هوش مصنوعی مرگبارتر از بمب هستهای!
آیا هوش مصنوعی جهان را در معرض نابودی قرار خواهد داد؟ این سوالی است که در پی فاش شدن برخی فعالیتهای غولهای تکنولوژی برای ساخت رباتهای قاتل و هوش مصنوعی کشنده مطرح میشود. آمازون، مایکروسافت و اینتل سه شرکتی هستند که طبق گزارش خبرگزاری فرانسه متهم به شرکت در پرژوههایی هستند که به طور مستقیم یا غیر مستقیم به تولید اینگونه سلاحها منجر خواهد شد.
مرگبار بودن این سلاحها با یک جمله کاملاً مشخص شده است: “بدون دخالت انسان تصمیم به کشتن انسان میگیرند.”
این فناوری مرگبار انقلابی در شیوه کشتار به حساب میآید. گفته میشود اگر این پروژه پایان یابد بعد از باروت و بمب اتمی، انقلاب سوم در تولید جنگافزارها رخ داده است. به حدی خطر این پروژهها بالاست که جلسات متعددی در سازمان ملل پیرامون این سلاحهای نامتعارف برگزار میشود تا روند شکلگیری و تدوین قانون بینالمللی برای مبارزه با آنها شکل بگیرد.
صحنهای که در آن رباتهای قاتل در خدمت یک ارتش برای نابودی انسانها باشند یا هوش مصنوعی تصمیم به انفجار زمین بگیرد بیشتر شبیه فیلمهای هالیوودی و آخرالزمانی است که شاید تعداد اندکی فکر میکنند حتی به واقعیت هم نزدیک باشد.
بیشترین نگرانیها در مورد آمازون و مایکروسافت مطرح است که احتمالاً پیشنهاد چندین میلیارد دلاری پنتاگون را برای فراهم ساختن زیر ساختهای یک ارتش سری و مرگبار برای نیروی نظامی آمریکا را پذیرفتهاند. گرچه نه خبری رسمی دراینباره وجود دارد و نه این دو شرکت موضوع را به صراحت تکذیب کردهاند.
گوگل کم خطرترین شرکت در این میان است که خود حتی آییننامه و مرامنامهای برای منع شکلگیری این نوع تسلیحات نگاشته است.
شاید سوال پیش بیاید که چرا این نوع تسلیحات به این اندازه ترسناک هستند؟
- در جواب باید گفت که فرض کنید، هوش مصنوعی بدون دخالت انسان و یا با دستور یک نفر اقدام به ارسال موشک و هواپیما برای منطقه خاصی کند و میلیونها انسان را از بین ببرد.
- متصور شوید که با کمک فناوری تشخیص چهره بتوان یک قوم خاص یا ملیتی نسلکشی کرد.
- به کمک رسانهها و شبکههای اجتماعی بتوان دیدگاه سیاسی افراد را تشخیص داد و یک طیف را به طور کامل نابود کرد.
تمام این موارد شبیه صحنههای وحشتناکی از یک فیلم تخیلی هستند که اگر کمپین مقابله با آن صورت نگیرد، این تخیلات به واقعیت بدل خواهند شد.