تکنولوژی ۵G: آنچه را که می بایست بدانید
شبکه های ۵G نسل بعدی اتصال به اینترنت تلفن های همراه بوده که سرعت بالاتر و ارتباط معتبرتری را نسبت به قبل در یک گوشی موبایل و سایر دستگاه ها فراهم می کنند. با ترکیب تکنولوژی های پیشرفته شبکه و آخرین تحقیقات انجام شده، ۵G ارتباطی را ارائه می دهد که چندین برابر سریعتر از ارتباطات کنونی خواهد بود. میانگین سرعت دانلود حدود ۱ گیگابایت در ثانیه به زودی معمول خواهد شد.
این شبکه ها یک نیروی کمکی برای یک پیشرفت بزرگ در تکنولوژی “Internet of Things” بوده که زیر ساخت لازم برای انتقال مقدار زیادی داده را فراهم کرده و دنیای متصل تر و هوشمندتری را ارائه خواهد داد. حال این شبکه در حال تکمیل بوده و انتظار می رود که در سال ۲۰۲۰ به صورت رسمی معرفی شود. گفته می شود که در کنار شبکه ۳G و ۴G کار کرده تا بتواند در هر کجا که هستید ارتباط سریع تری را فراهم کند. به طور کلی تکنولوژی ۵G موارد زیر را ارائه خواهد داد.
- سرعت دانلود و آپلود سریع تر
- پخش روان تر محتوای آنلاین
- صدا و تماس ویدئویی بسیار با کیفیت تر
- ارتباط تلفنی مطمئن تر
- اتصال به دستگاه های IoT بیشتر
- توسعه فنآوری های پیشرفته-از جمله ماشین های خودکار و شهرهای هوشمند
سرعت شبکه های ۵G
در حال حاضر مشخص نیست که سرعت این نوع شبکه تا چه میزان می رسد به این دلیل که ساخت آن هنوز کامل نشده اما گفته شده که این شبکه سرعت قابل توجهی نسبت به شبکه های فعلی خواهند داشت. مینیمم سرعت دانلود مطرح شده برای GSMA تقریبا ۱ گیگابایت بر ثانیه خواهد بود. از تخمین هایی که زده شده انتظار می رود که سرعت انتقال داده شبکه های ۵G به ۱۰ گیگابیت در ثانیه برسد. برخی حتی تصور می کنند که سرعت انتقال به ۸۰۰ گیگابیت بر ثانیه هم برسد. این بدان معنی است که کاربران می توانند یک فیلم کامل با کیفیت HD را تنها در چند ثانیه دانلود کرده و سرعت دانلود و نصب نرم افزارها بسیار سریع تر از امروز خواهد بود.
چه گوشی هایی می توانند از تکنولوژی شبکه ۵ جی استفاده کنند؟
گوشی های هوشمند موجود، انواع تبلت و یا دیگر وسیله هایی که در زمان تکنولوژی ۴G عرضه شده اند احتمالا نتوانند به شبکه ۵G متصل شوند و یا ممکن است استفاده از آن هزینه ای برای آنها در پی داشته باشد. به هر حال بعد از پایان زمان در نظر گرفته شده تا رونمایی این فنآوری، ما شاهد گوشی هایی خواهیم بود که از تکنولوژی شبکه ۵G به صورت پیش فرض پشتیبانی خواهند کرد اما نگران نباشید گرچه فنآوری جدید نسبت به تکنولوژی های کنونی شبکه موبایل ارتقاء قابل توجهی دارد اما به سرعت و به طور کامل جایگزین تکنولوژی های قبلی نخواهد شد.
به جای آن ۵G با شبکه های موجود لینک شده تا به کاربران اطمینان دهد زمانی که از پوشش شبکه ۵ جی خارج می شوند قطعی ارتباط نخواهند داشت. شبکه های به اصطلاح ۴٫۵G (که به نام LTE-A هم شناخته می شوند) برای پر کردن فاصله زمانی در نظر گرفته شده اند این شبکه ها ارتباطی را ارائه می دهند که سریعتر از شبکه های ۴G کنونی است اما در حال حاضر تنها در برخی از کشورها مثل کره جنوبی می توان از آن استفاده کرد.
اما پس از راه اندازی ۵G، روند اجرای آن همانند فنآوری ۴G ممکن است آهسته صوررت گیرد و زیر ساخت های شبکه موجود به منظور پشتیبانی از این تکنولوژی ممکن است نیاز به ارتقاء و یا حتی جایگزینی داشته و احتمالا نیاز است که خانه های مسکونی و یا مراکز تجاری به سرویس های جدید مجهز شوند. هنوز مشخص نشده که چگونه شبکه های ۵G جایگزین شبکه های موجود خواهند شد، اما باز هم همانند انتشار ۴G، نمی توان بدون ارتقاء فنآوری دستگاه خود بلافاصله به شبکه های جدید متصل شد.
شبکه ۵G به چه چیزی نیاز خواهد داشت؟
GSMA هشت معیار را برای شبکه های ۵ جی را ذکر کرده و ارتباطی واجد شرایط استفاده از شبکه ۵ جی است که اکثر این معیارها را داشته باشد:
- اتصال ۱ تا ۱۰ گیگابیت بر ثانیه ای به آخرین نقطه میدان
- تاخیر رفت و برگشت پشت سر هم برابر با ۱ میلی ثانیه
- پهنای باند ۱۰۰۰x در واحد سطح
- قابلیت اتصال به تعداد ۱۰تا ۱۰۰ دستگاه
- دسترسی ۹۹٫۹۹۹ درصدی
- پوشش ۱۰۰ درصدی
- ۹۰ درصد کاهش مصرف انرژی شبکه
- طول عمر بالای ۱۰ سال برای دستگاه های ماشینی کم مصرف