مقایسه دو گوشی پرطرفدار سری A و سری M: گلکسی ام ۴۰ و گلکسی ای ۵۰
تاکنون سه نسخه از سری ای به نام های گلکسی ام ۱۰، گلکسی ام ۲۰ و گلکسی ام ۳۰ عرضه شده است. galaxy m40 هم بازیکنی است که چند روز از ورود آن به این میدان مسابقه می گذرد. سری A هم تاکنون در چندین مدل عرضه کرده که هر کدام ویژگی های منحصر به فرد و قابل توجهی دارند. از نظر آمار فروش و سرچ هایی که در گوگل انجام شده گلکسی ای ۵۰ جزء گوشی های پر طرفدار و محبوب کاربران تا به امروز بوده است. شاید شما هم جزء افرادی باشید که بین دو گزینه گلکسی ام ۴۰ و galaxy a50 مردد باشید. بنابراین در ادامه سعی داریم به برخی از مشخصات این دو گوشی اشاره کرده تا بتوانیم به سوالات شما پیرامون تفاوت های این دو پاسخ داده باشیم.
فروشگاه اینترنتی موبایل 19کالا در ادامه به مقایسه دو گوشی گلکسی ام ۴۰ و گلکسی ای ۵۰ پرداخته است.
بیشتر بخوانید : تفاوت گوشی های سری m و a سامسونگ
طراحی:
گلکسی ای ۵۰ از یک بدنه پلاستیکی بهره برده و پرداخت به کار رفته در آن درخشان است. صفحه نمایش آن هم در پوششی از گوریلاگلس ۳ پوشیده شده که مقاومت آن را در مقابل خط و خش افزایش می دهد. همچنین ام ۴۰ هم از پرداخت درخشانی بهره برده و نسبت به مدل های قبلی مثل ام ۱۰ ام ۲۰ و ام ۳۰ از جلوه زیباتری برخوردار بوده و مقاومت بهتری دارد. زبان طراحی پنل عقب هر دو آنها هم یکی است در هر دو ماژول دوربین در گوشه سمت چپ و به صورت عمودی قرار گرفته و فلش در زیر آن واقع شده است.
در ای ۵۰ سنسور اثر انگشت روی صفحه نمایش تعبیه شده اما در سامسونگ گلکسی ام ۴۰ از همان طراحی سنتی سنسور اثر انگشت استفاده شده که به صورت دایره ای شکل و در وسط پنل عقب جای داده شده است. سامسونگ galaxy a50 در رنگ های مشکی، سفید، آبی و مرجانی عرضه شده در مقابل آپشن های رنگی سامسونگ galaxy m40 شامل آبی کم رنگ و سرمه ای است.
اندازه:
- گلکسی ام ۴۰: ۱۵۵٫۳ x 73.9 x 7.9 میلی متر
- گلکسی ای ۵۰: ۱۵۸٫۵ x 74.7 x 7.7 میلی متر
همان طور که مشاهده می کنید این دو از نظر اندازه هم تفاوت چندانی با هم نداشته و نسبت به بسیاری از گوشی های میان رده موجود در بازار ارگونومی بالایی دارند و حس بسیار خوبی نیز در دست دارند.
صفحه نمایش:
یکی دیگر از مواردی که این دو با هم فرق دارند به کارگیری دو طراحی متفاوت برای صفحه نمایش است. ای ۵۰ یک ناچ U شکل یا Infinity-U را به خدمت گرفته در حالی که گلکسی ام ۴۰ از صفحه Hole punch بهره برده است. این حفره که دوربین سلفی را در خود جای داده در سمت چپ و بالای نمایشگر جای داده شده و Infinity-O نام گرفته است. اما با وجود به کارگیری این نوع بریدگی حاشیه های صفحه نمایش خیلی کاهش نیافته و تفاوت خیلی زیادی با صفحه نمایش ای ۵۰ ندارد. اما لبه پایین نسبت به مدل های قبلی این سری کاهش یافته است. این کاهش اندازه به قدری نیست که نبود جک ۳٫۵ میلی متری هدفون را توجیح کند.
هدف تولید این دو سری با دو استراتژی متفاوت قیمتی تحت پوشش قرار دادن همه کاربران بوده است. به طور میانگین سری ام قیمت پایین تری نسبت به سری A دارد. این مدل هم از این قاعده مستثنی نبوده و به منظور پایین آوردن قیمت از پنل PLS TFT استفاده کرده ولی پنل نمایش ای ۵۰ از نوع Super AMOLED بوده در نتیجه ارائه رنگ های شاداب تر و روشنایی بیشتر همچنین رنگ های مشکی عمیق تری نسبت به galaxy m40 دارد. رزولوشن هر دو یکی است و از نظر اندازه نیز تفاوت چندانی با هم ندارند تنها تفاوت آنها در ۱ اینچ است. هر دو آنها هم از شیشه گوریلاگلس بهره برده اند.
یکی دیگر از مزیت های ام ۴۰ نسبت به ای ۵۰ پشتیبانی از تکنولوژی صدای Dolby Atmos است که صدای بسیار شفاف و بلندی را برای آن به ارمغان آورده است. هر دو آنها هم تنها یک پنجره اسپیکر را برای خروجی صدای خود به خدمت گرفته اند. تفاوت دیگر این دو این است که ای ۵۰ از جک ۳٫۵ میلی متری هدفون پشتیبانی کرده اما ام ۴۰ فاقد این پورت است. ای ۵۰ اتصال راحت تری به انواع هدفون های غیر بلوتوثی دارد اما مزیت ای ۴۰ قرار دادن هندزفری تایپ سی است که در بسته بندی قرار داده شده است در نتیجه نیاز به مبدل نخواهید داشت.
دوربین:
یکی از مواردی که برای همه کاربران حائز اهمیت است دوربین ها است. در این مورد هم گفته می شود که هر دو از دوربین اصلی سه گانه برخوردار بوده و استفاده از الگوریتم های هوش مصنوعی عکس های با کیفیتی را در شرایط مختلف برای شما به ارمغان خواهند آورد:
- گلکسی ام ۴۰ : ۳۲+۸( اولترا واید)+۵ ( سنسور عمق) -دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکیسل
- گلکسی ای ۵۰: ۲۵ واید + ۸ مگاپیکسل اولترا واید+۵ مگاپیکسل سنسور عمق-دوربین سلفی ۲۵ مگاپیکسل
همان طور که مشاهده می کنید دوربین ای ۵۰ از یک لنز واید و یک لنز اولترا واید بهره برده در حالی که ام ۴۰ تنها یک لنز اولترا واید دارد. این امر تا اندازه مزیت دوربین ای ۵۰ را نسبت به ام ۴۰ نشان می دهد در حالی که رزولوشن لنز اصلی کمی پایین تر از ام ۴۰ بوده اما سنسور عمق هر دو ۵ مگاپیکسل است. دوربین سلفی ای ۵۰ هم رزولوشن بالاتری داشته از این رو سلفی های با کیفیت تری را نسبت به ام ۴۰ ثبت خواهند کرد. در مورد ضبط ویدئو هم می بایست گفت که دو موبایل سامسونگ از ضبط ویدئو Full HD با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه و HDR پشتیبانی می کنند.
سخت افزار:
- سامسونگ گلکسی ام ۴۰: پردازنده (Qualcomm SDM675 Snapdragon 675 (11 nm
- سامسونگ گلکسی ای ۵۰: پردازنده (Exynos 9610 (10nm
تفاوت دیگر این دو مربوط به چیپست هایی است که در آنها به کار گرفته شده است. ای ۵۰ پردازنده Exynos 9610 را به خدمت گرفته که در حال حاضر تنها در ای ۵۰ هم به کار رفته است. ام ۴۰ هم از پردازنده ساخت شرکت کوالاکام یا اسنپدراگون ۶۷۵ سود جسته است. در واقع این همان پردازنده ای است که در سایر مدل های سری ای مثل گلکسی ای ۶۰ و گلکسی ای ۷۰ و Redmi Note 7 Pro هم به کار گرفته شده که در حال حاضر از جمله قدرتمند ترین پردازنده های میان رده موجود در بازار در نظر گرفته می شود. امتیازی که بنچمارک آنتوتو به این دو گوشی اختصاص داده به طور میانگین به ترتیب زیر است:
- گلکسی ام ۴۰: امتیاز ۱۷۱۰۷۹
- گلکسی ای ۵۰: امتیاز ۱۴۶۳۶۰
قدرت سخت افزار ام ۴۰ تا اندازه ای قوی تر از ای ۵۰ بوده در نتیجه می تواند برای آن دسته از افرادی که علمکرد یک دستگاه برای آن ها در اولویت قرار دارد گزینه بهتری باشد. این دستگاه ها از نظر حافظه در دو نسخه ۱۲۸/۶ و ۶۴/ ۴ عرضه شده و هر دو از کارت حافظه جانبی microSD تا ۱ ترابایت نیز پشتیبانی می کنند.
اما امتیاز ای ۵۰ در این مورد نسبت ای ۴۰ این است که از درگاه اختصاصی کارت حافظه پشتیبانی کرده در صورتی که ام ۴۰ فاقد این درگاه بوده و می بایست برای استفاده از کارت حافظه جانبی از درگاه سیم کارت دوم بهره برد. این دو نسخه از نظر نرم افزار نیز ممکن است تفاوت هایی داشته باشند به این دلیل که ام ۴۰ از پوسته سفارشی One UI و آخرین نسخه پلتفورم اندروید اجرا شده اما گلکسی ای ۵۰ فاقد این پوسته سفارشی است.
باتری:
آخرین موردی که این دو مورد با هم تفاوت دارند باتری به کار رفته در آنها است. ای ۵۰ از باتری لیتیوم پلیمری ۴۰۰۰ میلی آمپری استفاده کرده در حالی که باتری ام ۴۰ ظرفیتی برابر با ۳۵۰۰ میلی آمپر دارد. اما هر دو از تکنولوژی شارژ ۱۵ وات پشتیبانی می کنند. از این رو به سادگی می توان گفت ای ۵۰ باتری قوی تری داشته اگر چه ممکن است به دلیل اندازه بزرگتر دیرتر از باتری ام ۴۰ شارژ شود.
برای اطلاع از قیمت گوشی سامسونگ میتوانید از سایت فروشگاهی ۱۹کالا کمک بگیرید که در حال حاضر یکی از مراجع معتبر موبایل در سراسر کشور شناخته میشود.
سوالات متداول
کیفیت صدای گلکسی ام 40 بهترست یا ای 50؟
✔️ یکی از مزیت های گلکسی ام ۴۰ نسبت به ای ۵۰ پشتیبانی از تکنولوژی صدای Dolby Atmos است که صدای بسیار شفاف و بلندی را برای آن به ارمغان آورده است. هر دو آنها هم تنها یک پنجره اسپیکر را برای خروجی صدای خود به خدمت گرفته اند.
کیفیت نمایشگر کدامیک از مدلهای گلکسی ام ۴۰ و گلکسی ای ۵۰ بهتر است؟
✔️ دو طراحی متفاوت برای صفحه نمایش این دو مدل در نظر گرفته شده است به منظور پایین آوردن قیمت در سری ام از پنل PLS TFT استفاده کرده ولی پنل نمایش گوشی a50 از نوع Super AMOLED بوده در نتیجه ارائه رنگ های شاداب تر و روشنایی بیشتر همچنین رنگ های مشکی عمیق تری نسبت به galaxy m40 دارد. رزولوشن هر دو یکی است و از نظر اندازه نیز تفاوت چندانی با هم ندارند تنها تفاوت آنها در اینچ است.
کدام یک از دو مدل گلکسی ام ۴۰ و گلکسی ای ۵۰ از کیفیت دوربین بهتری برخوردارند؟
✔️ هر دو از دوربین اصلی سه گانه برخوردار بوده و استفاده از الگوریتم های هوش مصنوعی عکس های با کیفیتی را در شرایط مختلف برای شما به ارمغان خواهند آورد. دوربین ای ۵۰ از یک لنز واید و یک لنز اولترا واید بهره برده در حالی که ام ۴۰ تنها یک لنز اولترا واید دارد. این امر تا اندازهای مزیت دوربین ای ۵۰ را نسبت به ام ۴۰ نشان می دهد در حالی که رزولوشن لنز اصلی کمی پایین تر از ام ۴۰ بوده اما سنسور عمق هر دو ۵ مگاپیکسل است. دوربین سلفی ای ۵۰ هم رزولوشن بالاتری داشته از این رو سلفی های با کیفیت تری را نسبت به ام ۴۰ ثبت خواهند کرد.
ازمدل گوشی A و B سامسونگ کدوم بالاتره