سال ۲۰۲۰؛ سال باتریهای پر قدرت گرافنی
گرچه انتظارها در مورد استفاده از باتری گرافنی در پرچمداران اخیر به وقوع نپیوست، اما طبق برخی اخبار سال ۲۰۲۰ میتواند پایان انتظارها برای استفاده از باتریهای پرقدرت گرافنی در گوشی موبایل باشد.
شرکت آمریکایی Real Graphene اعلام کرده که در حال آمادهسازی این محصولات برای فروش به تولید کنندگان گوشیهای هوشمند است. گرچه این تولیدکنندگان مشخص هستند اما نام آنها منتشر نشده است. این شرکت در حال حاضر باتری گرافن را برای دیگر وسایل به فروش می رساند.
نحوه عملکرد باتریهای گرافنی:
فناوری واقعی گرافن در واقع تکامل فناوری فعلی باتری لیتیوم است. فناوری لیتیوم در واقع مبتنی بر تبادل یونی بین یک الکترود مثبت است که اغلب یک اکسید فلز از جنس دی اکسید کبالت یا منگنز بوده و یک الکترود گرافیتی منفی است. اما رویکرد اتخاذ شده توسط Real Graphene، جایگزینی الکترود گرافیتی با الکترود پوشیده از یک لایه نازک گرافن و اصلاح ترکیب الکترولیت است.
مزایای باتریهای گرافنی در مقابل لیتیوم یونی:
مدیرعامل این شرکت؛ ساموئل گونگ، در شرح توانمندی و قدرت باتری گرافنی گفته است که یک باتری ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعتی با استفاده از این تکنولوژی از ۰ تا ۱۰۰٪ تنها در ۲۰ دقیقه شارژ میشود، در حالی که به طور میانگین ۹۰ دقیقه زمان برای شارژ باتری لیتیوم یونی نیاز است. در مورد مزایای این فناوری باید گفت که باتری گرافن علاوه بر سرعت شارژ بسیار بالاتر، دوام بیشتر، ماندگاری و ایمنی بالایی نیز خواهد داشت. این باتریها نسبت به باتریهای لیتیوم گرمای کمتری هم تولید میکنند.
نکته انتهایی که باید دید شرکتهای تولید کنندگان گوشی موبایل چگونه با آن کنار میآیند گران بودن گرافن است و این سوال پیش می آید که آیا این باتری روی قیمت گوشی تاثیر گذار است؟ یک ورق از این ماده ۲۵ دلار قیمت دارد و طبق گفتههای دیجیتال ترندز ، یک کیلو گرافن چند سال پیش، بیش از ۳۰۰۰۰۰ دلار قیمت داشت. گرچه در هر باتری مواد بسیار کمی مورد نیاز است، اما استفاده از گرافن قیمت این باتریها را نسبت به سایرین تا حدود ۳۰ درصد افزایش میدهد. این نکته به ویژه برای برندهایی که گوشی ارزان قیمت به دست مشتری میرسانند ممکن است خوشایند نباشد!