مدیران ایرانی که گوگل را متحول کردند
گوگل بیش از آنکه یک شرکت تجاری باشد یک اکوسیستم خاص برای کار و زندگی است. در این اکوسیستم نبوغ، خلاقیت و پشتکار حرف اول را میزند. از سرتاسر دنیا بهترینها در این مجموعه کار میکنند و ایرانیان نیز سهم بسیار بزرگی در Google دارند؛ از مدیران ارشد گرفته تا مدیران میانی و کارمندان عادی، جمعیت ایرانیان شاغل در گوگل عدد بسیار قابل توجهی است.
در ادامه برخی از شخصیتهای مهم و تأثیرگذار و مدیران ایرانی که گوگل را متحول کردند را به شما معرفی میکنیم.
امید کردستانی : مشاور ارشد مدیر عامل گوگل
امید کردستانی از پیرانشهر تا Google را به لطف همت و تلاش خود طی کرد. بعد از سرطان پدر به انگلیس و از آنجا به آمریکا رفت. تحصیلات عالیه را به پایان رساند و اولین تجربه کاری او در شرکت HP بود. بعد از آن وارد گوگل شد. در سال ۲۰۰۶ به عنوان یکی از صد انسانی که زندگی بشر را شکل دیگری بخشیدهاند توسط مجله تایم انتخاب شد. یکی از مدیران ارشد Google از شخصیت کردستانی این گونه یاد می کند: «هر بار که در گوگل به بحران و مشکلی بر میخوریم می دانیم که امید مشکل را به بهترین شکل حل کرده و قائله را ختم به خیر میکند.»
سالار کمانگر: ابداع کننده تبلیغات کلیکی گوگل و مدیرعامل سابق یوتیوب
بخشی از رشد اقتصادی و سود سرشار گوگل مدیون هوش بالای سالار کمانگر است. او تحصیلکرده دانشگاه استنفورد است. البته نه تنها گوگل بلکه یوتیوب هم مدیون کمانگر است. او مدتی از مدیران ارشد این شرکت نیز بود. سالار کمانگر سیستم تبلیغات کلیکی گوگل یا Google AdWords را راه اندازی کرد و به لطف این ایده جذاب به یکی از پولسازترین افراد این کمپانی تبدیل شد. در رزومه این فرد مدیریت بخشهایی چون جیمیل نیز دیده میشود.
ترانه رضوی: مدیر تیم پزشکی گوگل
ترانه رضوی پزشکی بود که به صورت موقت آمد تا در اوایل راه اندازی Google مسئول سلامت کارکنان باشد، مطبش یک میز بود و یک کمد بسیار کوچک اما داستان به همین جا ختم نشد رضوی در گوگل ماند و یکی از مجهزترین بخش های پزشکی کل دنیا را در این شرکت راه اندازی کرد. جایی که کرامت کارمندان و سلامت آنها به اندازه کارشان برای مجموعه اهمیت دارد.
رضا بهفروز: مدیر واحد مهندسی و مبدع کیبورد فارسی گوگل
فارسی زبانان جهان و ایرانیان بدون شک کیبورد فارسی را مدیون رضا بهفروز هستند. یکی دیگر از ایرانیان شاغل در Google و از مدیران میانی این شرکت عظیم. در گوگل ۲۰ درصد از تایم کاری به خود کارمندان متعلق است و رضا بهفروز به جای اختصاص دادن این زمان برای شخص خود به برنامه نویسی و تحقیق پرداخت و کیبورد فارسی نتیجه این زمان بود.
مایک جزایری: مدیر محصولات گوگل
مایک جزایری مدیر محصولات Google است. کار خود را در این شرکت از سال ۲۰۰۵ شروع کرد و موفقیت پروژههایی چون گوگلاتاک (نرم افزار پیام رسان جیتاک)، پلتفرم رسانههای کروم ، WebM و خرید و ادغام شرکت فناوری محور On2 که فعالیتش در زمینه فشردهسازی فایلهای ویدیویی است، از خدمات این فرد است.
شیرین اسکویی: مدیر پروژه بروزرسانی گوگل
شیرین اسکویی در تیم توسعه کاربری Google یکی از محققان ارشد و دارای سابقه است. گروهی که توانستند این موتور جستجوگر را در قالب اپلیکیشنهای سازگاز با اسمارتفون ارائه دهند.
شمیم صمدی : مدیر بخش برنامه نویسی
شمیم صمدی تحصیل کرده دانشگاه UC Davis است و مدتها مسئولیت پروژههای توسعه زیربنایی در ساختار نرم افزاری این شرکت را به عهده داشت. راهاندازی شبکه ویدئوی تبلیغاتی آنلاین گوگل با نام ادسنس (AdSense) و شرکت تابعه دابل کلیک توسط او انجام شد.
مریم کامور: محقق ارشد گوگل
از دیگر ایرانیان حاضر در Google و اعضای اصلی تیم تجزیه و تحلیل فناوری گفتاری گوگل مریم کامور است. تحقیقات برجسته این فرد در زمینه “ورودی صوتی برای دستگاههای اندرویدی” و “تجزیه و تحلیل جستوجوی موبایلی” بسیار برجسته است. ۱۷ اختراع و ۸ مقاله علمی از تلاشهای کامور در این زمینه است. شاید جالب باشد بدانید بیشتر جستارها و تحقیقات علمی این محقق ارشد به شرح سایز بهینه و قاب فریم برای جستوجوی صوتی لغات، جستوجوی Google با صوت، مقایسه نحوه جستوجوی کاربران در دستگاههای مختلف نظیر کامپیوترها ، آیفونها و دیگر موبایلها بوده است.
واقعا شک دارید به مغز ایرانی ها؟
حیف ایرانی ها که گیر ….. انسان عقب افتاده افتادن وبجای تفکروایجاد راه و روش بهتر زندگی کردن باید زور بزنن زنده بمونن
آفرین به این نظر
پریسا تبریز مدیر ارشد امنیت گوگل کروم رو نگفتید
اشاره درستی کردید در مورد دستاوردهای ایشون هم باید گفت
ممنون از یادآوریتون
مایه ی افتخار هر ایرانی هستند و دمشون گرم که چنین تحولاتی عظیم را ایجاد نمود که باید به آنها بالید
باسپاس
ایرانیان همیشه و همه جا مایه افتخار بودن و کاش قدر اینها رو در داخل میدونستیم