زوم اپتیکال چیست و کدام گوشیها زوم اپتیکال دارند؟
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که کدام گوشیها زوم اپتیکال دارند؟ اصلاً زوم اپتیکال چیست؟ و یا بهترین گوشی از نظر زوم دوربین کدام مدل است؟ امروزه ترند طراحی گوشی موبایل استفاده از دوربین چند لنزی نظیر لنز واید، تشخیص عمق، اولتراواید و زوم است، اما داستان این لنزها در دوربینهای گوشی موبایل پرچمدار فرق میکند و نقشی فراتر از تصور دارند.
به لطف بهرهمندی از الگوریتمهای هوش مصنوعی پردازش تصویر و پردازندههای توانمندی که به صورت ماهرانهای این نیازهای محاسباتی را برطرف میکنند، کیفیت تصاویر ثبت شده با گوشی موبایل در حال بهبود است. از بین تمام لنزهای مختلفی که در دوربین گوشیهای ۲۰۲۰ وجود دارد، لنز تله فوتو یا همان زوم، طرفداران بیشتری دارد و بیش از لنزهای دیگر در موبایل کاربرد دارد.
همانطور که میدانید، توانایی دیدن اشیاء از دور نه تنها هیجانانگیز بوده، بلکه در برخی موقعیتها بسیار مفید است. بنابراین، بیشتر گوشیهایی که از لنزهای اولتراواید در دوربین اصلی استفاده میکنند، نیازمند قابلیت بزرگنمایی هستند تا تصویر گرفته شده با آنچه که چشم شما به طور طبیعی میبیند، مطابقت داشته باشد.
قبل ازپرداختن به سوال «کدام گوشیها زوم اپتیکال دارند؟» کمی در مورد انواع زومها و محدودیتهای بزرگنمایی اپتیکال در دوربین گوشی موبایل صحبت خواهیم کرد.
زوم اپتیکال، دیجیتال یا هیبرید. کدام یک بهتر است؟
در واقع سه نوع فناوری زوم در موبایلها وجود دارد که شما به عنوان کاربر با آنها روبرو میشوید: دیجیتال، اپتیکال (نوری) و هیبرید (ترکیبی).
زوم دیجیتال:
این قابلیت، طرفین تصویر را برش داده و بخش خاصی از تصویر را جهت بزرگنمایی در تمام قاب قرار میدهد؛ این امر به طور طبیعی تا حدودی باعث کاهش کیفیت میشود. برخی از گوشیها مثل Pixel 3 میتوانند تصاویر حاصل از بزرگنمایی دیجیتال را بدون تغییر در کیفیت ارائه دهند. در واقع، نرمافزار گوشی، پیکسلهای دیگری را برای حفظ وضوح به تصویر اضافه میکند؛ با این وجود باز هم کیفیت تا حدودی کاهش مییابد.
بیشترین زوم دوربین گوشی -زوم اپتیکال :
این قابلیت به دلیل ثابت ماندن کیفیت بهترین نوع زوم شناخته میشود؛ اما بزرگنمایی اپتیکال در موبایل به هیچ وجه با بزرگنمایی اپتیکال در دوربینهای DSLR یکسان نیست. این قابلیت در گوشیهای موبایل در واقع بزرگنمایی چند لنز محسوب میشود. برای بزرگنمایی اپتیکال واقعی و به منظور تغییر زاویهی دید، مونتاژ لنز باید به جلو و عقب حرکت کند. با این حال، برای ثبت تصویر زوم اپتیکال، باید امکان جابهجایی دوربین موبایل به یک لنز دیگر با فاصلهی کانونی متفاوت فراهم شده باشد.
این بدان معناست که اگر موبایل شما دارای زوم ۵ برابریست، صرفاً همان بزرگنمایی اپتیکال ۵ برابری را دریافت خواهید کرد و همهی زومهای دیگر، به عنوان مثال، ۳، ۳.۵ و ۴.۵ برابری هم صرفاً بزرگنمایی دیجیتال را ارائه میدهند.
افزایش قابلیت زوم اپتیکال بسیار دشوار است
افزایش قابلیت زوم اپتیکال بسیار دشوار است؛ لنزها به فاصلهی کانونی بیشتری نیاز دارند؛ این بدان معنیست که فضای بین لنز و مونتاژ لنز باید افزایش یابد، در نتیجه، برآمدگی دوربین بیشتر خواهد بود. در واقع برای مجهز کردن گوشیهای موبایل به قابلیت زوم اپتیکال، باید گوشی دارای لنزهای تله فوتو یا پریسکوپ تله فوتو باشد. ناگفته نماند که این قابلیت ارزش خرید گوشی را افزایش میدهد.
لنز تله فوتو علاوه بر زوم، کاربردهای دیگری از جمله ثبت عکسهای پرتره با بگراند تار را نیز دارد. این امر همچنین توضیحی است برای اینکه چرا برخی از گوشیها هنگام سوویچ شدن از حالت خودکار به حالت پرتره، روی سوژه زوم میکنند.
بهترین زوم دوربین گوشی – زوم هیبرید :
این قابلیت که ترکیبی از بزرگنمایی نوری، بزرگنمایی دیجیتال و نرمافزار است، دقیقاً همان چیزیست که ما اساساً روی آن حساب باز کردهایم.
بررسی عملکرد بزرگنمایی هیبریدی در گوشی پیکسل ۴ و سامسونگ گلکسی S20 و پیشرفت در فناوری هوش مصنوعی، ما را امیدوار میسازد که روزی سازندگان گوشی بتوانند از محدودیتهای فیزیکی فراتر رفته و قابلیت بزرگنمایی فوقالعادهای را ارائه دهند تا در نهایت تمام برندها نظیر هوآوی، اپل، شیائومی و… بتوانند محصولات خود را به این قابلیت مهم مجهز کنند.
محدودیتهای زوم اپتیکال:
بزرگنمایی نوری در گوشی، فقط در یک فاصله کانونی مشخص عمل میکند.
لنزهای تله فوتو و واید در گوشی موبایل با یکدیگر تفاوت دارند و عملکردهای متفاوتی از خود نشان میدهند.
فاصله کانونی که برای لنزهای تله فوتو در موبایلها در نظر گرفته شده، فاصله کانونی “واقعی” نامیده میشود.
در نور کم و در داخل خانه، اکثر گوشیهای موبایل از لنز تله فوتو استفاده نمیکنند، بلکه از زوم دیجیتال دوربین اصلی بهره میبرند.
از زوم اپتیکال در عکاسی «کلوز آپ» استفاده نمیشود. لنزهای تله فوتو در دوربینهای گوشی از فاصله کانونی ثابت برخوردار بوده و برای عکسبرداری نزدیک ایدهآل نیستند.
شاید برایتان جالب باشد: ویدیو آموزش عکاسی با موبایل و کاربرد جالب لنزهای مختلف+ویدئو
کدام گوشیها زوم اپتیکال دارند ؟
سامسونگ گلکسی اس ۲۰ اولترا
دوربین این گوشی سامسونگ از یک لنز اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی و یک لنز پریسکوپ تله فوتو ۴۸ مگاپیکسلی با فاصله کانونی ۱۰۳ میلیمتری و قابلیت بزرگنمایی اپتیکال ۴ برابری بهره برده است. علاوه بر این، هر دو سنسور دارای OIS هستند.
سامسونگ گلگسی اس ۲۰ و اس ۲۰ پلاس
اگر چه این دو گوشی از قابلیت زوم مشابه گلکسی اس ۲۰ اولترا بهره نمیبرند، اما تصاویر زوم با کیفیتی را ثبت میکنند. لنز ۶۴ مگاپیکسلی تله فوتو بکار رفته در دوربین سامسونگ گلگسی اس ۲۰ و اس ۲۰ پلاس دارای قابلیت زوم هایبریدی ۳ برابری و زوم اپتیکال ۱.۱ برابری است.
هوآوی پی ۴۰ پرو پلاس
Huawei پی ۳۰ پرو اولین گوشی بود که به دوربینی با لنز پریسکوپ مجهز شده است. عملکرد دوربین نسخههای بعدی آن؛ پی ۴۰ پرو و پی ۴۰ پرو پلاس پیشرفت چشمگیری داشت.
هوآوی پی ۴۰ پرو پلاس دارای یک لنز ۸ مگاپیکسلی پریسکوپ تله فوتو با زوم اپتیکال ۱۰ برابری و یک لنز تله فوتو ۸ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ۳ برابری است.
سامسونگ گلکسی نوت ۲۰
سامسونگ گلکسی نوت ۲۰ هم از یک لنز تله فوتو ۶۴ مگاپیکسلی با قابلیت زوم اپتیکال تا ۳ برابر بهره برده است. به علاوه، این لنز همانند دوربین اصلی از قابلیت OIS برخوردارست.
وان پلاس ۸ پرو
این گوشی وان پلاس از یک لنز تله فوتو ۸ مگاپیکسلی با قابلیت زوم اپتیکال ۳ برابری استفاده کرده است. اگر چه در مقایسه با گوشیهای بالارده، این لنز با فاصله کانونی ۷۴ میلیمتری چندان توانمند به نظر نمیرسد، اما برای گوشیهای میانرده گزینهی مطلوبی به شمار میرود.
آیفون ۱۱ پرو
اپل سالهاست که لنزهای زوم ۲ برابری را به گوشیهای خود اضافه کرده است. آیفون ۱۱ پرو دارای لنز تله فوتو ۱۲ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ۲ برابری است که بسیار عالی عمل میکند. حتی در هنگام فیلمبرداری میتوانید از زوم ۰.۵، ۱ و ۲ برابری بهرهمند شوید.
شیائومی می ۱۰ پرو
این گوشی دارای دو لنز تله فوتو است. لنز تله فوتو ۱۲ مگاپیکسلی با بهرهگیری از فاصله کانونی ۵۰ میلیمتری، زوم اپتیکال ۲ برابری را ارائه میدهد. لنز تله فوتو دیگر آن نیز ۸ مگاپیکسلی بوده که زوم اپتیکال ۳.۷ برابری و زوم هایبرید ۵ برابری دارد. علاوه بر این، هم لنز اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی و هم این دو لنز تله فوتو از قابلیت OIS برخوردارند.
البته، انتظار میرود که این پرچمدار شیائومی؛ شیائومی می ۱۰ پرو بتواند قابلیت زوم در گسترهی ۲ تا ۱۰ برابری را ارائه دهد.
سامسونگ گلکسی نوت ۲۰ اولترا
گلکسی نوت ۲۰ اولترا، نسخهی بینظیری ازسامسونگ با طراحی منحصربهفرد است که دوربین آن دارای لنز پریسکوپ تله فوتو ۸ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ۵ برابری و زوم هایبرید ۵۰ برابریست. این لنز از قابلیت OIS پشتیبانی میکند واز فاصله کانونی ۱۲۰ میلیمتری بهره برده است.
در این مقاله راجع به اهمیت بهرهگیری از لنز بزرگنمایی در دوربین گوشیها، انواع زوم و اینکه کدام گوشیها زوم اپتیکال دارند، به تفصیل صحبت شد. رویای تجربهی عکاسی با بهترین کیفیت از اهداف بسیاری از سازندگان گوشیست که سعی بر آن دارند با عرضهی مدلهای جدیدتر و پیشرفتهتر به این رویا جامهی عمل بپوشانند.
نظر شما در مورد قابلیت زوم اپتیکال چیست؟ نظرات خود را با ۱۹کالامگ به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
زوم اپتیکال در گوشی موبایل چگونه کار میکند؟
✔️ این قابلیت در گوشیهای موبایل در واقع بزرگنمایی چند لنز محسوب میشود و از از آنجائیکه که در گوشیها امکان حرکت لنز وجود ندارد، برای مجهز کردن موبایل به قابلیت زوم اپتیکال، باید گوشی دارای لنزهای تله فوتو یا پریسکوپ تله فوتو باشد.
کدام گوشی ها زوم اپتیکال دارند؟
✔️ گلکسی اس 20 اولترا، گلکسی اس 20 و اس 20 پلاس، هواوی پی 40 پرو پلاس، گلکسی نوت 20، وان پلاس 8 پرو، آیفون 11 پرو، شیائومی می 10 پرو و گلکسی نوت 20 اولتر و شما میتوانید اطلاعات بیشتر مربوط به زوم اپتیکال مدلها را در مقاله بخوانید.
تفاوت زوم اپتیکال گلکسی اس 20 اولترا با گلکسی اس 20 و گلکسی اس 20 پلاس در چیست؟
✔️ دوربین نسخه اولترا از یک لنز اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی و یک لنز پریسکوپ تله فوتو ۴۸ مگاپیکسلی با فاصله کانونی ۱۰۳ میلیمتری و قابلیت بزرگنمایی اپتیکال ۴ برابری بهره برده است. علاوه بر این، هر دو سنسور دارای OIS هستند. این ویژگیها در اس 20 وجود ندارد و لنز ۶۴ مگاپیکسلی تله فوتو بکار رفته در دوربین سامسونگ گلگسی اس ۲۰ و اس ۲۰ پلاس دارای قابلیت زوم هایبریدی ۳ برابری و زوم اپتیکال ۱.۱ برابری است.
من یکی از کاربران دائمی سایت شما هستم
لوازم جانبی کامپیوتر