قیمت گوشی های شیائومی
علم و دانش

راز تولید الکتریسیته ساکن

قطعاً بادکنکی را روی سر خود مالش داده و مشاهده کرده‌اید که موهای شما می‌ایستد. تقریباً هر کسی حداقل یک‌بار این تجربه را در زندگی خود داشته است. آیا تا به حال از خود پرسیده‌اید که چرا این امر اتفاق می‌افتد؟ اگرچه الکتریسیته ساکن اولین‌بار توسط یونانیان باستان مشاهده شد اما دانشمندان تا به حال به طور قطعی نمی‌دانستند که چرا مالش دو ماده به هم باعث ایجاد بار الکتریکی می‌شود. حال دانشمندان ممکن است جواب این معما را پیدا کرده باشند.

بر خلاف جریان الکتریکی که از طریق خط برق جریان می‌یابد، الکتریسیته ساکن، در یک نقطه باقی می‌ماند؛ به این دلیل که این نوع الکتریسیته در موادی تولید می‌شود که رسانایی ندارند. این نوع مواد مثل مواد پلاستیکی، الکتریسیته را در خود به دام می‌اندازند. این مواد عایق زمانی که به یک دیگر مالش داده می‌شوند بارهای الکتریکی را روی هم جمع می‌کنند.

علت الکتریسته ساکن

در یک مطالعه جدید، محققان به دنبال پدیده الکتریکی دیگری به نام Flexoelectricity بودند تا بتوانند پاسخ این سوال را پیدا کنند که آیا این پدیده می‌تواند چگونگی تولید اصطکاک الکتریسیته ساکن را توضیح دهد یا خیر؟ اثر فلکسو الکتریک، پیدایش خود به خود میدان‌های الکتریکی در حین خمش مداوم اما ناهماهنگ در مقیاس نانو است، مانند اینکه انگشت خود را در امتداد دندان‌های یک شانه پلاستیک بکشید. (هنگامی که ماده فشرده یا کشیده شود، از خود میدان الکتریکی ایجاد می‌کند. این اثر در نانوتکنولوژی کاربرد دارد. در فلکسوالکتریک، با خمش ماده می‌توان میدان الکتریکی تولید کرد)،

در این مقیاس نانو، حتی اشیاء صاف هم برآمدگی‌هایی روی سطح خود دارند. این تیم دریافتند که وقتی دو شیء به هم مالش داده می‌شود، این برآمدگی‌های کوچک خم شده و به دلیل اثر فکسو الکتریک، الکتریسیته ساکن تجمع می‌یابد. یافته‌های جدید همچنین توضیح می‌دهد که چرا عایق‌های ساخته شده از یک ماده مشابه، زمانی که به هم مالش داده می‌شود باز هم تولید ولتاژ می‌کنند. این یافته‌ها دانشمندانی را که تصور می‌کردند تجمع بار ساکن از تفاوت در ماهیت دو ماده‌ی متفاوتی نشآت می‌گیرد، را سردرگم کرده است.

نتایج نشان می‌دهد که مواد پلاستیکی تاثیر مهمی در تجمع بار ساکن الکتریکی دارند. این درک جدید می‌تواند به مهندسان در بهینه سازی مواد برای تولید بیشتر الکتریسیته ساکن و مهار آن برای استفاده در ساخت تکنولوژی پوشیدنی شارژ کمک کند. این یافته‌ها همچنین می‌تواند به بهبود ایمنی در مکان‌هایی مانند پالایشگاه‌های نفت که حتی یک جرقه می‌تواند باعث انفجار فاجعه‌بار شود نیز کمک کند.

فروش ویژه
تبلت  Redmi Pad SE ظرفیت 256 رم 8 گیگابایت
قیمت ویژه: ۱۳,۶۹۹,۰۰۰ تومان
تبلت Redmi Pad SE ظرفیت ۲۵۶ رم ۸ گیگابایت
گوشی شیائومی Redmi Note 13 Pro ظرفیت 256 رم 8 گیگابایت
قیمت ویژه: ۱۶,۱۹۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Redmi Note 13 Pro ظرفیت ۲۵۶ رم ۸ گیگابایت
گوشی شیائومی 14T ظرفیت 256 رم 12 گیگابایت
قیمت ویژه: ۲۸ تومان
گوشی شیائومی 14T ظرفیت ۲۵۶ رم ۱۲ گیگابایت
گوشی شیائومی Xiaomi 12 ظرفیت 128 رم 8 گیگابایت
قیمت ویژه: ۲۰,۴۹۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Xiaomi 12 ظرفیت ۱۲۸ رم ۸ گیگابایت
گوشی شیائومی Xiaomi 12 Pro ظرفیت 256 رم 12 گیگابایت
قیمت ویژه: ۲۸,۳۹۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Xiaomi 12 Pro ظرفیت ۲۵۶ رم ۱۲ گیگابایت
گوشی شیائومی Redmi Note 13 Pro ظرفیت 256 رم 12 گیگابایت
قیمت ویژه: ۱۸,۲۹۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Redmi Note 13 Pro ظرفیت ۲۵۶ رم ۱۲ گیگابایت

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن