کپی برداریهای ناشیانه گوگل از اپل!
سری Google Pixel 4 نمایانگر تلاش Google برای تبدیل شدن به یک برند موفق در زمینه تولید اسمارتفون است. به نظر میرسد جدیدترین گوشیهای این شرکت با ارائه بروزرسانیهای سریع و عکاسی پیشرفتهتر، قدم بعدی گوگل در تبدیل شدن به اپل دنیای اندرویدی باشد.
مشکلی نیست که برندی به دنبال الهام گرفتن از اپل باشد، امثال سامسونگ، هواوی و شیائومی نیز این تجربه را داشتهاند و این راه را امتحان کردهاند اما روشن است که گوگل با سری Pixel 4 یک کپی برداری ناشیانه از مدلهای قبلی و فعلی اپل انجام داده است.
۶۴ گیگابایت حافظه ذخیره سازی پایه
یکی از بارزترین نکاتی که گوگل احتمالاً برای الهام گرفتن از اپل بکار گرفته است، میزان حافظه ذخیره سازی پایه است. در شرایطی که تقریباً تمام پرچمداران پریمیوم موجود در بازار با ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره سازی عرضه میشوند و قابل ارتقاء نیز هستند، مأیوس کننده است که ببینید مدل Pixel 4 و XL با حافظه ۶۴ گیگابایتی عرضه شدهاند. اگر پرچمدار مقرون به صرفه بوند این امر را میشد نادیده گرفت، اما وقتی قیمت آنها از ۸۰۰ دلار شروع میشود، یک نقص بزرگ است.
نکته مهمتر اینست که گوگل نیز با امتناع از قابلیت ارتقاء حافظه از طریق میکرو اس دی، راه اپل را دنبال کرده است. مطمئناً، برخی افراد می گویند Google Photos ،Google One و سایر گزینههای ذخیرهسازی ابری در دسترس هستند. اما Google Photos دیگر پشتیبانیگیری رایگان از عکسهای با کیفیت اصلی را برای تلفن های پیکسل ارائه نمیدهد و فیلمهای ۴K نیز به حداکثر میزان فضای ذخیره سازی نیاز دارند. بازیهای امروزی هم حداقل به ۲ گیگابایت فضا نیاز دارند. این موارد هیچ توجیهی برای ۶۴ گیگابایت فضای ذخیره سازی در یک پرچمدار ممتاز را موجه نمیکند.
باتری کوچک در یک مدل استاندارد
یکی از شایعترین شکایات در مورد آیفونهای قدیمی، وجود باتری های کوچک در انواع غیر پلاس بود. شنیدن این سخن هم عادی شده که برخی میگویند آیفونهای خود را باید دو بار در روز شارژ کنند .
متأسفانه، گوگل نیز همان روش را با گوشیهای پیکسل خود در پیش گرفته است. Pixel 3 سال گذشته یک باتری ۲،۹۱۵ میلی آمپری داشت حتی کوچکتر از Galaxy S8 و Galaxy S9. این مورد در سری پیکسل ۴ باز هم افت پیدا کرده و به ۲ هزار و ۸۰۰ میلی آمپر ساعت رسیده است.
این مورد نگران کننده است بویژه هنگامی که جدیدترین آیفونها هر دو به دلیل عمر باتری مورد تحسین قرار گرفتهاند و نشان میدهد که این برند از اشتباهات خود درس گرفته است. با این وجود مشخص نیست که چرا گوگل نمیخواهد از این اشتباه درس بگیرد؟
تنها فیس آنلاک برای امنیت گوشی
اپل در سال ۲۰۱۷ وقتی تصمیم گرفت که اسکنر اثر انگشت را به نفع فیس آنلاک سه بعدی حذف کند، خطی مشی خود خود را تغییر داد. تشخیص چهره که قبلاً از طریق سنسورهای موبایل انجام میشد به دوربین منتقل شد. فیس آنلاک همزمان در گوشیهای اندرویدی نیز مانند سری Huawei Mate مورد استفاده قرار گرفت. گوگل هم به دنبال آوردن این ویژگی به سری پیکسل ۴ به تقلید از اپل بود اما تجربه موفقیتآمیزی نبود.
به ویژه هنگامی که برخی برنامهها هنوز از این قابلیت پشتیبانی نمیکنند، ناامید کننده است. همچنین طبق برخی مشاهدات هنگامی که فرد در خواب است امکان باز کردن گوشی با چهره او فراهم است که یک نقص امنیتی محسوب میشود.
حذف جک ۳٫۵ میلی متری
این حرکت برای گوگل نکته جدیدی نیست، زیرا گوگل یک سال پس از سری آیفون ۷، درگاه هدفون را حذف کرد. آیا دلیل حذف جک ۳٫۵ میلیمتری این بود که گوگل از باتری بزرگتری در گوشیهای خود استفاده کند؟ با نگاهی به ظرفیت باتری فعلی، احتمالاً اینطور نیست. به احتما زیاد این مورد به پیروی از اپل است زیرا متوجه شده که با فروش لوازم جانبی صوتی میتوان پول بالایی بدست آورد.
دوربین
اپل مدتها اصرار داشت که برای گوشیهای خود از یک دوربین دوتایی استفاده کند، گرچه خود آیفون و برندهای دیگر در بخش دوربین به ویژه در مدلهای جدید انعطاف نشان داده و پیشرفت کردهاند. سری جدید Pixel دقیقاً از ماژولی مشابه مدلهای قبلی آیفون استفاده کرده که تقلیدی موفق نبوده است.
واضح است که سری ۴ پیکسل گوگل وسیلهای است تا توانایی و قدرت نرم افزاری این شرکت نشان داده شود، اما اگر Google بخواهد از افت فروش جلوگیری کند باید این کپیکاریهای ناشیانه را کنار بگذارد.