ماموریت MMX در ژاپن؛ نقطه عطفی در اکتشافات فضایی
آژانس فضایی ژاپن موسوم به JAXA، آغاز مأموریت MMX را تأیید کرده که در صورت موفقیت، به یک نقطه عطف جدید برای اکتشافات فضایی بشر تبدیل خواهد شد. ژاپن با این مأموریت قصد دارد که اولین کشوری باشد که به قمرهای مریخ کاوشگر میفرستد و دولت ژاپن به طور رسمی انجام این ماموریت را توسط سازمان فضایی این کشور تصویب کرد.
جزئیات کامل مأموریت MMX ژاپن
این آژانس مأموریت Martian Moon eXploration) MMX) را در سال ۲۰۲۴ آغاز خواهد کرد، با فرض اینکه همه چیز طبق برنامه پیش برود، با هدف گرفتن نمونهای از قمر فوبوس مریخ رخ میدهد. MMX در سال ۲۰۲۹ با حمل نمونه کوچکی از قمر مریخ به زمین باز می گردد. این مأموریت یک نقطه عطفی در تاریخ اکتشافات فضایی است زیرا برای اولین بار اتفاق میافتد. ژاپن قصد دارد فضاپیمای MMX را در سال ۲۰۲۴ پرتاب کند. این فضاپیما وظیفه دارد دو قمر مریخ یعنی Deimos و Phobos را مطالعه کند. قمر دوم نقش مهمی در این مأموریت خواهد داشت.
آژانس فضایی ژاپن توضیح داده فضاپیما برای دستیابی به حداقل ۱۰ گرم مواد سطحی با استفاده از یک دستگاه اصلاح کننده، برای چند ساعت روی Phobos فرود خواهند آمد. هنگامی که مطالعه دو قمر کامل شد و نمونه آن به دست آمد، به گردش در میآید و دوباره به زمین باز خواهد گشت و نمونه را با خود به همراه خواهد داشت.
این اولین بار است که یک آژانس فضایی نمونهای از اکوسیستم قمرهای مریخ را به سیاره ما باز می گرداند. مأموریت MMX با ۱۱ ابزار از جمله MEGANE که ابزاری با بودجه ناسا برای اندازه گیری ترکیب مواد روی هر قمراست، انجام خواهد شد. همچنین، یک مریخ نورد کوچک در Phobos وظیفه گردآوری داده را برعهده دارد. آژانس فضایی ژاپن توضیح می دهد که : «هدف اصلی مأموریت MMX رمزگشایی از مبدأ شکلگیری قمرهای مریخ و برگرداندن نمونهای برای تجزیه و تحلیل ترکیبی است.»