کدام گروه خونی ریسک ابتلای بیشتری به کرونا دارد؟
این روزها مهمترین دغدغه مردم تمام دنیا ویروس کرونا است، تقریباً هرروز پیامهای متفاوت و بعضاً ضد و نقیضی در مورد این ویروس منتشر میشود. اگر در این دوره پانادمیک ویروس یک چیز وجود داشته باشد که بخواهیم در مورد آن بدانیم، میزان احتمال و ریسک ابتلا به این ویروس است؟ جالب است بدانید طبق پژوهشهایی که محققین در مورد ابعاد مختلف این ویروس انجام دادهاند مشخص شده که عوامل مختلفی از جمله گروه خونی افراد بر میزان ابتلا به این ویروس موثر است.
محققان موارد خاصی را شناسایی کردهاند که نشان میدهد برخی از افراد نسبت به دیگران آسیب پذیرتر هستند. مثلاً مردان بیشتر از زنان و افراد مسن بیشتر از افراد جوان در معرض خطر هستند. مبتلایان به بیماریهای مزمن مانند دیابت نوع ۲، چاقی و مشکلات قلبی جدی به مراتب آسیب پذیرتر از گروه سالم هستند. همچنین، این احتمال میرود که افراد سیاه پوست نسبت به آسیاییها و سفیدپوستان در معرض خطر بیشتری قرار داشته باشند.
بیشتر بخوانید: پادزهرهایی برای جنگ با کرونا: پیشگیری و درمان کرونا ویروس
گروه خونی A با بیشترین و گروه خونی O با کمترین میزان ریسک ابتلا به کرونا همراه هستند
اکنون شواهدی وجود دارد که نشان میدهد گروه خونی نیز میتواند یک عامل خطرزا برای ویروس کرونا باشد.
تعدادی از مطالعات نشان میدهد که افراد مبتلا به برخی از گروههای خونی احتمالاً ارتباط قویتری با COVID-19 دارند و در بیمارستانها بستری میشوند، در حالی که افراد با سایرگروههای خونی نیازی به مراقبتهای پیشرفته پزشکی ندارند. این مقاله بر اساس پژوهشی که در ژورنال معتبر پزشکی انگلیس (New England Journal of Medicine) چاپ شده، نوشته شده است.
محققان دادههای ژنتیکی بیش از ۱۶۰۰ بیمار بستری شده با موارد شدید COVID-19 در ایتالیا و اسپانیا را بررسی کرده و آنها را با تقریباً ۲۲۰۰ نفر دیگر که مبتلا به این بیماری نبودند مقایسه کردند. آنها پس از انجام تحقیقات مربوط به تأثیر سن و جنس بر خطر ابتلا به کرونا، در مقایسه با گروه کنترل تفاوتهای چشمگیری در گروه خونی بیماران مشاهده کردند.
در این جمعیت، داشتن گروه خون نوع A با ۴۵٪ افزایش خطر ابتلا به ویروس کرونا شدید همراه بود. از طرف دیگر، داشتن گروه خونی گروه O با ۳۵٪ کاهش خطر ابتلا به این بیماری همراه بود.
چرا گروه خونی با ویروس کرونا ارتباط دارد؟
پاسخ به این سوال هنوز مشخص نیست، شاید ترکیبات مختلف آنتی ژنهای A و B باعث تغییر سیستم ایمنی بدن و تولید آنتی بادیها شوند، احتمال دیگر این است که ژنهای مرتبط با گروه خونی بر گیرندههای ACE2 که کرونا ویروس به آن میچسبد، روی سلولهای انسانی تأثیر میگذارند.
📝📝بیشتر بخوانید: توصیههایی برای مراقبت از پوست دست و صورت در زمان شیوع کرونا!
آیا اگر گروه خونی من A است، باید اقدامات احتیاطی بیشتری انجام دهم؟
همهی افراد باید بدون توجه به گروه خونیشان، در تمام مدت و تا حد ممکن مراقب باشند ( این موضوع در مورد افرادی که گروه خونی نوع O دارند نیز صادق است).
اگر خارج از خانه بودید یا با سطوح مختلف در تماس بودید، دستان خود را حداقل به مدت ۲۰ ثانیه بشویید. بیرون از خانه فاصله اجتماعی بین خود و دیگران را رعایت کنید و ماسک بزنید. سعی کنید صورت خود را لمس نکنید تا ویروس نتواند از طریق چشم، بینی یا دهان وارد بدن شما شود. مطمئن شوید که دستگیره در، شیر آب، گوشی و سایر سطوحی که زیاد لمس می شوند ضدعفونی شدهاند.
منبع: New England Journal of Medicine