رم گوشی و رام چیست؟ فرق بین ram و rom
اگر یک کاربر متخصص نباشید، قطعاً بین اسمهای رم و رام سردرگم میشوید و با خود میگویید فرق بین ram و rom در چیست؟ اینجاییم تا به این سوال شما پاسخ دهیم. این مقاله درباره رام و رم گوشی است و به کامپیوتر و لپتاپ ارتباطی ندارد.
پیش از هر نکته ای جا دارد بگوییم که اگر قصد خرید دارید، برای آگاهی و استعلام قیمت گوشی امروز به فروشگاه ۱۹کالا سر بزنید.
رم گوشی چیست
رم گوشی در واقع برگرفته شده از عبارت random access memory یا دسترسی به حافظه تصادفی است. در گوشیهای موبایل قسمتی به عنوان سخت افزار وجود دارد و پردازنده درونی آن، وظیفه پردازش اطلاعات هارد یا حافظه داخلی دستگاه را را عهده دار است و برای کوچکترین کارها نیز شما به پردازش اطلاعات دارید.
احتمالاً مشاهده کردید که در گوشیهای پرچمدار در انجام کارها هیچ گونه لگ و باگی دیده نمیشود، اما در مدلهای پایینرده همیشه کمی تاخیر در انجام کارها وجود دارد. درواقع این باگ یا کندی به دو عامل قدرت پردازنده و اندازه رم برمیگردد و یکی از دلایلی که در راهنمای خرید گوشی بیشتر مدلهایی با طرفیت رم بالا را پیشنهاد دادیم، عملکرد مولتی تسکینگ آنهاست. ولی کار رم چیست و چه وظیفهای دارد؟
فرض کنید یک فایل سنگین را بخواهید پخش نمایید یا یک بازی گرافیکی را اجرا کنید، طبیعتاً انتقال اطلاعات از هارد به پردازنده کمی زمان میبرد و اینجاست که ram گوشی نقش حیاتی خود را ایفا میکند. به زبان ساده، رم یک نسخه کپی از دیتای در حال اجرا را به صورت موقت ذخیره میکند تا در صورت لزوم سریعاً آن را به قسمت پردازنده انتقال دهد و شما هیچ تاخیر و باگی در اجرای کارهای خود نبینید و یکی از عوامل مهم در مولتی تسکینگ و روان بودن دستگاه شما به حساب میآید. اگر کنجکاو شدید که از کجا بفهمیم رم گوشی چند است کافیست به مقاله مرتبط با آن سر بزنید تا بهتر بتوانید تواناییهای دستگاهتان را ارزیابی کنید.
اگر نمیدانید رام گلوبال چیست و چرا اهمیت مهمی دارد، توصیه میکنیم مقاله مرتبط با آن را مطالعه نمایید.
rom چیست
Read Only Memory یا به صورت اختصار همان Rom به معنای “حافظهای فقط برای خواندن” است. شاید برگرداندن عبارت انگلیسی آن به فارسی اندکی آن را بیمعنی کند، به همین دلیل کمی مفصلتر به شما توضیح میدهیم که رام گوشی چیست . در واقع ROM صرفاً برای خواندن اطلاعات است و نقشی در حذف یا تغییر اطلاعات ندارد و خود Rom بخشی از حافظه داخلی را اشغال میکند و کاملاً با رم متفاوت است.
معمولاً در رام گوشی اطلاعاتی ذخیره میشوند که برای راهاندازی اولیه سیستم لازم است. همچنین در حین راهاندازی گوشی، برای حفظ برنامههای اصلی مثل BIOS یا UEFI نیز از رام استفاده میشود. ناگفته نماند یک کاربر نمیتواند هیچگونه ویرایشی در اطلاعات rom ایجاد کند و تمام اطلاعات را کمپانی سازنده از همان ابتدا روی دستگاه شما اضافه میکند.
تفاوت ram با rom
بعد از آشنایی با این دو قطعه، اکنون بهترست ببینیم تفاوت rom و ram چیست تا بهتر آنها را درک کنید.
- اولین فرق رم و رام اینست که rom یک حافظه ثابت و غیر قابل تغییر است و در واقع اگر یکی از برنامههای در حال اجرا را ببندید، تغییری در اطلاعات rom ایجاد نمیشود و تنها رم دستگاه است که اطلاعات موقتش پاک میشود.
- حافظه رم گوشی قابل افزایش نیست، گرچه ترفندهایی را در مقاله چگونه رم گوشی را بالا ببریم معرفی کردیم، اما در گوشیهای موبایل مثل کامپیوتر نمیتوان قطعات را عوض کرد و برای مثال حافظه رم را تقویت نمود. پس هنگام خرید اگر دنبال بهترین گوشی از نظر سخت افزاری هستید، حتماً به ظرفیت رم آن توجه نمایید.
- دیگر تفاوت رم و رام در دسترسیهای آنست. در رم اطلاعات به صورت رندوم و تصادفی ذخیره میشوند و قابلیت نوشتن و ویرایش نیز در آن وجود دارد، در صورتی که در رام اطلاعات ثابت هستند و فقط امکان خواندن دیتا وجود دارد و نمیتوان در آن تغییری ایجاد نمود.
در این مقاله سعی کردیم ram و rom را به شما توضیح دهیم و همینطور فرق ram و rom را با هم بررسی کنیم. نظر شما چیست؟ نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستانتان به اشتراک بگذارید.
بلاخره فهمیدم فرقشون چیه
همیشه این دوتا رو قاطی میکردم
من فکر میکردم بین رم و رام تفاوت نیست جالب بود