پیشرفت تکنولوژی؛ بازسازی باورنکردنی چهرههایی که هرگز ندیدهایم!
در سال ۱۸۷۷ یک انسان شناس آلمانی، اولین بار سعی کرد که با استفاده از جمجمه، چهره یک انسان از دوران پارینه سنگی را بازسازی کند. امروزه به لطف این روش، میتوانیم چهره واقعی چهرههای تاریخی را با پرترهها و مجسمههای آنها مقایسه کنیم و دریابیم که قیافه ظاهری اجداد مشهور ما و حتی افرادی که آنقدرها هم مشهور نیستند به چه صورت بوده است، در ادامه تصویر افرادی که با استفاده از جمجمه آنها بازسازی شده است را مشاهده میکنید.
ملکه الیزابت اول:
در سال ۲۰۱۸، مات کلیشاو، هنرمند بریتانیایی، پروژه رباتیک خود را با عنوان The Mask of Youth، معرفی کرد و چهره ملکه الیزابت اول را بازسازی کرد. از دوران سلطنت ملکه به عنوان دوران طلایی تاریخ انگلیستان یاد میشود.
نرو:
هنرمند اسپانیایی سالوا رووانو پروژهای به نام Césares de Roma ایجاد کرد و چهره امپراطورهای رومی مانند نرو، آگوستوس و کالیگولا را بازسازی کرد. برای ترسیم آنها به واقعیترین شکل ممکن، این هنرمند از سکهها و منابع دیگر استفاده کرد. نرو در سن ۱۶ سالگی امپراتور شد. در آغاز، او فردی باهوش و زیرک بود، اما بعداً شخصیت مستبد خود را نشان داد.
آگوستوس:
اکتاویین آگوستوس خواهرزاده بزرگ سزار و بنیانگذار امپراتوری روم بود. وی مرزهای ایالت را بطور چشمگیری گسترش داد.
کالیگولا:
امپراتور گایوس جولیوس سزار آگوستوس ژرنیکوس یک حاکم بیرحم بود، اگرچه در ابتدا وی مردی بسیار محافظه کار بود. وی تنها ۴ سال حکومت کرد و در جریان یک توطئه به قتل رسید.
بابانوئل
مسیحیان مقدس سنت نیکلاس را معجزهگر مینامند. در شرق، وی به عنوان حامی مسافران، یتیمان و زندانیان شناخته میشود. در غرب، او حامی همه مردم و به ویژه کودکان بود. از او به عنوان بابانوئل یاد میشود. در سال ۲۰۱۴ دانشمندان بریتانیایی با استفاده از جمجمه او موفق به بازسازی ظاهر وی شدند. سر نیکلاس گرد و استخوان فک او تا حدودی پهن بوده است.
کالپه، زنی که ۷،۵۰۰ سال پیش زندگی کرده است:
در سال ۱۹۹۶، در جبل الطارق، بقایای زنی که ۷،۵۰۰ سال پیش در دوره نوسنگی زندگی میکرد، پیدا شد. به احترام سنگی که زن در آن به خاک سپرده شد، کالپه نامگذاری شد. جمجمه او تغییر شکل یافته بود، اما به لطف فنآوریهای مدرن، دانشمندان به تازگی موفق به بازسازی او شدند و تنها در مدت ۶ ماه ظاهر کالپه را بازسازی کردند. آنها فهمیدند که او پوستی و چشمان تیره داشته و در زمان مرگ ۳۰ تا ۴۰ سال داشته است.
خدای سیپان:
در سال ۱۹۸۷، باستان شناس والتر آلوا مقبره شخصی را که به “خدای سیپان” معروف است را در شمال پرو کشف کرد. یک حاکم با بالاترین درجه به همراه ۸ نفر دیگر در آنجا دفن شده بودند. در سال ۲۰۱۶، یک انسان شناسان ظاهر او را بازسازی کرد و دریافت که وی از آرتروز رنج میبرده و در زمان مرگ سن او بین ۴۵ تا ۵۵ سال بوده است.
مریم مجدلیه:
در سال ۲۰۱۷ یک انسان شناس و فیلیپ شارلر، کارشناس پزشکی قانونی از دانشگاه ورسای، ظاهر مریم مجدلیه را بازسازی کردند. برای بازآفرینی چهره او، بیش از ۵۰۰ عکس از جمجمه او گرفته شد و سپس یک مدل سه بعدی ساخته شد. با این حال، به گفته دانشمندان، آنها ۱۰۰٪ مطمئن نیستند که جمجمه متعلق به مریم مجدلیه باشد.
مریتامن:
مریتامن حاکم مصر باستان و دختر رامسس دوم بود. در آغاز قرن ۱۹، مقبره او توسط کارل لپسیوس کشف شد. در سال ۲۰۱۶، چهره وی توسط دانشمندان استرالیایی از دانشگاه ملبورن بازسازی شد. آنها از پرینتر سه بعدی و توموگرافی کامپیوتری استفاده کردند. ۱۴۰ ساعت طول کشید تا جمجمه مریتامن چاپ شود.
رابرت بروس:
رابرت بروس یکی از بزرگترین پادشاهان اسکاتلند و بنیانگذار سلسله بروس بود. چندین بازسازی از صورت او انجام شد و دانشمندان گمان میکردند که وی از جذام رنج برده است. اما آنها به دلیل کمبود دادههای لازم به نتیجه نهایی نرسیدند و تصمیم به بازسازی ۲ نسخه از ظاهر رابرت گرفتند: یکی با آثار بیماری و دیگری بدون آن.
ویلیام شکسپیر:
ویلیام شکسپیر یکی از برجستهترین دراماتورها در جهان به حساب میآید. پس از مرگ وی، در مورد نویسندگی آثار او تردیدهای زیادی به وجود آمد. به عنوان مثال، واژگان او از ۱۷,۵۰۰ تا ۲۹,۰۰۰ کلمه شماره گذاری شدهاند، اما هیچ مدرکی مبنی بر تحصیل وی وجود ندارد.
در سال ۱۸۴۹، ماسک مرگ (ماسک مرگ مجسمهای از جنس گچ یا موم بوده که پس از مرگ یک شخص، از صورت او ساخته میشود. ماسک مرگ ممکن است به منظور حفظ خاطره متوفی یا جهت کشیدن نقاشی از وی بکار رود.) شکسپیر در آلمان پیدا شد. با کمک آن، جمعی از انسان شناسان انگلیسی از دانشگاه داندی صورت او را بازسازی کردند. اگر این فرصت را داشتید که با یک چهره تاریخی صحبت کنید، با چه کسی صحبت می کردید؟