت که پنل پشت به صورت انحنادار طراحی شده و تا فریم امتداد یافته است. فریم آن آلومینیومی است. طراحی پنل روبهروی Mi 9T Pro شیائومی بسیار عالی به نظر میرسد چرا که، نه تنها حاشیههای بسیار باریکی داشته بلکه به لطف برخورداری از دوربین پاپآپ، یک پنل تمام صفحه را برای آن به ارمغان آورده است. انحنای عالی بکار رفته در پنل عقب باعث شده که با وجود ضخامت ۸٫۸ میلیمتری به راحتی در دست جای گرفته و این قابلیت ارگونومی آن را به مقدار زیادی بالا برده است.
قاب آلومینیومی براق به خوبی و زیبایی بین پنل عقب و جلو جای گرفته و روی این فریم نیز دکمه قرمز پاور خودنمایی میکند. در پنل عقب می ۹ تی پرو مشکی رنگ، در زیر یک روکش شیشهای، الگوی کوولار با خطوط مستقیم دیده میشود؛ اما در دو آپشن رنگی دیگر پرداخت متفاوتی را بکار گرفته شده است.
استفاده از این نوع طراحی جلوه بسیار زیبایی را به آن بخشیده؛ اما همانند سایر گوشیهایی که دارای بدنه شیشهای هستند، اثر انگشت را به خود جذب کرده و لک میشود؛ ولی استفاده از محافظ گوریلاگلس ۵ مقاومت قابل توجهی را به Mi 9T Pro بخشیده است.
نکته مثبت طراحی می ۹ تی پرو برخورداری از جک ۳٫۵ میلیمتری هدفون است. چرا که انتظار نمیرفت که این گوشی با امکانات رده بالایی که بکار گرفته از این قابلیت نیز بهرمند باشد؛ بنابراین استفاده از آن یک سنتشکنی به حساب میآید.
در قسمت پایین نیز یک اسپیکر تکپنجرهای و پورت USB-C به چشم میخورد. دکمههای تنظیم صدا و دکمه پاور این گوشی شیائومی نیز در سمت راست واقع شدهاند. ماژول دوربین اصلی آن هم نسبت به پنل عقب برجستهتر بوده؛ اما این خصوصیت نسبت به دوربین بکاررفته در وان پلاس ۷ و آنر ۲۰ کمتر است.
نمایشگر:
در پنل جلو نیز mi 9t pro بسیار باشکوه به نظر میرسد. بکارگیری یک نمایشگر ۶٫۳۹ اینچی با رزولوشن ۱۰۸۰×۲۳۴۰ پیکسل به همراه یک پنل Super AMOLED و تراکم بالای ۴۰۰ پیکسل در هر اینچ، بدون شک تجربه مالتی مدیا عالی را در اختیار کاربران خود قرار خواهد داد. اینکه هیچ بریدگی و یا ناچی در پنل جلو ندارد نیز یکی دیگر از مزیتهای آن به شمار میرود. از نظر ارائه رنگ و همچنین از نظر روشنایی عالی بوده و از این رو، خواندن و مشاهده محتوای آن در محیطهای بیرونی نیز به راحتی انجام شده و هیچ گونه مشکلی از این بابت وجود نخواهد داشت.
گرچه نمیتوان گفت که کیفیت نمایشگر mi 9t pro در ردیف گوشیهایی مثل سامسونگ گلکسی نوت ۱۰ و یا نوت ۱۰ پلاس قرار دارد؛ اما از جمله بهترین نمایشگرهای موجود در کلاس خود به حساب میآید. نمایشگر شیائومی می ۹ پرو تمام صفحه برای بازی بسیار عالی است. با پشتیبانی از HDR نیز ویدئوها بسیار شارپ به نظر میرسند. سنسور اثر انگشت نیز در زیر آن واقع شده است.
دوربین:
• دوربین ۳ گانه
• دوربین پاپآپ ۲۰ مگاپیکسلی
• پشتیبانی از ویدئو۴K با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه
لنز اصلی بکار رفته شیائومی می ۹ تی پرو ۴۸ مگاپیکسلی بوده در حالی که یک لنز ۸ مگاپیکسلی تله فوتو و یک لنز ۱۳ مگاپیکسلی اولتراواید نیز آن را همراهی میکنند. تاکنون موبایلهای زیادی از این نوع لنزها بهره بردهاند. بکارگیری لنزهای تله فوتو، واید و اولتراواید دقیقاً مشابه ماژول استفاده شده در سونی اکسپریا وان و ال جی وی ۵۰ تین کیو است. از حالتهای عکسبرداری متعددی هم برخوردار بوده که میتوان به تشخیص صحنه AI، از طریق حالت pro اشاره کرد.
با استفاده از تشخیص صحنه AI میتوانید هنگام عکسبرداری با شیائومی می ۹ تی پرو کنترل بیشتری روی سوژهها داشته باشید. یکی دیگر از ویژگیهای مفید این گوشی شیائومی برخورداری از شورتکات لنز ۴۸ مگاپیکسلی است. برای گرفتن عکسایی با رزولوشن کامل در یک شرایط نوری ایدهال میتوان از این ویژگی استفاده کرده و عکسهای فوقالعادهای را ثبت نمود. به طور پیشفرض این دوربین روی لنز ۱۲ مگاپیکسلی است. می ۹ تی پرو برای کسب نتایج عالی در شرایط نامساعد نوری مثل وجود نور در پسزمینه نیز به ویژگی HDR مجهز شده است.
در مورد کیفیت عکسهای گرفته شده با این موبایل شیائومی نیز گفته میشود که ثبت جزئیات و ارائه رنگ آنها عالی است؛ اما تهرنگ سبز عکسها در مقایسه با عکسهایی که از گوشیهای دیگر گرفته شده، اندکی بیشتر بوده و رنگهای مشکی نیز در مقایسه با گوشی مثل Huawei P30 Pro نویز بیشتری را نشان میدهد. با این وجود، می ۹ تی پرو توانسته به خوبی با شرایط نوری ضعیف مقابله کند و بهترین نتایج را ارائه دهد. یک حالت شب اختصاصی نیز وجود داشته؛ اما هیچ یک از این لنزها از تثبیتکننده تصویر نوری برخوردار نیستند.
در عوض، در شیائومی می ۹ تی پرو شیائومی از الگوریتمهای هوش مصنوعی برای خنثیکردن اثر لرزش دستها بهرهبرده است. در مورد ضبط ویدئو نیز خاطر نشان میشود که می ۹ تی پرو قادر است فیلمهای ۴K با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه را تولید کند. زمانی که نور کم میشود نیز میتوان به منظور کسب بهترین نتیجه این کیفیت را به Full HD کاهش داد. در پایان میتوان گفت که دوربین سلفی پاپآپ ۲۰ مگاپیکسلی آن نیز میتواند بهترین سلفیها در اختیار علاقمندان عکسهای سلفی قرار دهد.
سخت افزار:
با برخورداری از تراشه اسنپدارگون ۸۵۵ و مقدار زیاد رم Mi 9T Pro یکی از قدرتمندترین گوشیهایی است که در حال حاضر در بازار موجود شده است. در رابطه با عملکرد بنچمارک می ۹ تی پرو نیز خاطر نشان میشود که امتیاز بیشتری را نسبت به (Galaxy S10 5G (Exynos 9820 به خود اختصاص داده است. هستههای این پردازنده ۸ هستهای نیز با حداکثر سرعت ۲٫۸۴ گیگاهرتز عمل میکند. در مورد قابلیتهای ارتباطی آن نیز گفته میشود از درگاه دوگانه سیمکارت، NFC، بلوتوث نسخه ۵٫۰ و تکنولوژی صدای aptX HD پشتیبانی میکند.
این گوشی از اندروید ۹ استفاده کرده که امکان دسترسی به تعداد زیادی از نرمافزارهای Google Play Store برای آن را هم فراهم کرده و از رابط کاربری MIUI 10 نیز بهره برده است. از نظر حافظه هم این مدل در نسخههای ۶۴/۶، ۱۲۸/۶و ۲۵۶/۸ گیگابایتی عرضه شده، اما از درگاه حافظه جانبی پشتیبانی نمیکند.
باتری:
شیائومی می ۹ تی پرو باتری ۴۰۰۰ میلیآمپری را بکار گرفته است. در مورد عملکرد آن هم میبایست گفت که در طی ۹۰ دقیقه پخش فیلم با کیفیت Full HD و حداکثر روشنایی، تنها ۱۰درصد از ظرفیت شارژ مصرف میشود. همچنین این باتری از تکنولوژی شارژ سریع ۲۷ وات نیز پشتیبانی میکند.
گرچه تست شارژ مختلفی با استانداردهای مختلفی انجام میگیرد؛ اما در یکی از تستهای انجام شده این گوشی توانسته طی مدت ۱۰ دقیقه ۱۵٪ ، ۳۰ دقیقه ۴۸٪ و پس از گذشت بیش از یک ساعت مقدار ۱۰۰٪ شارژ شود. این زمان به خصوص در مقایسه با زمان شارژ بسیار آهسته آیفون XS که حداکثر ۳ ساعت و ۳۰ دقیقه طول میکشد تا به طور کامل شارژ شود، بسیار شگفتانگیز است. همچنین برای مدیریت و نظارت بر مصرف باتری بهتر هم در نرمافزار می ۹ تی پرو تنظیماتی قرار داده شده، در نتیجه برای مصرف کمتر باتری میتوانید برخی از برنامههایی که در پشتزمینه اجرا میشوند را محدود کنید.
نتیجه:
اگر شما بخواهید برای خرید گوشی آپشنی را در نظر بگیرید که امکانات یک پرچمدار و قیمت یک میانرده را داشته باشد، قطعاً میبایست بین آنر ۲۰ و می ۹ تی پرو شیر و خط کنید. عملکرد دوربین آنر ۲۰ در نور کم بهتر بوده؛ اما شیائومی می ۹ تی پرو در امکاناتی مثل نمایشگر عالی، سختافزار قدرتمند و طراحی برتری دارد. علاوه بر این، از جک ۳٫۵ میلیمتری هدفون نیز برخوردار است. همچنین شیائومی از باتری ۴۰۰۰ میلیآمپری و از سنسور اثر انگشت زیر نمایشگر بهره برده که مزیت این مدل را نسبت به بسیاری از موبایلهای همرده بالا میبرد.
نقاط منفی:
عدم پشتیبانی از گواهینامه ضد آب
عدم پشتیبانی از شارژ بیسیم
نقاط مثبت:
لنز اصلی ۴۸ مگاپیکسلی
طول عمر باتری فوقالعاده
طراحی عالی