قیمت شیائومی ۱۲ پرو
اپلیکیشن و نرم افزارسبک زندگیعلم و دانش

کمبود خواب دردسرسازتر از شبکه‌های اجتماعی است.

استفاده از رسانه‌های اجتماعی از نظر سلامت ذهن، برای نوجوانان لزوماً بد نیست، تنها می‌تواند مشکلاتی را برای دختران جوان ایجاد کند، به این دلیل که استفاده مکرر از این رسانه‌ها با ورزش و خوابشان تداخل ایجاد کرده و ممکن است آنها را در معرض حملات سایبری قرار دهد. به نظر می‌رسد که پسران به این اندازه و به این شکل تحت تأثیر این رسانه‌ها قرار ندارند.

«راسل وینر» در موسسه سلامت کودک در کالج دانشگاه لندن گفته است: اینکه فرزندان روزانه چه مدت زمانی را صرف رسانه‌های اجتماعی می‌کنند نباید برای والدین مسأله نگران کننده‌ای باشد. طبق گفته او«نگرانی آنها می‌بایست در مورد محتوایی باشد که فرزنداشان تماشا می‌کنند. از طرفی دیگر هم نسبت به این موضوع می‌بایست آگاهی کامل داشته که خواب و فعالیت بدنی و تحرک فرزندانشان به اندازه کافی باشد»

وینر و همکارانش، داده‌های جمع‌آوری‌شده حاصل از یک مطالعه وسیع‌تر بر روی افراد جوان در انگلستان را مورد بررسی قرار دادند. در قسمتی از این مطالعه با ۱۲,۸۶۶ نفر بین سن‌های ۱۳ تا ۱۴ در سال ۲۰۱۳ مصاحبه شد. مجدداً کمتر از ۱۱,۰۰۰ نفر از آنها در سال ۲۰۱۴ و تعداد ۱۰,۰۰۰ نفر از آنها در ۲۰۱۵ مورد مصاحبه قرار گرفتند.

این شرکت کنندگان پرسشنامه‌هایی را پر‌کردند. از آنها سوالاتی پیرامون وضعیت سلامت مثل سطح خواب و فعالیت‌های بدنی همچنین تجربه آنها در مورد حمله سایبری پرسیده شد. از این شرکت کننده‌گان سوالاتی را در مورد اینکه هر چند وقت یک بار از رسانه‌های اجتماعی و یا پیام رسان‌ها و یا خدمات به اشتراک‌گذاری عکس‌ها مثل فیس بوک، تویتر، اینستاگرام و واتس آپ و بلک بری مسنجر اسنپ چت و … استفاده می‌کنند؛ نیز پرسیده شد.

این تیم در تحقیقات خود دریافتند که دخترانی که بیشتر از رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند غمگین‌تر بوده و رضایت کمتری از زندگی خود دارند. همچنین نسبت به افرادی که کمتر از این رسانه‌ها استفاده می کنند استرس بیشتری دارند.

وینر می‌گوید: اما رسانه‌های اجتماعی به خودی خود قابل سرزنش نیستند. زمانی که این تیم میزان خواب، فعالیت‌های بدنی و حملات سایبری را مورد محاسبه قرار دادند،  دریافتند که تأثیر استفاده مداوم از رسانه‌های اجتماعی بر سلامت دختران ناچیز است.

این نکته نشان می‌دهد که رسانه‌های اجتماعی تنها زمانی روی دختران تاثیر می‌گذارند که خواب، فعالیت‌های بدنی آنها را تحت‌تأثیر قرار داده و یا آنها را در معرض حملات سایبری قرار دهد.

فروش ویژه
گوشی شیائومی Redmi Note 13 Pro ظرفیت 256 رم 8 گیگابایت
قیمت ویژه: ۱۳,۶۹۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Redmi Note 13 Pro ظرفیت ۲۵۶ رم ۸ گیگابایت
گوشی شیائومی 14T ظرفیت 256 رم 12 گیگابایت
قیمت ویژه: ۲۸,۴۹۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی 14T ظرفیت ۲۵۶ رم ۱۲ گیگابایت
گوشی شیائومی Xiaomi 12 Pro ظرفیت 256 رم 12 گیگابایت
قیمت ویژه: ۲۶,۴۹۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Xiaomi 12 Pro ظرفیت ۲۵۶ رم ۱۲ گیگابایت
گوشی شیائومی Poco X6 ظرفیت 512 رم 12 گیگابایت
قیمت ویژه: ۱۶,۹۹۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Poco X6 ظرفیت ۵۱۲ رم ۱۲ گیگابایت
گوشی شیائومی Redmi Note 12S ظرفیت 128 رم 6 گیگابایت
قیمت ویژه: ۷,۹۹۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Redmi Note 12S ظرفیت ۱۲۸ رم ۶ گیگابایت
گوشی شیائومی Xiaomi 12 ظرفیت 128 رم 8 گیگابایت
قیمت ویژه: ۲۰,۴۹۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Xiaomi 12 ظرفیت ۱۲۸ رم ۸ گیگابایت

بنا به گفته «داشا نیکولز» در کالج امپریال لندن در انگلستان؛ احتمال بیشتری وجود دارد که از افراد زورگیری شود تا حملات سایبری. به گفته این تیم مقابله با زورگویی به نحو بهتری می‌تواند سلامت افراد را باز‌گرداند نسبت به اینکه دسترسی آنها به شبکه های اجتماعی قطع شود.

میشل اوریلی، در دانشگاه لستر در انگلستان نیز می‌گوید : شبکه‌های اجتماعی در زندگی یک فرد جوان نقش مثبتی هم دارند. «برخی از افراد از رسانه‌های اجتماعی در جهت منفی استفاده کرده درحالی که برخی دیگر برای یادگیری برای مثال انجام تکالیف و یا ارتباطات خود از این نوع شبکه‌ها بهره می‌برند».

تیم وینر این الگو را در پسران مشاهده نکرد. به نظر می‌رسد که استفاده مکرر از رسانه‌‎های اجتماعی در پسران بیشتر با پریشانی‌های فیزیکی همراه است. اما به نظر نمی‌رسد که استفاده از رسانه‌های اجتماعی روی شاد بودن و رضایت آنها از زندگی تاثیری داشته باشد. ارتباط بین استفاده از رسانه های اجتماعی و پریشانی روانی در پسران تا حدودی تحت تأثیر حملات سایبری و تأثیر منفی بر خواب و ورزش است اما نه به طور کلی.

نتیجه می‌گیریم که این یافته‌ها برای دختران و پسران جوان یک الگوی مشخصی نداشته و تاثیر این رسانه‌ها در هر دو متفاوت است. از طرفی دیگر هم این امر برای همه دختران و پسران صادق نیست به این دلیل که دختران مقاوم‌تر و پسران آسیب‌پذیرتر هم در این بین وجود دارد. این تیم بیان می‌کنند که والدین نباید نگران مدت زمانی باشند که فرزندان صرف استفاده از رسانه‌های اجتماعی می‌کنند. به جای آن، می‌بایست فرزندان خود را تشویق کنند که فعالیت و خواب کافی داشته باشند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن