گوشی موبایل هواوی Nova 3e ظرفیت 64 گیگابایت رم 4GB
معرفی کامل گوشی هوآوی نوا 3 ای( هوآوی پی 20 لایت)
امسال شاهد این بودیم که شرکت هوآوی سه مدل متفاوت از گوشی های سری p خود را معرفی کرده است. هر یک از این سه مدل بازار هدف مشخصی داشته و از خصیصه های بسیار خوب و منحصر به فردی نیز برخوردار هستند. این سه مدل به نام های هوآوی پی 20، هوآوی پی 20 پرو و هوآوی پی 20 لایت عرضه شده اند. یکی از خصیصه هایی که بیش از هر چیز دیگری در معرفی این سه مدل خود نمایی می کند دوربین های سه گانه گوشی هوآوی پی 20 پرو است که نسبت به ورژن های قبلی این گوشی بدون شک یک جهش محسوب می شود. همچنین شرکت هوآوی در این سه گوشی سعی کرده است تا از قابلیت های هوش مصنوعی بیشتر بهره ببرد.
هوآوی پی 20 نیز از خصیصه های بسیار خوبی برخوردار بوده و از دوربین دوگانه استفاده کرده است. در اینجا گوشی پی 20 لایت را که با هدف پوشش بازار میان رده طراحی شده را مورد بررسی قرار دهیم. این گوشی در بازار چین به نام نوا 3 ای و در بازار بین المللی به نام پی 20 لایت شناخته شده است. در واقع هوآوی با هدف تسلط بر بازار میان رده و تحت پوشش قرار دادن طیف گسترده ای از سلایق افراد این گوشی میان رده را طراحی کرده است تا از این طریق نیز سهم قابل توجه ای از این بازار رقابتی را نصیب خود سازد. این گوشی به نام هوآوی Huawei Nova 3e به بازار ایران وارد خواهد شد.
طراحی:
از جمله خصیصه های طراحی که این روزها اکثر برندهای موجود در بازار در طراحی خود از آن استفاده کرده اند می توان به صفحه نمایش بدون حاشیه، بریدگی صفحه نمایش و استفاده از دوربین های بسیار خوب چند تایی و بهره گیری از خصیصه های مرتبط با هوش مصنوعی اشاره کرد. برای مثال این شرکت در طراحی گوشی هوآوی میت 10 و هواوی میت 10 پرو سال گذشته از صفحه نمایش بدون حاشیه استفاده کرده است. امسال نیز این شرکت سعی کرده است در طراحی گوشی های جدید خود از خصیصه دیگری استفاده کند و با این هدف این سه گوشی از یک بریدگی کوچکی در بالای صفحه نمایش برخوردار هستند. این خصیصه مشابه به خصیصه استفاده شده در گوشی آیفون 10 است اما عملکرد آن متفاوت است. در این بریدگی اسپیکر مکالمه، سنسور مجاورتی و حسگر نوری و همچنین دوربین سلفی قرار گرفته اند. بریدگی صفحه نمایش این سه گوشی از بریدگی صفحه نمایش گوشی آیفون 10 کوچکتر است.
از خصیصه های طراحی گوشی Huawei Nova 3e می توان گفت که برخلاف سایر مدل های این شرکت که از فلز در طراحی بدنه استفاده کرده اند این گوشی از شیشه ساخته شده و همانند گوشی هوآوی آنر 9 در نسخه آبی رنگ آن افکت های خیره کننده و درخشان و جذابی استفاده شده است که با رنگ آبی که برای آن در نظر گرفته شده جلوه خاصی به این گوشی بخشیده است این در حالی است که آپشن های رنگی دیگر فاقد این افکت ها بوده و درخشان نیستند. فریم گوشی پی 20 لایت از فلز ساخته شده و با کمک دو نوار پلاستیکی به شیشه های پنل پشت و جلو متصل شده است. این گوشی لغزندگی کمی داشته بنابرین با اطمینان می توان آن را در دست گرفت و با آن کار کرد.
با برخورداری از وزن 145 گرمی و یک صفحه نمایش 5.8 اینچی خاصیت ارگونومیکی دستگاه به خوبی حفظ شده و زوایای این گوشی نیز به صورت منحنی طراحی شده و با ضخامت کمی که دارد به راحتی در دست جای می گیرد. با وجود اینکه شیشه استفاده شده در بدنه این گوشی مستعد لک شدن بوده و اثر انگشت روی آن باقی می ماند اما نسبت به گوشی های فلزی جذابیت بیشتری دارد. یکی از معایب مرتبط با این گوشی شاید این باشد که فاقد گواهینامه محافظت در برابر گرد و خاک و آب است که در میان گوشی های میان رده فقدان این خصیصه متداول بوده و اکثر این گوشی ها فاقد این خصیصه هستند بنابرین نقص بزرگی محسوب نمی شود.
کلید پاور و دکمه های کنترل صدا در بخش راست این گوشی جای گرفته بنابرین دسترسی به کلید پاور راحت تر شده است. در لبه پایین این گوشی نیز خروجی اسپیکر گوشی، پورت USB-type- C و جک 3.5 میلی متری صدا و همانند اکثر گوشی ها، درگاه سیم کارت و درگاه کارت حافظه در قسمت چپ این گوشی قرار گرفته است.
دوربین ها نیز به صورت عمودی طراحی شده اند که در این مورد تا حدودی مشابه به طراحی دوربین دو گوشی هوآوی پی 20 و هوآوی 20 پرو است؛ اما در کل پنل این گوشی طراحی متفاوتی نسبت به این دو گوشی دارد. یکی دیگر از معایب مرتبط با طراحی آن نیز این است که دوربین دوگانه آن به صورت برجسته طراحی شده است. یکی از تفاوت های دیگر این گوشی میان رده با گوشی های P20 و P20 Pro این است که برخلاف این دو مدل سنسور اثر انگشت در پشت این گوشی جای داده شده است. حسگر اثر انگشت نیز در قسمت پشت این گوشی قرار گرفته است و جایگاه آن طوری است که بهترین عملکرد ممکن را داشته باشد. در حداقل زمان ممکن اثر انگشتان را شناسایی کرده و عملکرد بسیار دقیق و سریعی داشته و به صورت دایره ای طراحی شده است. علاوه بر باز کردن قفل صفحه نمایش این سنسور همچنین عملکردهایی چون نمایش اعلان ها، جابه جایی تصاویر، عکسبرداری و ضبط ویدئو و حتی پاسخ به تماس را نیز ارائه می دهد. به طور کلی این گوشی حس یک گوشی با کیفیت و زیبا را القاء می کند.
صفحه نمایش:
یکی از نقاط برجسته که پیش از هر خصیصه دیگری در این گوشی خودنمایی می کند استفاده از یک صفحه نمایش کشیده با نسبت 19 به 9 است همان طور که در بالا نیز اشاره شد از بریدگی کوچکی نیز برخوردار است. اندازه این صفحه نمایش 5.65 اینچ بوده و حدود 80 درصد از پنل جلو این گوشی را تشکیل داده است. نوع پنل استفاده شده در این صفحه نمایش نیز LTPS IPS LCD بوده که رزولوشن 1080×2280 پیکسل را ارائه داده است. تراکم پیکسلی ۴۳۲ پیکسل بر اینچ را برای نوا 3 ای به ارمغان آورده است. به طور معمول این صفحه نمایش تصاویر شارپ و با جزئیات عالی را به نمایش می گذارد. یکی از خصیصه های کاربردی که برای نمایشگر این گوشی در نظر گرفته شده است امکان تغییر رزولوشن آن است که به منظور پایین آوردن مصرف باتری گنجانده شده است.
اما به طور کلی این صفحه نمایش روشنایی زیادی نداشته و ارائه رنگ مشکی نیز متوسط بوده و نمی توان آن را در این مورد با سایر پرچمداران مقایسه کرد. از نظر طراوت و شادابی رنگ های ارائه شده در این صفحه نمایش بدون شک صفحه نمایش نوا 3 ای یکی از بهترین نمایشگر های موجود در بازار در نظر گرفته می شود. از خصیصه Eye Comfort نیز برخوردار است.
صدا:
میان رده جدید هوآوی تنها دارای یک اسپیکر بوده که در لبه پایینی گوشی و د ر کنار پورت USB-C در لبه پایینی گوشی قرار گرفته است. حداکثر صدای خروجی این گوشی 70 دسی بل بوده که برای یک گوشی که تنها دارای یک اسپیکر است ایده ال محسوب می شود. کیفیت و شفافیت صدا نیز مطلوب است. یکی از خصیصه های بسیار خوب این گوشی پشتیبانی از فنآوری بلوتوث aptX است که باعث می شود صدا بدون تاخیر انتقال داده شود و کاربر در هنگام تماشای فیلم تصویر و صدا را با هم دریافت خواهد کرد. همچنین از جک 3.5 میلی متری صدا نیز بهره برده و بنابرین می توان هر نوع هدفونی را به آن متصل کرد. شرکت هوآوی در این گوشی از فنآوری Histen نیز استفاده کرده است که این امکان را به وجود می آورد که بتوان از افکت های سه بعدی صدا، اکولایزر ۱۰ باند و مگاباس نیز بهره برد.
از فن آوری بلوتوث دوگانه نیز پشتیبانی می کند که این فنآوری این امکان را برای شما به وجود می آورد تا از طریق بلوتوث به ماشین متصل شده و به صورت هندزفری صحبت کنید. و یا به طور مثال در طول تمرینات ورزشی خود دستبند سلامت خود را به گوشی از طریق این بلوتوث دوگانه متصل کرده و از این طریق می توانید رژیم خود را کنترل کنید.
دوربین:
این گوشی بسیار زیبای هوآوی از یک دوربین دوگانه استفاده کرده است که یکی از لنز های آن 16 مگاپیکسل بوده و لنز دیگر 2 مگاپیکسل است که در پنل پشتی به صورت عمودی قرار گرفته و حالت برجسته دارند. سنسور اصلی 16 مگاپیکسلی دارای اندازه پیکسلی ۱.۱۲ میکرومتر و دیافراگمی برابر با f/2.2 است. سنسور دوم نیز عملکرد ثبت تصویر پرتره و اثر بوکه را بر عهده دارد. دوربین سلفی نوا 3 ای هوآوی نیز 16 مگاپیکسلی بوده از اندازه پیکسلی ۱.۰ میکرومتر و اندازه دیافراگم لنز آن نیز f/2.0 است. این لنز برای ثبت عمق میدان از یک میدان دید ۷۸ درجه ای گسترده استفاده کرده و فاصله کانونی 27 میلی متری آن امکان ثبت عمق میدان و خلق تصاویر سلفی پورتره عالی را فراهم می کند. از نظر عملکرد دوربین این گوشی نیز می توان گفت که دوربین 2 مگاپیکسلی امکان خلق اثر بوکه را فراهم کرده با استفاده از قابلیت Wide Aperture می توان میزان بلور شدن صفحه نمایش را نیز کم و زیاد کرد.
هر دو این دوربین ها در شرایط نوری مناسب عکس هایی بسیارشارپی را خلق کرده و ثبت جزئیات تصاویر بسیار خوب است؛ اما از نظر محدوده داینامیکی عملکرد آنها متوسط است. در شرایط نور کم به تناسب از میزان شارپ بودن عکس ها کاسته شده و رنگ ها به نسبت طراوت کمتری دارند؛ اما نویز عکس ها در شرایط نوری کم نیز حداقل است. در مجموع در میان گوشی های میان رده عملکرد دوربین گوشی نوا3 ای بسیار خوب است.
نرم افزار:
این گوشی با اندروید 8.0 اجرا شده در حالی که پرچمداران سری پی هوآوی با نسخه 8.1 و رابط کاربری EMUI عرضه شده اند. این رابط کاربری از نظر ظاهری تغییر چندانی نسبت به ورژن قبلی نداشته به این دلیل که در این نسخه تمرکز اصلی این شرکت بر ارتقاء و بهبود عملکرد ها بوده است.
در واقع در این نسخه از رابط کاربری سعی شده است تا با ایجاد تناسب و یکپارچگی بیشتر بین نرم افزار وسخت افزار تجربه ای روان و سریع و لذت بخشی ر ا ارائه دهد. همانند پی 20 و پی 20 پرو از قابلیت App Twin نیز پشتیبانی می کند که این امکان را به وجود می آورد که بتوان هم زمان از دو حساب کاربری استفاده کرد. یکی دیگر از خصیصه های گنجانده شده در این رابط کاربری Game Suite است با استفاده از این قابلیت می توان در زمان اجرای بازی ها به نحو بهتری مصرف باتری و عملکرد گوشی را کنترل کرد. همچنین حالت های «Game mode»، «Smart mode» و «Power-Saving mode» که تناسب بین عملکرد و مصرف باتری را ممکن می سازد.
خصیصه ای که شرکت هوآوی به منظور باز کردن قفل صفحه نمایش استفاده کرده است «Face unlock» است. این خصیصه از تصویر دریافتی دوربین سلفی و الگوریتم های خاص هوش مصنوعی برای شناسایی چهره فرد استفاده می کند؛ اما از این خصیصه در تاریکی نمی توان استفاده کرد. در نور کم نیز عمل کرده اما سرعت آن به نسبت کندتر می شود.
سخت افزار:
همان طور که می دانید گوشی هوآوی نوا 3 ای از جمله گوشی های میان رده این برند محسوب می شود بنابرین این طبیعی است که از چیپست میان رده ای استفاده کند. بنابرین شرکت هوآوی از یک چیپست اختصاصی میان رده به نام HiSilicon Kirin 659 استفاده کرده است. این چیپست میان رده با استفاده از فنآوری 16 نانومتری ساخته شده و از معماری 64 بیتی استفاده کرده است. این چیپست از پردازنده 8 هسته ای استفاده کرده که 8 هسته آن Cortex-A53 بوده که 4 هسته آن با سرعت 2.36 گیگاهرتز و 4 هسته دیگر با سرعت 1.7 گیگاهرتز در ساعت عمل خواهد کرد. به طور کلی می توان گفت که عملکرد آن 4% بیشتر از چیپست HiSilicon Kirin 658 است. پردازنده گرافیکی استفاده در این گوشی نیز Mali-T830 MP2 است.
از نظر عملکرد نیز می توان گفت که در اجرای بازی های سبک که گرافیک بسیار بالایی ندارند عملکرد روانی را از خود نشان داده است. این گوشی در 3 نسخه حافظه 32، 64، 128 گیگابایت و رم 4 در دسترس قرار گرفته است از طرفی نیز از کارت حافظه جانبی نیز پشتیبانی کرده که می توان تا 256 گیگابایت حافظه این گوشی را ارتقاء داد.
باتری:
این گوشی نسبتا جمع وجور از یک باتری 3000 میلی آمپری استفاده کرده که از نوع لیتوم یونی بوده و به خوبی انرژی این دستگاه را تامین می کند. برای مقایسه می توان گفت که این باتری از نظر اندازه مشابه به باتری استفاده شده در گوشی سامسونگ گلکسی اس 9 است. به طور میانگین این باتری عملکرد مطلوبی در کاربردهای روزانه از خود نشان داده است؛ و به طور متوسط یک روز کامل شارژ را نگه می دارد. از شارژ سریع نیز پشتبانی می کند و می تواند در کمترین زمان ممکن این دستگاه را شارژ کرد. همچنین گفته شده است که این شارژ سریع در دماهای متفاوت مقدار شدت جریان مختلفی را تنظیم می کند بنابرین شارژ ایمنی را فراهم می کند.
گرچه این روزها با ورود پاوربانک ها به بازار دیگر نگرانی از بابت خالی شدن شارژ وجود ندارد و با خیال راحت می توانید در همه جا از گوشی خود استفاده کنید. با استفاده از یک پاور بانک 6000 میلی آمپر می توانید این گوشی را دو بار شارژ کنید. یکی از گزینه های ایده ال در بین برند های پاور بانک، پاوربانک های 6000 شیائومی است.
اطلاعات کلی | |
برند | هوآوی |
GPU (گرافیک) | Mali-T830 MP2 |
سیم کارت | دو سیم کارت 4G |
دوربین | 16 مگاپیکسل (دوگانه) |
اندازه | 7.4 ×71.2 ×148.6 میلی متر |
وزن | 145 گرم |
جنس بدنه | ترکیبی |
حافظه | 64 گیگابایت حافظه داخلی - 4 گیگابایت رم |
تاریخ معرفی | 2018, March |
سال تولید | 2018 |
پردازنده (CPU) | |
CPU (پردازنده) | (Octa-core (4x2.36 GHz Cortex-A53 & 4x1.7 GHz Cortex-A53 |
سازنده چیپست | HiSilicon |
چیپست | HiSilicon Kirin 659 |
سرعت | 2.36 گیگاهرتز |
تعداد هسته | 8 هسته ای |
سیستم عامل | |
نوع سیستم عامل | اندروید |
نسخه | Oreo 8.0 |
صفحه نمایش | |
اندازه | 5.84 اینچ |
نوع صفحه نمایش | LTPS IPS LCD لمسی خازنی ، 16 میلیون رنگ |
رزولوشن | 2280 × 1080 پیکسل |
نسبت صفحه نمایش به بدنه | ~80.5% |
تراکم پیکسل در هر اینچ | ~432 |
چند لمسی | |
مشخصات حافظه | |
حافظه RAM | 4 گیگابایت |
حافظه داخلی | 64 گیگابایت |
درگاه حافظه | قابلیت پشتیبانی از کارت حافظه ی micro SD تا 256 گیگابایت ( استفاده از درگاه سیم کارت 2) |
دوربین | |
دوربین اصلی | 16 مگاپیکسل (دوگانه) |
رزولوشن | 1080 × 2280 پیکسل |
کیفیت فیلمبرداری | فیلم برداری Full HD با سرعت 30 فریم در ثانیه |
فلش | LED |
دوربین دوم | 16 مگاپیکسل |
امکانات | ژئوتگینگ ، فوکوس لمسی ، تشخیص چهره ، HDR ، پانوراما |
سنسور | |
سنسور ها | حسگر اثر انگشت - قطب نما - شتاب سنج(حسگر حرکتی) - حسگر مجاورتی - ژیروسکوپ |
شبکه | |
تکنولوژی | GSM / HSPA / LTE-A (2CA) Cat6 300/50 Mbps |
باندهای 4G | پشتیبانی کامل از اپراتورهای 4G |
باندهای 3G | پشتیبانی کامل از اپراتورهای 3G |
باندهای 2G | پشتیبانی کامل از اپراتورهای 2G |
EDGE | |
GPRS | |
نوع زنگ | |
نوع هشدار | Vibration; MP3, WAV ringtones |
بلندگو | |
جک 3.5 میلیمتری | |
اینترنت و ارتباطات | |
وایرلس | Wi-Fi 802.11 b/g/n, WiFi Direct, hotspot |
GPS (مکان یاب) | A-GPS به همراه GLONASS |
رادیو | رادیو FM |
بلوتوث | 4.2, A2DP, LE, EDR, aptX |
مادون قرمز | |
USB | 2.0, Type-C 1.0 reversible connector |
امکانات | |
ارسال پیام | SMS , MMS , Email , Push Mail , IM |
تکنولوژی مرورگر | HTML5 |
جاوا | |
سایر | NFC - قابلیت شارژ سریع- حذف نویز صدا به کمک میکروفن جداگانه - پشتیبانی از فرمت های تصویری XviD/MP4/H.264/WMV- پشتیبانی از فرمت های صوتی MP3/eAAC+/WMA/WAV/Flac- ویرایش عکس و فیلم - قابلیت نمایش فایلهای آفیس و پی دی اف، مجهز به رابط کاربری EMUI 8.0 |
باتری | |
باتری | لیتیوم پلیمری 3000 میلی آمپر(غیر قابل تعویض توسط کاربر) |