کشف یک ساختار در باکتری و امیدواری برای ساخت آنتی بیوتیکهای جدید

آنتی بیوتیکها (antibiotics) و عوارض مصرف آنها همواره یکی از موارد نگران کنندهای است که هم محققان و هم بیماران را تحت تأثیر قرار میدهد. تاکنون تحقیقات زیادی در این زمینه انجام گرفته است. اخیراً پژوهشگران دانشگاه کرنل آمریکا در طی تحقیقات خود به کشف ساختاری دست یافتند که متعلق به باکتریها بوده و میتواند مسیر جدیدی را برای ساخت آنتی بیوتیکهای جدید پیش روی دانشمندان قرار دهد. کشف یک ساختار در باکتری و امیدواری برای ساخت آنتی بیوتیکهای جدید را در پی داشته است.
کشف یک ساختار در باکتری و امیدواری برای ساخت آنتی بیوتیکهای جدید را در پی داشته است.
کشف این ساختارها میتواند روش جایگزینی را برای مقابله با باکتریهای بیماری زا و و مقابله با میکروبهای مقاوم در برابر باکتریها ارائه دهد.
این ساختارها با عنوان T-box شناخته میشوند. باکتری که در این تحقق انتخاب شده است «مایکو باکتریوم توبرکلوسیز» نام دارد. این گروه از محققین برای نشان دادن ساختارهای تی باکس در این باکتری از روش بلونگاری اشعه ایکس استفاده کردند. خاصیت این نوع ساختارها این است که کمبود یک آمینو اسید در سلول را تشخیص داده و باعث میشوند که باکتری با تولید آمینو اسید بیشتر، این کمبود را جبران کند.
به گفته این محققین اگر بتوان دارویی تولید کرد که بر روی تی باکسها تاثیر داشته و مانع اتصال آن به حامل آر. ان. ای شود، میتوان به ساخت آنتی بیوتیکهای جدید امیدوار بود که عوارض جانبی کمتری داشته باشند.
به نقل از یکی از پژوهشگران این تحقیق تی باکسها تنها در باکتریها وجود دارند و در واقع ژنهای ضروری را کنترل میکنند. در واقع این ساختارها باعث میشوند که باکتری در شرایطی مثل کمبود غذا واکنش نشان دهد. این ساختارها به حاملهای آمینو اسید متصل میگردند. حاملهای آمینو اسید tRNA نام دارند و هر کدام به آمینو اسید خاصی متصل میشوند.
این محققین موفق شدند که به طور کامل ساختار پیچیده تی باکس و RNAها را شرح دهند. زمانی که میزان آمینو اسید در باکتری کم میشود حامل مربوط به آن خالی میماند از این رو به یک تی باکس متصل میشود. زمانی که میزان این ماده افزایش مییابد، حامل به آن میپیوندد.
این محققین خاطر نشان کردهاند که با کشف این سختارها میتوان بخشهای مختلف یک تی باکس و تاثیر آنها در برخورد با یک حامل را مورد بررسی قرار داد. به گفته این محققین اگر بتوان دارویی تولید کرد که بر روی تی باکسها تاثیر داشته و مانع اتصال آن به حامل آر. ان. ای شود، میتوان به ساخت آنتی بیوتیکهای جدید امیدوار بود که عوارض جانبی کمتری داشته باشند.