ابتکار جالب مایکروسافت برای انتقال اینترنت به مناطق روستایی و دور از دسترس
بسیاری از شرکت ها تاکنون راه های بسیار جالبی را برای کمک به اتصال تقسیمات دیجیتالی ارائه دادهاند تا بتوانند اینترنت را به مناطقی انتقال دهند که شبکههای سیمی و شبکه های مخابراتی تلفن همراه کارایی ندارند؛ مثلا گوگل درحال آزمایش بالون ها بوده فیسبوک نیز هواپیماهای بدون سرنشین را آزمایش می کند. حال این بار مایکروسافت روشی جالبی را برای این کار ارائه داده است. فروشگاه اینترنتی 19کالا در ادامه به جزئیات این ابتکار اشاره خواهد کرد.
او قصد دارد که از سیگنال های تلویزیونی به این منظور استفاده کند.
نیویورک تایمز گزارش داده است که مایکروسافت قصد دارد که از فضاهای سفید بین سیگنال های تلویزیونی یا سیگنال های استفاده نشده برای ارسال سیگنال های اینترنتی استفاده کند همانند تکنولوژی که در پخش برنامه های تلویزیونی مورد استفاده قرار می گیرد.
یکی از مزایای این تکنولوژی این است که می توان سیگنال ها را در طول مسافت های طولانی بدون استفاده از شبکه های سیمی انتقال داده و از آنجایی که این سیگنال ها می توانند از موانع از جمله دیوارهای بتونی عبور کنند می توانند جهت انتقال اینترنت به مناطقی استفاده شوند که حتی شبکه های مخابراتی تلفن همراه نیز کارایی ندارند.
اما می توان گفت شما جهت استفاده از این مزیت به تجهیزات خاصی نیاز دارید و در سطح ایالتی و فدرال نیز استفاده از این نوع شبکه بی سیم مورد می بایست مورد تایید قرار گیرد؛اما از آنجایی که رسانه های تلویزیونی ابراز نگرانی کرده اند که استفاده از فضای خالی برای انتقال اینترنت ممکن است در سیگنال های تلویزیونی تداخل ایجاد کند ممکن است این طرح مورد تایید قرار نگیرد. همچنین کاربران خانگی و تجاری نیاز خواهند داشت تا ریسیورها یا گیرنده های گران قیمتی را برای استفاده از این تکنولوژی خریداری کنند.
مایکروسافت برنامه دارد تا از این تکنولوژی در چند روز آینده در شهر نیویورک رونمایی کند. همچنین انتظار می رود این شرکت به زودی ارائه خدمات مربوط به این تکنولوژی را در ۱۲ ایالت آغاز کند؛ اما در واقع مایکروسافت قصد ندارد که به عنوان یک سرویس دهنده اینترنتی عمل کند. در عوض، این شرکت بر روی توسعه این تکنولوژی کار کرده و برنامه دارد تا با “ISP“های محلی همکاری داشته باشد.
تقریبا می توان گفت به مدت یک دهه است که شرکت مایکروسافت از طریق یک سری پروژه های آزمایشی این تکنولوژی را مورد آزمایش قرار داده است؛ اما سرعتی را که کاربران می توانند از این خدمت انتظار داشته باشند همچنین اینکه چه زمانی در سطح گسترده مورد استفاده قرار خواهد گرفت دقیقا مشخص نیست.
جای هیچ شکی نیست که به زودی تکنولوژی می تواند جای کابل ها و فیبرهای نوری را گرفته و با آنها رقابت خواهد کرد. درمناطقی که به خوبی توسط “ISP“ها (ارائه دهنده خدمات اینترنتی) پوشش داده نمی شوند این شکل از اینترنت قطعا گزینه بهتری به حساب می آید تا اینکه اصلا دسترسی به اینترنت وجود نداشته باشد.