۰ تا ۱۰۰ شارژ وایرلس گوشی (فعال سازی، کاربرد و لیست گوشی ها)
از فناوری شارژ وایرلس بیش از ۱۰۰ سال میگذرد، اما گنجاندن آن در گوشیها به آن جان تازهای بخشیده است. در اینجا به آشنایی و نحوه عملکرد آن میپردازیم.
شارژ وایرلس چیست و چگونه کار میکند
قابلیت شارژ بی سیم یا شارژ القایی نوعی تکنولوژی مرتبط با باتری است که برای انتقال برق از شارژر به دستگاه مورد نظر از میدانهای الکترومغناطیسی استفاده میکند تا نیاز به اتصال فیزیکی را از بین ببرد.
داخل گوشی هوشمند شما و دستگاه شارژ یک سیمپیچ گیرنده مسی قرار دارد. هنگامی که گوشی خود را روی شارژر قرار میدهید، فرستنده یک میدان الکترومغناطیسی ایجاد میکند که گیرنده آن را به برق برای باتری گوشی تبدیل میکند. این فرآیند به عنوان القای الکترومغناطیسی شناخته میشود. از آنجایی که سیمپیچهای گیرنده و فرستنده مسی کوچک هستند، شارژ وایرلس فقط در فواصل بسیار کوتاه کار میکند.
شارژ بی سیم به شما امکان میدهد باتری گوشی موبایل خود را بدون کابل و دوشاخه شارژ کنید. اکثر شارژرهای بیسیم به شکل پد یا سطح مخصوصی هستند که گوشی خود را روی آن قرار میدهید تا شارژ شود.
از سال ۲۰۰۹، سازندگان گوشی های هوشمند شارژ بی سیم را آزمایش کردهاند و امروزه این فناوری در حال پیشرفت بوده و اکثر گوشیهای جدیدتر قابلیت شارژ وایرلس دارند.
قابلیت شارژ وایرلس به همراه تکنولوژی معکوس باعث شده که ما بتوانید، برای مثال انتقال شارژ باتری ایفون به ایفون بدون کابل را به سادگی انجام دهیم که آموزش آن را در مقالهای جداگانه در اختیار قرار دادهایم.
شرکت اپل روی این قابلیت زیاد کرده که برای راهنمایی بهتر در این زمینه مقالهای با عنوان فعال کردن شارژ وایرلس ایفون را برای شما آماده کردهایم. پیشنهاد میکنیم اگر کاربر ایفون هستید آموزش فعال کردن آن را هم ببینید.
پیشنهاد میکنم که مقاله ۰ تا ۱۰۰ شارژ معکوس را نیز مطالعه کنید تا به طور کامل فرق بین این دو قابلیت و ارتباط ببین آنها را چه در برند ایفون و چه در برندهای دیگر متوجه شوید.
چگونه گوشی را با وایرلس شارژ کنیم
- آداپتور موجود به برق وصل کنید
- کابل USB را به پد شارژر متصل کنید تا چراغ LED شروع به چشمک زدن کند
- موبایل یا دیگر دستگاههای مورد نظر خود را روی شارژر بیسیم قرار دهید
- دقت کنید که پشت دستگاه باید به خوبی با پد شارژ در تماس باشد
- در گوشیهای تاشو نیز گوشی حتما باید در حالت بسته روی پد شارژ قرار داده شود.
چگونه بفهمیم گوشی قابلیت شارژ بیسیم دارد
در پاسخ به این سوال که از کجا بفهمیم گوشی شارژ بیسیم دارد باید گفت که از روشهای زیر میتوانید این قابلیت را در گوشی خود چک کنید:
- به دفترچه راهنمای داخل جعبه مراجعه کنید و به دنبال این قابلیت در توضیحات بگردید
- به وبسایت کمپانی تولیدکننده بروید و در مشخصات آن را جستجو کنید
- وبسایتهایی که به بررسی گوشیها میپردازند، اگر مدل گوشی از این قابلیت پشتیبانی کند، در قسمت مشخصات از آن نام بردهاند.
چه گوشی هایی شارژ وایرلس دارند
تعداد گوشی هایی که قابلیت شارژ بی سیم دارند زیاد است. تمام پرچمداران از این قابلیت پیشتیبانی میکنند که در ادامه به برخی از آنها، اشاره میکنیم:
- آیفون سری ۸ به بعد
- Google Pixel 9/9 Pro Fold/9 Pro/9 Pro XL
- Google Pixel 8/8 Pro /8a
- Google Pixel 7/7 Pro /7a
- Google Pixel Fold
لیست گوشی های سامسونگ با قابلیت شارژ بی سیم
کدام گوشی سامسونگ شارژ وایرلس دارد در ادامه تعدادی از مدلهای سامسونگ را که از این قابلیت پشتیبانی میکنند برای شما لیست کردهایم:
- سری Samsung Galaxy S24
- سری Samsung Galaxy Z Flip
- سری Samsung Galaxy Z Fold
- Galaxy Series S21/S22/S23
- Galaxy Note 10/Note 10plus
- Samsung Galaxy Note20
لیست گوشی های شیائومی با قابلیت شارژ بی سیم
- شیائومی Redmi Note 9 Pro
- Mi 10/11
- Xiaomi 15/15 Pro
- Xiaomi 13/13 Pro/13 Ultra
- Xiaomi 14/14 Pro/14 Ultra
- Xiaomi 14T Pro
- Poco F5 Pro
این روزها قابلیت های مرتبط با باتری روز به روز در حال افزایش است و میتوانید سفارشیهای زیادی را انجام دهید، برای مثال تنظیم شارژ گوشی تا ۸۵ درصد شیائومی یکی از راههای محافظت از باتری در طولانی مدت است که پیشنهاد میکنیم روش آن را هم مطالعه کنید.
نسخه های مختلف شارژ بیسیم
بسیاری از دستگاههایی که ما روزانه استفاده میکنیم مثل گوشیها و ساعتهای هوشمند، هدفونها و غیره، از شارژ وایرلس پشتیبانی میکنند، اما دستگاهها بسته به نوع و استانداردها میتوانند از دو نوع مختلف فناوری با نامهای Qi و Powermat استفاده کنند. در حالی که Qi رایجترین استاندارد شارژ بی سیم است، Powermat در ایستگاههای شارژ عمومی دیده میشود و معمولاً برای مواردی مانند تجهیزات پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد. در اینجا انواع مختلف شارژ بیسیم آورده شده است:
نوع شارژ | توضیحات |
شارژ Qi | این رایجترین استاندارد شارژ وایرلس است. از اکثر گوشیهای هوشمند و لوازم جانبی مدرن پشتیبانی میکند. شارژ بیسیم Qi با استفاده از یک پد شارژ میدان الکترومغناطیسی ایجاد میکند و جریانی را در سیمپیچ داخل دستگاهی که باید شارژ شود، القا میکند. استاندارد Qi محدوده فرکانس ۱۱۰-۲۰۵ کیلوهرتز و حداکثر فاصله شارژ ۴ سانتی متر را است. |
شارژ PMA (Powermat) | Powermat یکی دیگر از استانداردهای شارژ است که با سر و صدای زیادی راه اندازی شد و برندهایی مانند Starbucks و McDonalds از Powermat در ایستگاههای شارژ عمومی خود استفاده کردند. |
شارژ AirFuel | در سال ۲۰۱۵، دو استاندارد اصلی شارژ وایرلس Qi و PMA در یک استاندارد واحد به نام AirFuel Alliance ادغام شدند و در سال ۲۰۱۷، اپل اعلام کرد که دستگاه هایش از Qi برای فناوری بیسیم آیفون استفاده خواهند کرد. |
شارژ سریع مغناطیسی | هدف آن حل مشکلات سرعت شارژ بیسیم در مقابل اتصال با کابل است. شارژ سریع بیسیم از ولتاژ بالاتر برای افزایش سرعت شارژ استفاده میکند. با این حال، همه پدهای شارژ قادر به شارژ سریع بیسیم نیستند. این پدها همچنین ممکن است از استانداردهای مختلفی مانند شارژ سریع، USB Power Delivery یا فناوریهای اختصاصی استفاده کنند. |
مزایای شارژ بی سیم
در حالی که بی سیم ممکن است کمی کندتر باشد، مزایای آن غیر قابل انکار است. در ادامه به مزایای انواع گوشی با قابلیت شارژ بی سیم اشاره میکنیم:
- راحت است: همانطور که میدانید حمل شارژرهای سیمی و پیدا کردن پریز نزدیک همیشه چالش برانگیز بوده است، اما شارژرهای بیسیم که از یک پد یا پایه ساده تشکیل شدهاند، در جای خود قرار میگیرند و ادامه کارتان را بسیار آسانتر میکنند.
- همه کاره است: شارژرهای بیسیم معمولاً برای همه دستگاهها قابل استفاده هستند، بنابراین میتوانید چندین دستگاه را با یک پد، شارژ کنید.
نظر شما درمورد شارژ بی سیم چیست ؟ همانطور که اشاره کردیم تعداد گوشی هایی که شارژ بی سیم دارند زیاد است و اگر مدلی را میشناسید که ما معرفی نکردهایم، در قسمت کامنتها برای ما و دوستانتان در ۱۹کالا بنویسید.
وایرلس خیلی راحت کرده شارژ رو
خیلی خوب و راحته وایرلس شارژ
ردمی نوت ۱۰ پرو نداره این قابلیتو؟