دستیابی گوگل به برتری کوانتومی
گوگل به طور رسمی دستیابی خود را به برتری کوانتومی در پردازش کامپیوتری تأیید کرده است. این شرکت جزئیات مربوط به این دستیابی این تکنولوژی را در اختیار عموم قرار داده تا سایر دانشمندان و پژوهشگران در جای جای دنیا بتوانند نظر خود را در مورد آن اعلام کنند. به این معنی که جزئیات کامل تحقیقات به صورت عمومی در آمده و جامعه علمی میتواند آنچه را گوگل ادعای دستیابی به آن را دارد را به طور کامل بررسی کنند.
گوگل میگوید که پردازنده ۵۴ کویبیتی Sycamore این ابر کامپیوتر قادر است محاسباتی که برای کامپیوترهای کنونی و قدرتمندترین ابر رایانه جهان ۱۰ هزار سال طول میکشد را تنها در ۲۰۰ ثانیه به انجام رساند. این بدان معنی است که هیچ یک از ابرکامپیوترهای سنتی و غیرکوانتومی قادر به انجام چنین محاساباتی نیستند.
در عین حال شرکت IBM که در حال حاضر یکی از سریعترین ابر کامپیوترهای دنیا را ساخته و مدیریت میکند، ادعا کرده که گوگل در محاسبات زمان پردازش این کامپیوتر اشتباه کرده و به جای پردازش این اعداد تصادفی در مدت ۱۰ هزار سال این کامپوتر قادر است تنها طی ۲٫۵ روز همه این محاسبات را با موفقعیت به انجام رساند. این شرکت ادعا دارد که نحوه استفاده از دیسکهای ابر کامپیوتر این کمپانی توسط گوگل اشتباه برآورد شده است.
اما جدای همه این موارد و با توجه به این که گوگل جزئیات مرتبط با ابر کامپیوتر کوانتومی خود را برای عمومی منتشر کرده است، میتوان نتیجه گرفت که ادعای این شرکت در مورد امکان انجام این نوع محاسبات کوانتومی تنها در ۲۰۰ ثانیه صحت دارد. این درحالی است که بسیاری از تحلیلگران اهمیت رسیدن به این دستآورد را برای گوگل معادل کشف برادران رایت در سال ۱۹۰۳ میدانند.
اما خاطر نشان میشود که استفاده از کامپیوترهای کوانتومی در سطح عمومی زمان زیادی باقی مانده است. دستیابی گوگل به این به تکنولوژی برتری کوانتومی میتواند افقهای جدیدی را پیش روی دانشمندان برای توسعه این نوع کامپیوترها قرار دهد.